|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tcebela Novopridruženi
Pridružen/-a: 17. okt 11, pon, 12:20 Sporočila: 3 Kraj: zagorje
|
Objavljeno: ponedeljek, 17.10.2011, 12:27 Naslov sporočila: angleščina |
|
|
pri hčerki opažam, da ima velike težave pri angleščine, v smislu, da si zelo težko zapomne zapis besed, oz. je skoraj 70%možnosti, da zapiše narobe, kljub temu da utrjujeva zapise pol ure na dan, skoraj vsak dan. Zanima me, če obstajajo kakšne metode, kako ta zapis na drugačen način prej osvojiti?
Podobno je tudi pri slovenščini. Pri naravoslovnih predmetih nima težav z razumevanjem snovi. Je pa kinestittičen tip, tudi bolj flegmatik. kaj priporočate za učenje? Hvala.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: ponedeljek, 17.10.2011, 15:03 Naslov sporočila: |
|
|
Takole na daleč je (skoraj) neodgovorno dajati nasvete. MOrda le nekaj splošnega: predvsem čimmanj pritiska oz dajanja vedeti, da ne gre, napredovanje z zelo majhnimi koraki, zapis enih in istih besed, torej raje 10 besed po desetkrat kot 100 besed po enkrat (številke so simbolične!). Na spletu je tudi zelo veliko nalog, kjer so naloge tudi s posnetki, ne samo z zapisi. Predvsem pa bi rekla, da čimmanj pritiska. Dogovor ob vsaki vaji za koncentracijo in ko opazite, da je ta padla, nehajte in raje nadaljujete kasneje. Zelo bi pomagalo tudi, če nekdo glasno bere enostavno besedilo, dekle pa posluša, nato bere sama in se morebiti posname, skratka čimveč vaj z enim in istim enostavnim besedilom.
Isto velja za slovenščino. In pri vsem tem bi skrbela za to, da bi vse te veščine osvojila, pa ne na vsak način čimprej.
Morda še link na naši Devetki, kjer je zelo veliko izbire tujih strani za učenje angleščine:
http://devetka.net/index.php?r=-1&p=42&t=-1&n=-1&sid=f07bd9e0b229f8ae30cb70a5d4054fb7 _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
tcebela Novopridruženi
|
Objavljeno: torek, 18.10.2011, 13:32 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor. A je možno v osnovni šoli dobiti kakšno strokovno pomoč, za ta dva predmeta? A bi bilo smisleno kakšno testiranje pri logopedinji? Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: torek, 18.10.2011, 17:02 Naslov sporočila: |
|
|
Seveda, mislim, da je ni šole, kjer ne bi prisluhnili. In vsakršno iskanje rešitve je umestno. Razen v primeru, če smo starši preveč zaskrbljeni, po nepotrebnem. Ampak tega se pač ne da ugotavljati na daljavo. Se je pa to zgodilo meni. Bila sem prepričana, da bi morala od sina zahtevati več, pa me je strokovnjak opozoril na to. In res, pritiskali nismo več, uspeh pa je bil do magisterija odličen!
Ampak - seveda sem se srečala s strokovnjakom in seveda se prepričaj in pomiri tudi ti. Veliko uspeha vama želim! In učenja z veseljem. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
tcebela Novopridruženi
|
Objavljeno: sreda, 19.10.2011, 13:42 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za iskren odgovor, bom se posvetovala v šoli. Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: četrtek, 20.10.2011, 8:41 Naslov sporočila: |
|
|
 _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|