|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
katja_p Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 13. sep 07, čet, 15:57 Sporočila: 42 Kraj: Celje
|
Objavljeno: torek, 23.03.2010, 14:42 Naslov sporočila: OPB |
|
|
Živjo!
Sicer nisem gledala po forumu nazaj, če se je mogoče kaj podobnega na to temo že pojavilo ... upam, da ne :)
Naslednji teden pričnem z delom v oddelku podaljašega bivanja, 2. razred.
Ker do sedaj nimam veliko izkušenj s tem, je obračam na vas:
zanima me, kje bi si lahko kaj prebrala o tem, kaj se v OPBju počne, kaj naj bi delal, ... tako, kot je pri ostalih predmetih učni načrt.
Tisti, ki delate v OPBju: od kod vse jemljete ideje? Pa material? Vam ga priskrbi šola, ali kaj kupujete sami? Prosite starše za kakšno malenkost?
Za enkrat hvala, vsake informacije ali napotka pa bom zelo vesela. |
|
Nazaj na vrh |
|
Saša Čadež zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 22. feb 05, tor, 18:46 Sporočila: 120 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: torek, 23.03.2010, 16:11 Naslov sporočila: |
|
|
Najbolje, da pokukaš na http://uciteljska.net/viewtopic.php?t=186, kjer je že en odgovor na to temo. Če bi te zanimalo še kaj pa seveda piši!
Lep pozdrav  _________________ Saša |
|
Nazaj na vrh |
|
PetraSraka Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 15. jan 07, pon, 23:55 Sporočila: 53 Kraj: Spodnji Duplek
|
Objavljeno: sreda, 24.03.2010, 6:42 Naslov sporočila: |
|
|
Pojdi v knjižnico ali si iz cobissa izpiši vse knjige, ki jih je v tvoji najbljižnji knjižnici na voljo na to temo (lahko je knjižnica na fakulteti, ki si jo obiskovala, pokrajinska knjižnica, univerzitetna).
Te literature je kar nekaj. Še najbolje, da pa za drobne nasvete vprašaš sodelavke (slej ko prej se boste spoznali malo bolje, pač omeni, da se še učiš in da je vsak njihov nasvet dobrodošel - vsaj moje izkušnje so take, da so mi vedno radi pomagali in kasneje sem z nasveti tudi sama rada pomagala drugim), saj se določene prakse razlikujejo od šole do šole. Letni načrt boš verjetno dobila od učiteljice, ki jih je imela do sedaj, saj sredi leta (no, že skoraj proti koncu) nima smisla pisati svojega. Če se ne bo sama spomnila, pač lepo prosiš zanj. Malo pa pobrskaj po učiteljski, UN za OPB je kar nekaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
PetraSraka Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 15. jan 07, pon, 23:55 Sporočila: 53 Kraj: Spodnji Duplek
|
Objavljeno: sreda, 24.03.2010, 6:43 Naslov sporočila: |
|
|
Aja, tudi sama sem bila v OPB v 2. r. Če te še kaj zanima, lahko vprašaš tu ali na moj mail. Imam tudi veliko gradiva, ki ti ga lahko posredujem.
Pa veliko uspeha! |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: sreda, 24.03.2010, 7:07 Naslov sporočila: |
|
|
Ojej, Petra ... gradivo ... vsem nam se cedijo sline ... objavi kaj, prosim!!!  _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
dreja Novopridruženi
Pridružen/-a: 24. mar 10, sre, 10:19 Sporočila: 2 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: sreda, 24.03.2010, 17:22 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, res je, da se nam cedijo sline. Tudi jaz sem v OPB v 2. razredu in bi kakršnokoli gradivo bilo dobrodošlo ...
lp, _________________ Dreja |
|
Nazaj na vrh |
|
ursula Novopridruženi
Pridružen/-a: 15. jan 08, tor, 9:42 Sporočila: 3
|
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: sobota, 27.03.2010, 11:11 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljena, sem skušala odpreti ta link, kot pijavljena na Google, pa pravi, da je to premalo. Lahko, prosim, posreduješ bolj konkreten link za prijavo?
Hvala _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Jana Potočnik Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 27. nov 06, pon, 13:37 Sporočila: 69 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: sreda, 31.03.2010, 19:52 Naslov sporočila: |
|
|
So punce že kar veliko napisale. Glede materiala, je pa zelo različno od šole do šole. Nekje še papir težko dobiš, drugje imaš na voljo ogromno stvari. Pri nas ima vsak oddelek podaljšanega bivanja na voljo določeno vsoto denarja in potem se učiteljica sama odloči, za kaj ga bo porabila (igrače, družabne igre, ustvarjalni material). Veliko stvari pa lahko tudi sama priskrbiš in jih uporabiš pri ustvarjanju. Jaz nabiram materiale vsepovsod - so sorodniki že navajeni, da vse potrebujem. Uporabne so rolice od WC papirja, škatlice od sira, kozarčki od otroške hrane in podobna odpadna embalaža. Glede na to, da prihajajo vedno toplejši dnevi, priporočam, da preživite čimveč časa zunaj, če imaš možnost iti v telovadnico, jo izkoristi, beri jim pravljice, skupaj pojdite v knjižnico, naj vsak izbere eno knjigo, lahko jo predstavi ostalim... Možnosti je veliko, samo spomniti se jih je treba (kar je velikokrat težava).
Kakšno idejo bo sigurno dobila tudi od sodelavk. _________________ To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|