|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
istrme Novopridruženi
Pridružen/-a: 18. avg 06, pet, 23:24 Sporočila: 2
|
Objavljeno: petek, 18.08.2006, 23:45 Naslov sporočila: 1.šolski dan |
|
|
Zanima me ideja, predlogi za izpeljavo prvega šolskega dne, še bolje pripravo na to. |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
|
Nazaj na vrh |
|
istrme Novopridruženi
Pridružen/-a: 18. avg 06, pet, 23:24 Sporočila: 2
|
Objavljeno: ponedeljek, 21.08.2006, 10:33 Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala za namig. |
|
Nazaj na vrh |
|
Žarnica Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 5. jun 06, pon, 20:57 Sporočila: 15
|
Objavljeno: petek, 25.08.2006, 12:19 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi mene zelo zanima kako izpelješ prvi dan, na kaj je treba biti pozoren, kaj vse je treba povedati v tisti razredni uri?
Prosim, izkušeni, napišite kak predlog, bila bi zelo vesela.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
PeaceBabe Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 24. avg 06, čet, 8:34 Sporočila: 35 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: petek, 25.08.2006, 13:04 Naslov sporočila: |
|
|
Žarnica, sama sem običajno začela s kakšno igro, kjer smo se predstavljali. Vsako leto začnem z igro Ti si krokodil. Letos bom najbrž uredila stole v obliki kroga, da bomo vsi sedeli na njih. Tako bom lahko že približno dobila prvo sliko o razredu. Izvedla bom tudi sociogram z vrvico. Takoj bom vedela, katerega učenca iz razreda izločajo.
Na nekem drugem portalu sem zasledila odlično idejo, ko je ena učiteljica otrokom na tablo nalepila ribice. Vsak izmed otrokov je dobil svojo, jo pobarval, nato pa nanjo napisal ime. Učiteljica je ribice plastificirala in jih nalepila na vhodna vrata, tako da so vsi vedeli, kdo je v tistem razredu.
Potem bomo prešli k resnejšim zadevam. Pogovarjali se bomo o tekočih stvareh, ki jih je potrebno povedat na prvi šolski dan (pravila, avtobus...) - skratka informacije, ki jih dobim na zadnji konferenci preteklega šolskega leta. |
|
Nazaj na vrh |
|
Žarnica Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 5. jun 06, pon, 20:57 Sporočila: 15
|
Objavljeno: petek, 25.08.2006, 20:47 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za tele misli. |
|
Nazaj na vrh |
|
dekletce Novopridruženi
Pridružen/-a: 29. avg 07, sre, 15:54 Sporočila: 3
|
Objavljeno: sobota, 01.09.2007, 21:20 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sama grem v pon PRVIČ v razred kot učiteljica! Strah me je ko... In se pravtako sprašujem KAJ naj jim vse povem. Ne bi rada česa pomembnega izpustila. Kakšne ideje ???(ko so imeli pred počitnicami zadnjo konferenco, še zame niso vedeli ), tako da ne vem, kaj so se takrat vse pogovarjali.
Kako že gre ta igra Zeleni krokodil? Pozdravček!! |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: nedelja, 02.09.2007, 9:21 Naslov sporočila: |
|
|
No, jaz sem že nekaj let v penziji, pa se še vseeno spominjam stiske prvega dne v šoli! Pa se je vse lepo končalo in delo me je veselilo do konca. Držim pesti zate!  _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
saso Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 21. jul 06, pet, 20:55 Sporočila: 44
|
Objavljeno: nedelja, 02.09.2007, 15:01 Naslov sporočila: |
|
|
jaz pa grem drugič v prvega:) pa me je strah da kaj ne pozabim:D plonk ceglce mam že vsepovsod..čeprav stvar vedno steče tako kot je treba..sej nervoza je prvi dan pri vseh:) smo še vedno ljudje:)  _________________ Kaj ti je deklica, da si tak žalostna?
Kaj mi je, nič mi ni, srce me boli... |
|
Nazaj na vrh |
|
pauline Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 3. jan 07, sre, 18:17 Sporočila: 74 Kraj: Ljubljana - okolica
|
Objavljeno: nedelja, 02.09.2007, 19:59 Naslov sporočila: |
|
|
Veste česa ne smete pozabiti doma, enega širokega, ljubečega, odkritosrčnega nasmeha . Še posebej pri prvošolčkih je to pomembno.
Za "učitelje prvošločke" pa še to:
Če pa dobite občutek, da se te učenci bojijo, da je med tabo in njimi nekakšen zid, za vsak slučaj vzemite kako ročno lutko seboj in poskušajte komunicirati preko lutke z otroci. Ob tem spremenite svoj glas, v kakšnega piskajočegega, smešnega. (lahko naredite dialog med vami in lutko, npr. če se je ona kaj bala danes iti v šolo, ali je zjutraj umila zobe, seveda je na to lutka pozabila, ker se ji je mudilo v šolo,...). Samo domišljijo in otroško dušo v sebi "vklopite".
In pozornost, sproščenost je tu. Tisti, ki imate svoje lastne otroke, vam bo to morda še lažje.
Srečno in veselo jutri. |
|
Nazaj na vrh |
|
Mateeea Novopridruženi
Pridružen/-a: 16. avg 07, čet, 9:58 Sporočila: 1 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: nedelja, 02.09.2007, 20:49 Naslov sporočila: |
|
|
PeaceBabe, mi lahko prosim poveš, kako izvedeš sociogram z vrvico?
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
saso Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 21. jul 06, pet, 20:55 Sporočila: 44
|
Objavljeno: ponedeljek, 03.09.2007, 13:21 Naslov sporočila: |
|
|
pauline je napisal/a: | Veste česa ne smete pozabiti doma, enega širokega, ljubečega, odkritosrčnega nasmeha . Še posebej pri prvošolčkih je to pomembno.
|
Tale stavek sem imel danes skoz pred sabo...pa moram povedat da tudi meni pomaga, ne sam prvošolcem:D _________________ Kaj ti je deklica, da si tak žalostna?
Kaj mi je, nič mi ni, srce me boli... |
|
Nazaj na vrh |
|
pauline Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 3. jan 07, sre, 18:17 Sporočila: 74 Kraj: Ljubljana - okolica
|
Objavljeno: ponedeljek, 03.09.2007, 21:46 Naslov sporočila: |
|
|
Me veseli, da se je stavek vtisnil v spomin.
Sedaj pa le tako naprej, ko je led prebit.
S polnimi jadri naprej in veliko veselja pri delu! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|