|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lily 72 Novopridruženi
Pridružen/-a: 27. avg 08, sre, 13:37 Sporočila: 3 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: sreda, 27.08.2008, 14:28 Naslov sporočila: Agresiven otrok |
|
|
Pozdravljeni!
Sem nova na tem forumu!
Imam pa en problem. Letos bom poučevala v tretjem razredu učence, ki sem jih imela že v prvem, potem pa sem odšla v porodniško. Otroci so zelo pridni in vodljivi, zato sem bila zelo vesela, da jih dobim nazaj.
Je pa v ta razred letos vpisan nov učenec, ki pride k nam iz sosednje šole. Dobila sem inf.,da je to zelo agresiven otrok, ki je že tudi udaril učiteljico!
Ker še nimam izkušenj z pretirano agresivnimi otroki,me zanima, če jo ima kdo od vas?
Nekaj sem si o tem že prebrala, toda zanimajo me bolj vaše konkretne izkušnje!
Odločila sem se, da bom poskusila pozabiti na to, kar
so o njem povedali drugi ter si pustila čas, da ga spoznam in sama presodim, v čem je težava...
Kaj mislite vi?
Hvala in lp!  |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: sreda, 27.08.2008, 16:13 Naslov sporočila: |
|
|
Odlična in edino prava odločitev!
Kolikor sem imela izkušenj s takimi učenci, mi le v enem primeru nekako ni uspelo najti kontakta z njim. S tem seveda ne mislim, da so ostali postali pridni fantki. Lahko pa sem komunicirala z njimi in lahko smo se pogovarjali o problemih, ki so nastajali. In, če sem čisto odkrita, so mi zelo prirasli k srcu. Vsekakor gre za to, da najdeta pristen kontakt in način za komuniciranje. In veliko problemov bo prihranjenih! _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Sassa Novopridruženi
Pridružen/-a: 28. avg 08, čet, 11:52 Sporočila: 2 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: petek, 29.08.2008, 12:22 Naslov sporočila: |
|
|
Hej!Tudi jaz sem tukaj "na frišno" . Sem pa vesela,da si se odločla sama spoznat tega fanta. Včasih vse prehitro sklepamo in potem tudi odreagiramo glede na zgodbice, pripovedi, ki jih slišimo od drugih. Mislim, da je pomembno, da zagotoviš sebi, otrokom in temu fantku, da ne škoduje nikomur! To je najpomembnejše. Sicer pa mora spoznati, da z nasilnim vedenjem ne bo ničesar dosegel-ga ignoriraš, če ne počne nič nevarnega, se z njim pogovoriš zakaj to dela (po možnosti takoj, ko nekaj stori-kaj ga je privedlo do tega), poskusi mogoče s tehnikami umirjanja, sproščanja-lahko jih preizkusiš na celem razredu... Boš videla kaj mu ustreza...Ne vem...nekaj mojih skromnih misli o tem... Upam, da ti bo kar najbolje steklo vse skupaj!!
LP, uspešen začetek šolskega leta! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|