|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sval Novopridruženi
Pridružen/-a: 29. jun 06, čet, 14:33 Sporočila: 3 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: četrtek, 29.06.2006, 19:59 Naslov sporočila: Imena skupin v prvi triadi devetletke |
|
|
Gre za to, da me predvsem zanima vaše mnenje o nadevanju imen razredom.
Sama sem mama petletnika in otroci to dokaj pozitivno sprejemajo in so na svojo skupinico ponosni. Muči pa me drugo vprašanje in sicer v šoli se je med sodelavkami pojavilo nesoglasje glede tega poimenovanja.
Nekatere sodelavke so za to, da se cela generacija otrok imenuje npr. ptički, to pomeni, da je 1.a, 1.b in 1.c - vsi poenoteno ptički. - Zagovori gredo v smer navajanja na enakost (Vsi enaki, vsi se med seboj sprejemajo).
Druge stojijo na bregu zagovarjanja, da naj bi vsak razred dobil svoje ime. Npr. 1.a - ptički, 1.b - zmajčki, 1.c - čebelice. - Osebno mi bolj leži, ker otrok rabi ožjo skupino s katero se lahko poistoveti in potrebuje občutek pripadnosti. Šele nato se začne razvoj socialnega občutka Vsi drugačni - vsi enakopravni.
Kako vi gledate na to in vaši argumenti na stališče. _________________ Življenje brez otrok je prazno. |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: sobota, 01.07.2006, 7:55 Naslov sporočila: |
|
|
Imam pomisleke. Saj veš, večno rivalstvo med paralelkami ... In ko bodo malce večji, se zna zgoditi, da bodo nastali "klani" ptički proti zmajčkom itd. Razen če to velja le za 1. razred, ampak ime se bo kljub temu obdržalo. Po moje bi morali razredi pač ostati razredi, skupine pa bi se formirale glede na posamezne dejavnosti in interese. Kajti dolga pripadnost eni skupini ... _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Sval Novopridruženi
Pridružen/-a: 29. jun 06, čet, 14:33 Sporočila: 3 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: torek, 04.07.2006, 19:07 Naslov sporočila: |
|
|
Ponavadi se imena obdržijo skozi prvo triado. Nato se (vsaj pri nas razredi družijo s podružnično šolo , pa se vse nekoliko "razmeša" in takrat so razredi razredi.
Drugače pa to poimenovanje "zmajčki, ptički,..." velja za večino šol - vsaj za vse s katerimi sem v kontaktu. "Šolo približamo 6. letnikom in vrtčevsko navado podaljšamo. Otroku kao prijazna šola."
Sicer pa 1.a, 1.b - kaj ne deluje to na enak način kot zmajčki, ptički. 1.a kot 1. aviončki, in 1.b kot 1. balončki ? Nekje kot črka, drugje kot beseda.
Sicer smo pa razrešile situacijo s kompromisom. Sedaj smo vsi ptički, le da so eni škrjančki, drugi siničke in tretji taščice.
A smo se znašle
 _________________ Življenje brez otrok je prazno. |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: torek, 04.07.2006, 19:35 Naslov sporočila: |
|
|
Kompromis je enkraten!!!
Veliko uspeha pri delu! _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|