|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
strela Novopridruženi
Pridružen/-a: 15. okt 11, sob, 9:22 Sporočila: 1 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: sobota, 15.10.2011, 9:29 Naslov sporočila: Ocenjevanje pisnih preizkusov |
|
|
Zanima me, če je učitelj, ki na svoj zadnji delovni dan na osnovni šoli v nekem razredu piše pisni preizkus, dolžan te preizkuse pregledati in oceniti. Ali je to delo naslednjega učitelja, ki naslednjo uro vstopa v razred?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
Mojcula Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 30. jul 07, pon, 17:41 Sporočila: 76 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: sobota, 15.10.2011, 12:42 Naslov sporočila: |
|
|
Ne znam ti napisati zakona in člena, ki bi odgovoril na tvoje vprašanje. Razmišljam pa takole: če je učitelj poučeval določen razred (razrede), sestavil preizkus in ga z učenci tudi pisal, je edino smiselno, da preizkuse tudi pregleda in oceni, saj je bila zadeva izvedena še v času njegove delovne obveznosti. Po mojem mnenju je edini opravičljivi razlog, da tega ne stori, zdravstvene narave. |
|
Nazaj na vrh |
|
PetraSraka Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 15. jan 07, pon, 23:55 Sporočila: 53 Kraj: Spodnji Duplek
|
Objavljeno: sobota, 12.11.2011, 20:45 Naslov sporočila: |
|
|
Mene ni ovirala niti ovira v obliki težav pri zdravju. So učenci pač pisali pisni preizkus, jaz sem doma pregledala in iz tega napisala opisno oceno.
Zakon o delovnem razmerju pač pravi drugače: dokler delaš, so to tvoje delovne naloge, ko si na bolniški, ti delovnih nalog ni treba izvrševati, ampak jih opravi nadomestna oseba.
Vsi pa vemo, da učitelji delamo veliko več, kot nam nalaga zakon in delovna pogodba. Naj se torej vsak odloči sam. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|