Učiteljska.net Prijava
Prijava
Včlanite se
Včlanite se
Spletna zbornica
Spletna zbornica
Devetka.net
Devetka.net

Kazalo
Spletna zbornica
» Iskanje
» Prijava za pregled zasebnih sporočil
» Tvoja podoba
» Seznam članov
» Skupine uporabnikov
» Pomoč
Učna gradiva
» Iščite
» Pregled povpraševanja
Koristno
» Devetka.net
» Izbrana spletna orodja
» Izbrani programi
» Zanimivosti
Informacije
» O Učiteljski.net
» Skrbniki
» Avtorji
» Statistika
» Nagradni natečaji
» Pišite Pišite
» Novice RSS RSS

Sodelujemo
Arnes

Arnes

Učiteljska.net gostuje pri Arnesu.
SIO

SIO

Slovensko izobraževalno omrežje
Učiteljska.net » Seznam forumov » Pomoč - potrebujem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo
vstavljanje slike v kviz programa hot potatoes
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zdezgodovina
Novopridruženi

Pridružen/-a: 1. nov 10, pon, 16:41
Sporočila: 3
Kraj: zagorje

SporočiloObjavljeno: ponedeljek, 01.11.2010, 20:32    Naslov sporočila: vstavljanje slike v kviz programa hot potatoes Odgovori s citatom

Gotovo je med vami kdo, ki mi bi znal pomagati. Nikakor mi ne uspe vstaviti slikce v kviz. Ali je to sploh možno?
Prosim za kakšna slovenska navodila.
Za pomoč se vam lepo zahvaljujem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
admin
Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55
Sporočila: 1335
Kraj: Lj

SporočiloObjavljeno: torek, 02.11.2010, 12:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tule boš našla veliko napotkov, nasvetov za izdelovanje nalog, dodala sem tudi nov video o dodajanju slik (pri vprašanjih). Če je še karkoli nejasnega, piši, z veseljem sem na razpolago za dodatna pojasnila.
http://uciteljska.net/ucit_search_podrobnosti.php?id=5320
zdezgodovina
Novopridruženi

SporočiloObjavljeno: torek, 02.11.2010, 18:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za vaš hiter odgovor. Vseskozi sem torej pravilno vstavljala slike, ki pa se ne vidi dokler dokumenta ne shraniš. Skozi ostalo gradivo se bom skušala prebiti (seveda, če mi bo čas in še kaj to dopuščalo). Kot sem videla, lahko napišem v enem dokumentu brez registracije le tri vprašanja. A se da to mogoče kako združit v en dokument ali pa morajo dijaki odpirati vsakega posebej.
Lep pozdrav.Zdenka
Nazaj na vrh
admin
Administrator

SporočiloObjavljeno: torek, 02.11.2010, 18:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najprej, skušajva se tikati Nasmeh
Morda bi bilo dobro, če bi si ogledala vse na tem linku, piše vse o registraciji in zakaj se registriramo (vse je brezplačno in te k ničemur ne obvezuje!). Potem lahko narediš kolikor hočeš vprašanj. In to je vsekakor dosti bolj elegantno kot kombinirati več nalog po tri vprašanja.
Prav tako je možnost sestavljanja različnih nalog, če si boš ogledala posamezne primere na tej strani o ustvarjanju Hot Potates nalog, boš najlaže videla, kaj želiš ustvarjati.
Ne razumem pa čisto dobro tisto o shranjevanju dokumenta. Če ga ne shraniš, itak ne moreš ničesar videti. Mi lahko pojasniš malo več (vsaka izkušnja je silno dobrodošla!)
zdezgodovina
Novopridruženi

SporočiloObjavljeno: torek, 02.11.2010, 20:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala Nataša. Mogoče me bo včasih še malo zaneslo s tikanjem oz. vikanjem,Pač stara šola. :))
Do sedaj mi je računalnik služil bolj za pisanje in za predstavtve, sedaj pa bi na njem oz. z njim počela še kaj drugega in ure skušala narediti malo bolj pestre. Diajki so se že naveličali zgolj samo PP predstavitev.
Program sem naložila, vendar pa se mi pri tretjem vpr. pojavi obvestilo, da je potrebna registracija oz. da je nadaljevanje možno le ob nakupu programa (tako mi je rekel en računalničar) in da torej moram skupino treh vpr. shranit in potem spet na novo. Po njegovem je čisto vseeno, če delam v tisti obliki, ki je na sio portalu.
Hvala za pomoč in lep pozdrav.
Nazaj na vrh
admin
Administrator

SporočiloObjavljeno: sreda, 03.11.2010, 8:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Računalničarji so sicer zakon, ampak v tem primeru je treba verjeti meni, pa Dušanu pa še komu, ki smo stari mački. Zelo srečen Pa morda vprašaj Klavdijo, pa Mojco, pa Andrejo pa Mladena pa Alenko pa mene (Nataša)
Vklikaj ta imena, pa se to bo pokazalo, koliko nalog so naredili in to z registriranim programom in še smo živi in uživamo v ustvarjanju!
Poglej še enkrat tisti seznam, kjer so različne oblike, vse je narejeno z registriranim programom. Kar pogumno!
Seveda lahko delaš tudi po tri ampak to je tako, kot če bi nabirala jabolka in bi ti sosed rekel, da jih v ogromno košaro lahko daš samo tri, jih neseš v shrambo in nato znova na drevo ...
Da ne govorim o tem, da je za dijake to zelo dolgočasno,l ravno v "švung" padejo, pa morajo odnehat Embarassed
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Učiteljska.net » Seznam forumov » Pomoč - potrebujem Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem
V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme
V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
Na vrh
Bottom left graphics Učiteljska.net © 2003, 2004 Nataša