|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
angel* Novopridruženi

Pridružen/-a: 19. dec 06, tor, 15:15 Sporočila: 2 Kraj: Šk. Loka
|
Objavljeno: petek, 26.02.2010, 10:11 Naslov sporočila: Ali tedenske priprave zadostujejo zakonskim predpisom? |
|
|
Pozdravljene kolegice in kolegi
Sama sem začetnica na razredni stopnji in me nekaj zanima. Pred kratkim sem od učiteljice, katere razred bom sedaj jaz poučevala, prevzela celotno dokumentacijo, med drugim tudi učne priprave. Gre pravzaprav za tednske priprave, kjer so za vsako uro navedeni cilji in dejavnosti. Ni pa npr. učnih oblik, metod dela... Sama mi je zatrdila, da so te priprave dovolj, v primeru da pride inšpekcija. Sama pa nisem tako zelo prepričana, zato se obračam na vas in vas lepo prosim za odgovor.
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
Razredničarka Miša zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 24. nov 07, sob, 0:01 Sporočila: 193 Kraj: Slovenska devetletka
|
Objavljeno: petek, 26.02.2010, 11:47 Naslov sporočila: |
|
|
menim, da ima tvoja kolegica prav. Oblika priprave namreč ni predpisana, zahteva pa se, da je za vsako uro jasno, katerim ciljem slediš in s kakšnimi/katerimi dejavnostmi jih učenci dosegajo. Oblike in metode dela so namreč razvidne tudi iz dejavnosti učitelja in učencev. Sama uporabljam različne oblike priprav. Za določene vsebine naredim urno pripravo, drugič sklopno, ki se včasih prekriva s tedensko drugič pa spet ne.
Želim reči, da je tip priprave za nekega učitelja lahko dober, drugemu pa čisto neuporaben in morda tebi take - sklopne oz. tedenske priprave trenutno ne ustrezajo, morda pa ti bojo, ko boš poučevala dlje in imela več oz. drugačne izkušnje.
Predlagam ti, da si dobljene priprave prilagodiš tako, da bodo v pomoč TEBI in naravnane na tvoj način dela ter seveda na učence, ki so ti zaupani.
Priprave sicer zahtevajo neke obvezne sestavine in obstaja vzorec - obrazec, ki ga, na srečo!, smeš oz. moraš oblikovati individualno, saj se naši pristopi zelo razlikujejo.
Veliko uspeha na novi delovni poti!  _________________ Razredničarka Miša |
|
Nazaj na vrh |
|
angel* Novopridruženi

Pridružen/-a: 19. dec 06, tor, 15:15 Sporočila: 2 Kraj: Šk. Loka
|
Objavljeno: petek, 26.02.2010, 12:24 Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala za hiter odgovor. Tako kot si že sama napisala, tako tudi delam, priprave si namreč že prilagajam sebi. To pomeni, da večinoma pišem dnevne priprave za vsako uro posebej, ker mi trenutno to najbolj ustreza. Sem pa tja pa kakšne priprave ne pišem posebej, ker mi povsem ustreza že dana, od kolegice. Prav zato me je zanimalo, kako je s tem, saj ne želim, da bi potem morala nekoč delati priprav za nazaj, če bi se izkazalo, da te tedenske niso ok.
Še enkrat hvala.  |
|
Nazaj na vrh |
|
lonypg Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 16. okt 09, pet, 20:34 Sporočila: 7 Kraj: Rogaška Slatina
|
Objavljeno: ponedeljek, 30.08.2010, 18:31 Naslov sporočila: tedenske priprave |
|
|
Pozdravljena!
Priprava ima lahko kakršnokoli obliko, vsebovat pa mora obvezno:
-datum
-zapredno št. učne ure
-predmet
-cilje
-učna tema
-učne metode
-učne oblike
To mora biti obvezno in na kratko potek učne ure, lahko v nekaj stavkih. Ampak brez zgoraj navedenega pa ne bo inšpekcija zadovoljna, vrjemi. To je osnova. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|