|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tejkaaa Novopridruženi
Pridružen/-a: 11. mar 09, sre, 8:46 Sporočila: 2 Kraj: Grad
|
Objavljeno: ponedeljek, 18.05.2009, 20:11 Naslov sporočila: K.D.Kajuh: Bosa pojdiva dekle, obsorej... |
|
|
Pozdravljeni!
Prosila bi vas za pomoč kako pripraviti pripravo na učno uro v srednji šoli (3.letnik) na temo K. D. Kajuh: Bosa pojdiva dekle, obsorej!
Predvsem me zanima, kaj menite, kako pripraviti uvodno motivacijo ter delovni list!
Najlepša hvala za morebitne odgovore in pomoč!
Teja |
|
Nazaj na vrh |
|
Razredničarka Miša zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 24. nov 07, sob, 0:01 Sporočila: 193 Kraj: Slovenska devetletka
|
Objavljeno: ponedeljek, 18.05.2009, 20:52 Naslov sporočila: :-) |
|
|
No, sicer sem razredna učiteljica in ne vem, če je na mestu, da pišem slavistki, kako naj organizira uro . Glede na to, da mi je pesem bila silno všeč, v tistih davnih časih, ko smo jo obravnavali v šoli, sem se odločila, da vseeno poskusim. Upam, da ti bo kakšen predlog prav prišel
Jaz bi pričela z razlago besede OBSOREJ in sicer bi jo zapisala na tablo in poprosila dijake, da zapišejo čimboljšo definicijo (starega) izraza. Potem bi skupaj izbrali najboljšo razlago. Povedala bi naslov pesmi in povprašala, kakšno pesem pričakujejo ... in želela tudi obrazložitev.
Nato bi pesem res doživeto zrecitirala. Napovedala bi analizo pesmi in jim ponudila delovni list.
1. naloga - Določi! Vrsta pesmi, obdobje, čas (dogajanja), kraj, oblika pesmi, kitica.
2. naloga - V pesmi poišči in izpiši jezikovno-slogovna sredstva, ki jih je pesnik uporabil!
- nagovor
- stopnjevanje
- primera
- anafora
- geminacija
- paralelizem
3. naloga - Poišči podatke o avtorju in zapiši kratek življenjepis
4. naloga - Interpretiraj pesem
No, v 4. razredu bi izpustila 2. nalogo in namesto nje bi učenci narisali ilustracijo, 1. nalogo pa bi rešili skupaj
Iskreno upam, da ti bo vsaj pikico koristilo in držim pesti, da bo ura uspešna! Sporoči ...
Lep pozdrav _________________ Razredničarka Miša |
|
Nazaj na vrh |
|
tejkaaa Novopridruženi
Pridružen/-a: 11. mar 09, sre, 8:46 Sporočila: 2 Kraj: Grad
|
Objavljeno: nedelja, 07.06.2009, 20:24 Naslov sporočila: |
|
|
Lepo pozdravljeni!
Najprej se vam iskreno opravičujem za zamudo.
Učna ura je potekala odlično...za uvodno motivacijo sem dijakom predvajala partizansko pesem Hej brigade, s katero smo navezali na obdobje in preko tega smo se začeli pogovarjati o drugim pesmih, ki so jih dijaki že obravnavali. Potem smo prešli na samo pesem, jo prebrali, razložili, določili rimo, stopico, figure, pomen, temo...
Za zaključek pa so dijaki morali napisati mini esej z naslovom Kaj je ljubezen?
Najlepša hvala za vaš odgovor, sem pa študenkta 4. letnika in mi je vaša pomoč prišla zelo prav.
Še enkrat hvala in lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: ponedeljek, 08.06.2009, 5:30 Naslov sporočila: |
|
|
Kako lepo je to prebrati!  _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Razredničarka Miša zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 24. nov 07, sob, 0:01 Sporočila: 193 Kraj: Slovenska devetletka
|
Objavljeno: ponedeljek, 08.06.2009, 14:10 Naslov sporočila: |
|
|
Aha, res je!
Lep pozdrav _________________ Razredničarka Miša |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|