|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zdezgodovina Novopridruženi
Pridružen/-a: 1. nov 10, pon, 16:41 Sporočila: 3 Kraj: zagorje
|
Objavljeno: ponedeljek, 01.11.2010, 20:32 Naslov sporočila: vstavljanje slike v kviz programa hot potatoes |
|
|
Gotovo je med vami kdo, ki mi bi znal pomagati. Nikakor mi ne uspe vstaviti slikce v kviz. Ali je to sploh možno?
Prosim za kakšna slovenska navodila.
Za pomoč se vam lepo zahvaljujem. |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: torek, 02.11.2010, 12:12 Naslov sporočila: |
|
|
Tule boš našla veliko napotkov, nasvetov za izdelovanje nalog, dodala sem tudi nov video o dodajanju slik (pri vprašanjih). Če je še karkoli nejasnega, piši, z veseljem sem na razpolago za dodatna pojasnila.
http://uciteljska.net/ucit_search_podrobnosti.php?id=5320 _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Objavljeno: torek, 02.11.2010, 18:02 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za vaš hiter odgovor. Vseskozi sem torej pravilno vstavljala slike, ki pa se ne vidi dokler dokumenta ne shraniš. Skozi ostalo gradivo se bom skušala prebiti (seveda, če mi bo čas in še kaj to dopuščalo). Kot sem videla, lahko napišem v enem dokumentu brez registracije le tri vprašanja. A se da to mogoče kako združit v en dokument ali pa morajo dijaki odpirati vsakega posebej.
Lep pozdrav.Zdenka |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: torek, 02.11.2010, 18:19 Naslov sporočila: |
|
|
Najprej, skušajva se tikati
Morda bi bilo dobro, če bi si ogledala vse na tem linku, piše vse o registraciji in zakaj se registriramo (vse je brezplačno in te k ničemur ne obvezuje!). Potem lahko narediš kolikor hočeš vprašanj. In to je vsekakor dosti bolj elegantno kot kombinirati več nalog po tri vprašanja.
Prav tako je možnost sestavljanja različnih nalog, če si boš ogledala posamezne primere na tej strani o ustvarjanju Hot Potates nalog, boš najlaže videla, kaj želiš ustvarjati.
Ne razumem pa čisto dobro tisto o shranjevanju dokumenta. Če ga ne shraniš, itak ne moreš ničesar videti. Mi lahko pojasniš malo več (vsaka izkušnja je silno dobrodošla!) _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Objavljeno: torek, 02.11.2010, 20:42 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Nataša. Mogoče me bo včasih še malo zaneslo s tikanjem oz. vikanjem,Pač stara šola. :))
Do sedaj mi je računalnik služil bolj za pisanje in za predstavtve, sedaj pa bi na njem oz. z njim počela še kaj drugega in ure skušala narediti malo bolj pestre. Diajki so se že naveličali zgolj samo PP predstavitev.
Program sem naložila, vendar pa se mi pri tretjem vpr. pojavi obvestilo, da je potrebna registracija oz. da je nadaljevanje možno le ob nakupu programa (tako mi je rekel en računalničar) in da torej moram skupino treh vpr. shranit in potem spet na novo. Po njegovem je čisto vseeno, če delam v tisti obliki, ki je na sio portalu.
Hvala za pomoč in lep pozdrav. |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: sreda, 03.11.2010, 8:00 Naslov sporočila: |
|
|
Računalničarji so sicer zakon, ampak v tem primeru je treba verjeti meni, pa Dušanu pa še komu, ki smo stari mački. Pa morda vprašaj Klavdijo, pa Mojco, pa Andrejo pa Mladena pa Alenko pa mene (Nataša)
Vklikaj ta imena, pa se to bo pokazalo, koliko nalog so naredili in to z registriranim programom in še smo živi in uživamo v ustvarjanju!
Poglej še enkrat tisti seznam, kjer so različne oblike, vse je narejeno z registriranim programom. Kar pogumno!
Seveda lahko delaš tudi po tri ampak to je tako, kot če bi nabirala jabolka in bi ti sosed rekel, da jih v ogromno košaro lahko daš samo tri, jih neseš v shrambo in nato znova na drevo ...
Da ne govorim o tem, da je za dijake to zelo dolgočasno,l ravno v "švung" padejo, pa morajo odnehat  _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|