|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
katrin25 Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 14. sep 06, čet, 18:53 Sporočila: 7
|
Objavljeno: četrtek, 14.09.2006, 18:57 Naslov sporočila: pisanje izvirne basni |
|
|
Pred mano je prvi nastop na OŠ. Zanima ma, če ima kdo kakšno idejo za motivacijo ali predlog poteka ure z naslovom: Pisanje izvirne basni.
Sama sem si predstavljala tako, da najprej preberem kratko basen, izluščimo značilnosti basni (jih sproti pišem na tablo), potem pa učenci sami napišejo izvirno basen. Sedaj ne vem, kakšna naj bo tema basni (napišem prej nekaj naukov in na podlagi teh pišejo basen?)?
na koncu še analiziramo napisane basni.
Prosim za pomoč!
Katrin |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: četrtek, 14.09.2006, 19:11 Naslov sporočila: |
|
|
Meni je tole zelo všeč! Zastavila si odlično! _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
mateja1 Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 15. jul 06, sob, 15:46 Sporočila: 14
|
Objavljeno: četrtek, 14.09.2006, 19:28 Naslov sporočila: |
|
|
Samo pogumno v razred. Meni je prvi nastop ostal najbolj v spominu.
Lep pozdrav, Mateja |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: petek, 15.09.2006, 10:30 Naslov sporočila: |
|
|
Nam boš kaj sporočila, kako ti je uspelo? Me zelo firbec matra!  _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
katrin25 Vešč uporabnik
|
Objavljeno: petek, 15.09.2006, 10:59 Naslov sporočila: |
|
|
27.9 imam nastop, upam da me mentorica ne vrže Seveda bom z veseljem delila občutke z vami.
Hvala za lepe želje in spodbude.
LP
Katrin |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: petek, 15.09.2006, 11:16 Naslov sporočila: |
|
|
Ne poznam mentorice, ki bi metala! Saj zato pa so mentorice, da pomagajo!
In zamisel je odlična, ker pa boš prvič, je pa vsakomur jasno, da boš malo nervozna (tudi mentorica je bila, ko je začela! ) _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Maja Koležnik Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 17. sep 06, ned, 19:18 Sporočila: 72 Kraj: Prevalje
|
Objavljeno: nedelja, 17.09.2006, 19:20 Naslov sporočila: Re: pisanje izvirne basni |
|
|
Mogoce prepozno, a vendarle predlog. Jaz jim dam karikaturo, na kateri je zival ... npr. pes, ki se gleda v vodo in vidi svoj odsev ... in potem pisejo basni.
katrin25 je napisal/a: | Pred mano je prvi nastop na OŠ. Zanima ma, če ima kdo kakšno idejo za motivacijo ali predlog poteka ure z naslovom: Pisanje izvirne basni.
Sama sem si predstavljala tako, da najprej preberem kratko basen, izluščimo značilnosti basni (jih sproti pišem na tablo), potem pa učenci sami napišejo izvirno basen. Sedaj ne vem, kakšna naj bo tema basni (napišem prej nekaj naukov in na podlagi teh pišejo basen?)?
na koncu še analiziramo napisane basni.
Prosim za pomoč!
Katrin |
|
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: ponedeljek, 18.09.2006, 7:23 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen, pozdravljena,
Po pisanju sklepam, da si morda likovnik, likovnica ali pa nadarjen-a v tej smeri
In glede na to, da si pripravljen-a nuditi pomoč, pristavljam svoj piskrček.
Tole prošnjo smo že objavili, vendar ni bilo odziva.
In če poznaš koga ...
Tole je pa prošnja:
Sestavili smo povabilo za sodelovanje na Učiteljski.net z namenom, da bi ga člani obesili na oglasne deske v svojih zbornicah. Za privlačno vabilo pa je nujen tudi lep videz.
Je kdo pripravljen, pripravljena prevzeti oblikovanje (1 stran, 2 sličici)?
Oblikovano naj bi bilo tako, da bi bilo privlačno tudi, če ga natisnemo s črnobelim tiskalnikom. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
katrin25 Vešč uporabnik
|
Objavljeno: torek, 19.09.2006, 16:01 Naslov sporočila: |
|
|
Zivako!
hvala za idejo. Namreč nisem imela prave ideje, kakšno pomoč jim naj dam pri pisanju basni. Sem se odločila, da bi bilo boljše kot napisati nauke kot pomoč, pomagati z nekaj slikami (recimo 3) in jim je to pomoč pri pisanju?!
Jutri nesem pripravo didaktičarki in bomo videli njeno mnenje
LP |
|
Nazaj na vrh |
|

|
Objavljeno: četrtek, 21.09.2006, 14:00 Naslov sporočila: BASEN |
|
|
Pozdravljeni.
Neee, dalec od tega, da bi bila nadarjena za risanje, res pa je, da rada pomagam s kaksno idejo, se raje pa poslusam in berem ideje ...
Ce je potrebna pomoč pri lekturi, sem pripravljena pomagati, vse kaj drugega pa prepuščam tistim, ki imajo zilico za to.
lp
m |
|
Nazaj na vrh |
|

|
Objavljeno: četrtek, 21.09.2006, 14:13 Naslov sporočila: m |
|
|
Katrin, kar pa se priprave tice ... ne obremenjuj se s tem. Poskrbi, da bos lahko sla ob koncu ure iz razreda zadovoljna, pa ceprav ti bosta na pripravi manjkali dve vejici in tri alineje. Pomembno je, koliko otrokom damo ... tudi koliko sebe ...
V zivljenju se bos naucila, da otrokom ni vedno pomembno, koliko mi znamo, dokler ne vedo, koliko mi cutimo.
lp
m |
|
Nazaj na vrh |
|
katrin25 Vešč uporabnik
|
Objavljeno: nedelja, 01.10.2006, 18:01 Naslov sporočila: |
|
|
nastop mi je odlično uspel. V razredu sem se počutila, kot da bi učila že 100X:) Otroci so sodelovali in me upoštevali, kot bi bila res njihova učiteljica. Res prijetna izkušnja. Komaj čakam nove nastope!
Hvala vsem za spodbudne besede in informacije.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: nedelja, 01.10.2006, 18:12 Naslov sporočila: |
|
|
Čestitam! In mentorica je bila gotovo tudi zelo zadovoljna! _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
katrin25 Vešč uporabnik
|
Objavljeno: nedelja, 01.10.2006, 19:14 Naslov sporočila: |
|
|
ja, mentorca...hm...
So me ocenjevale: naša profesorica (didaktik), njihova učiteljica in ena pripravnica + 2 študentki.
V glavnem, ni bilo pripomb, le pohvale! |
|
Nazaj na vrh |
|

|
Objavljeno: nedelja, 01.10.2006, 19:20 Naslov sporočila: m |
|
|
Imas kaksno novo base, ki so jih pisali ucenci ... lahko posredujes kaj zanimivega, da imamo kot učno gradivo ...
lp
m _________________ Največja napaka našega življenja je, če ne naredimo nobene napake. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|