|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: četrtek, 12.03.2009, 14:44 Naslov sporočila: Ljubkovalna imena za učence |
|
|
Pozdravljeni,
Bi mi lahko posredovali ljubkovalna imena, nazive, oznake za svoje učence. Kako jim rečete, kadar jih omenjate na splošno, kako jih označite?
Angleški jezik ima zanimivo ime: KIDS. Mi imamo MULARIJA, vendar ima ta beseda (vsaj zame) še vedno nekaj slabšalnega prizvoka.
Ime potrebujemo za podstran Učiteljske, kjer bodo učenci (in drugi seveda) lahko reševali naloge na spletu.
Na pomoč, torej  _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Alenka@ zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 3. okt 05, pon, 16:31 Sporočila: 188
|
Objavljeno: četrtek, 12.03.2009, 18:26 Naslov sporočila: |
|
|
Zagotovo je moje poimenovanje pogojeno s tem, da poučujem v kombiniranem oddelku: prvčki, drugarčki (tudi drugarji), tretarji, četrtarji. Torej: Četrtrtarji, vi boste zdajle rešili tale učni list, s tretarji pa se bomo pogovarjali o ... Tudi učencev se to prime in pravijo: A grejo tudi drugarčki z nami? Pogosto pa rečem kar: Učenci 4. razreda, rešite UL, mi pa poglejmo ... Sem precej "uradna".
To ti najbrž nič ne pomaga . |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: četrtek, 12.03.2009, 18:33 Naslov sporočila: |
|
|
Mi ne, ker je to samo za določen razred, jaz pa moram najti ime za vse, od prvčkov do devetarčkov. Ti pade na pamet kakšna kombinacija ? _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
mpisk Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 17. feb 09, tor, 7:49 Sporočila: 29 Kraj: TOLMIN
|
Objavljeno: četrtek, 12.03.2009, 21:11 Naslov sporočila: |
|
|
Morda:
učenjaki.
Lp
Marija _________________ pisk.marija |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: petek, 13.03.2009, 8:48 Naslov sporočila: |
|
|
Aha, ideja. Vendar bi morali biti ali mladi u... ali mali u... ali .... _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
mpisk Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 17. feb 09, tor, 7:49 Sporočila: 29 Kraj: TOLMIN
|
Objavljeno: petek, 13.03.2009, 9:51 Naslov sporočila: |
|
|
O.K.
Tudi tako je možno.
Lp
Marija _________________ pisk.marija |
|
Nazaj na vrh |
|
Saša Čadež zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 22. feb 05, tor, 18:46 Sporočila: 120 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: petek, 13.03.2009, 11:36 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa razmišljam o tem, da gre pravzaprav za nekaj, kar prispeva k rasti, hrani za znanje... mešanici semen iz katerega bo zraslo znanje: npr. učna piča (kar se res hecno sliši) morda pa bo prav tako ime tisto, kar bo ljudi spodbudilo, da pokukajo tja. "Kaj za vraga naj bi bila učna piča?" Morda: sadike znanja, učne flance, , učni vitamini, multivitaminske vaje, možganski steroidi, ali kaj podobnega
Lep pozdrav _________________ Saša |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: petek, 13.03.2009, 11:47 Naslov sporočila: |
|
|
Na pamet mi hodi "učilna zidana", ampak naša bo fiktivna. Ali se kdo spomni kakšnega drugega literarnega izraza? Je imela Pika kakšen dober izraz (oz. prevajalka )?
Ali pa starinski izraz? _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|