|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Gaja Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 19. jun 06, pon, 20:31 Sporočila: 14
|
Objavljeno: nedelja, 27.09.2009, 13:44 Naslov sporočila: Tožarjenje |
|
|
Drugošolci neverjetno radi tožarijo. Velikokrat je popolnoma brezveze. Se pa dogaja, da se zapletejo v kakšen resnejši konflikt ali podobno in so tiho kot miške ... Določene stvari pa potem izvem šele od staršev.
Otroke opozarjam na to, da mi morajo povedati, ko se jim zgodi kaj resnega in da ni potrebno, da tožarijo za vsako malenkost - npr. učiteljicaaaaaaaa, Tine mi je vzel barvico, ... učiteljicaaaaaaaaaaaaa, Špela ne dela z barvicami, ampak flumastri, ........ itdi.itd.....
Rada bi jih naučila prepoznati razliko in besedo tožarjenje izbrisati iz našega besednjaka. Vsaj poskusila bi ...
Kakšen predlog, literatura, igre, ... vse bo dobrodošlo.
Hvala!
Gaja |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: nedelja, 27.09.2009, 19:29 Naslov sporočila: |
|
|
Malce dodatnih let (njihovih), pa bo minilo. Predvsem jemlji to z obilico humorja, saj njihov namen ni toliko tožariti kot vzbujati pozornost: glej, kaj oni dela, jaz pa ne ... Ane, da sem priden? _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Gaja Vešč uporabnik
|
Objavljeno: ponedeljek, 28.09.2009, 8:58 Naslov sporočila: |
|
|
Že že, s humorjem se da vse rešiti, pa vendarle ...
Ko postane tožarjenje že tako moteče, da se delovanje skupine neprestano vrti okoli tega, zadevica sploh ni več smešna.  |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: ponedeljek, 28.09.2009, 16:05 Naslov sporočila: |
|
|
Očitno je zadeva prerasla običajne okvirje. Morda bi takrat odločno prekinili vsakršno delo in se posvetili trenutnemu problemu. In skušati z doslednim vrtanjem prikazati nesmiselnost takega početja. Vem, gre za čas. Ampak morda je bolje zapraviti nekaj časa za temeljito obtrravnavo (in nič drugega) kot pa da se problemi vedno bolj poglabljajo. SIcer je pa takole na daljavo silno težko dajati nasvete, ne poznam ne otrok, ne situacij, ne ozadja in sem lahko zelo pametna, pomaga pa nič . Ampak mislim, da brez temeljitega razčiščevanja ne bo uspeha. Pa še to pomaga samo za nekaj časa. Vendar vsakič, ko odločno nastopimo in razčistimo, smo za korakec k boljšim odnosom. Vse se gradi zelo počasi. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Gaja Vešč uporabnik
|
Objavljeno: ponedeljek, 28.09.2009, 19:08 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za nasvete. Nisem čisto "frišna", ampak včasih tudi učitelji kar malo obupamo.
Rada bi, da se otroci začnejo učiti tudi to, kako odreagirati v različnih okoliščinah, kako reševati konflikte, kdaj je potrebno poklicati na pomoč, ...
Mislim, da so še kako učljivi in dovzetni za novo znanje.
Le starši smo tisti, ki včasih mislimo, da so še majhni, da ne znajo, da ne zmorejo, ... Včasih jih kar podcenjujemo, kajne?!  |
|
Nazaj na vrh |
|
aljaž Novopridruženi
Pridružen/-a: 13. mar 10, sob, 11:42 Sporočila: 3 Kraj: celje
|
Objavljeno: četrtek, 18.03.2010, 18:12 Naslov sporočila: |
|
|
otroci so pač navajeni tako težko jih je spreobrnit _________________ ALJaŽ |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|