|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
žiži Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 24. sep 09, čet, 18:37 Sporočila: 5 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: petek, 18.12.2009, 13:59 Naslov sporočila: Iskanje prve zaposlitve |
|
|
Pozdravljeni,
sem tik pred zagovorom diplome na študijski smeri razredni pouk in bi seveda rada čimprej dobila zaposlitev. Zavedam se, da je to dandanes kar problem in
zato se sprašujem kako k temu najprimerneje pristopiti. Vem, da je ena izmed možnosti uporaba vez in pošiljanje prošenj. Zanima pa me kaj menite o tem, da nekateri kar pokličejo ali se kar "pojavijo" na šoli, morda pošljejo prošnjo kar po mejlu?
Menim, da so te poti nekoliko lažje, zanima pa me ali je to tudi primerno? Kakše izkušnje imate?
Hvala za odgovore že v naprej.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
Kaja zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 18. apr 05, pon, 17:18 Sporočila: 225 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: petek, 18.12.2009, 17:33 Naslov sporočila: |
|
|
Priporočam osebni pristop. Po e-mailu se mi ne zdi primerno.
Lp od KJ _________________ Lp od Kaje |
|
Nazaj na vrh |
|
PetraSraka Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 15. jan 07, pon, 23:55 Sporočila: 53 Kraj: Spodnji Duplek
|
Objavljeno: sobota, 19.12.2009, 8:47 Naslov sporočila: |
|
|
Eden izmed pristopov je iskanje objav za prosta delovna mesta na Zavodu za zaposlovanje. Ker pa Vas čaka pripravništvo, se na Ministrstvu pozanimajte o možnostih opravljanja plačanega ali prostovoljnega pripravništva. |
|
Nazaj na vrh |
|
žiži Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 24. sep 09, čet, 18:37 Sporočila: 5 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: torek, 05.01.2010, 14:00 Naslov sporočila: |
|
|
Res je, čaka me še pripravništvo, vendar je žal zelo težko dobiti tudi plačano pripravništvo. To pomeni, da morem delati 10 mesecv brez plačila, kar pa me ne mika preveč. Kolikor vem, se da zaposliti tudi brez pripravništva in potem v okviru tega opraviti pripravništvo oz. kasneje (po 6 mesecih delovnih izkušenj) strokovni izpit. Ali imam napačne informacije?
Hvala in lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
kitekat zaslužen uporabnik
Pridružen/-a: 31. jul 06, pon, 18:40 Sporočila: 102 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: sreda, 06.01.2010, 1:32 Naslov sporočila: |
|
|
Glede pripravništva ne bi vedela, če se še da tako. Jaz sem ga opravila po uradno treh mesecih delovne dobe.
Glede pošiljanja prošenj pa predlagam sledeče: napiši eno res dobro prošnjo - naj bo kratka, jedrnata, pa seveda zapiši vse svoje izkušnje in znanja (npr. če igraš kak inšrument, si učitelj oz. vaditelj plavanja, smučanja...). Ni nujno, da gre za prijavo na razpis. Lahko samo napišeš, da iščeš službo in se ponudiš za takrat, ko bodo koga potrebovali. Spodaj nujno dodaj telefon in e-mail. Raje pošlji v papirnati obliki.
Na naši šoli je že tako, da se take prošnje spravijo in se včasih zgodi, da se na vrat na nos potrebuje nekdo... In potem se jih potegne iz predala  _________________ See ya |
|
Nazaj na vrh |
|
katja_p Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 13. sep 07, čet, 15:57 Sporočila: 42 Kraj: Celje
|
Objavljeno: ponedeljek, 11.01.2010, 15:25 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz opravljam volontersko pripravništvo. Res je, da ne dobim niti centa za delo, niti malice in niti potnih stropkov. A lahko povem, da bi se še enkrat enako odločila. Plačano je zelo težko dobiti, jaz pa želim čimprej opraviti strokovni izpit. In mi ni preostalo drugega, kot da grem opravljati. Ne bom izgubljala besed s tem, da drugače sploh ne moreš dobiti službe - sem poslala prošnje na vse razpise pred šolskim letom in dobila vse zavrnjene. Poklicala me je ena ravnateljica in rekla, da bi me vzela, če bi imela strokovni izpit ... Torej mi res ni ostalo drugega kot opravljanje dela kot volonterka.
Ampak se imam super! Poznam ogromno ljudi, nabiram si vsak dan izkušnje, pridobila bom kakšno referenco in roko na srce - veliko lažje je dobiti službo, ko si že enkrat "v sistemu". V to sem skoraj prepričana in to mi tudi vsi govorijo.
Torej: prijavi se na razpis za plačana pripravniška mesta, pošiljaj prošnje na vse razpise in če ne dobiš nič, se prijavi kot volonterka - če imaš to možnost. Lahko pa volontersko pripravništvo vmes prekineš, če te kje zaposlijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|