|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tinaij Novopridruženi
Pridružen/-a: 13. sep 09, ned, 16:02 Sporočila: 2 Kraj: kamnica
|
Objavljeno: ponedeljek, 14.09.2009, 7:24 Naslov sporočila: Vprašanje za izkušene ... (1. in 2. razred) |
|
|
Pozdravljeni,
zanima me, kako umirite oz. kakšne vzgojne prijeme imate za prvo- in drugošolčke, ki razgrajajo in so že kar malo podivjani? Kmalu pričnem delati s tako majhnimi (tečajna oblika) in bi rada bila nekako pripravljena ...
Hvala in lep dan! |
|
Nazaj na vrh |
|
Gaja Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 19. jun 06, pon, 20:31 Sporočila: 14
|
Objavljeno: ponedeljek, 14.09.2009, 18:21 Naslov sporočila: |
|
|
Doslednost pri postavljenih pravilih, uporaba zvončka za umiritev razreda, štetje od 1 do 5 .............. in seveda sankcije.
Saj bo šlo!  |
|
Nazaj na vrh |
|
tinaij Novopridruženi
Pridružen/-a: 13. sep 09, ned, 16:02 Sporočila: 2 Kraj: kamnica
|
Objavljeno: ponedeljek, 14.09.2009, 18:37 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor. Me pa zanima, kaj mislite s štetjem od 1 do 5 in pa, kakšne sankcije izvajate?
Pa še to - je smiselno prvošolčkom že takoj prvo uro povedati pravila ali jih pač sproti postavljati in izvajati?
Hvala in lep večer. |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: torek, 15.09.2009, 10:20 Naslov sporočila: |
|
|
Pravila sproti, ko se pojavi potreba. Saj si še mi, odrasli ne zapomnimo vsega. In ko pride do problemčka in je treba uvesti pravilo, najprej pogovor, vzroki, posledice, zakaj sploh pravilo,morda malo igre vlog ...
Štetje:
Štejem do ... in potem (neka sankcija, nepriljubljena, nekaj, česar ne marajo, je pa kljub temu koristno - to je prepuščeno vsakemu posebej). Ko se enkrat navadijo, sploh ni treba več "groziti", odločno rečeš samo: zdaj je pa dosti. Štejem do ... In na glas in s poudarkom štejem. In navadno pomaga  _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|