|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Dušan Klemenčič Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 8. maj 05, ned, 23:13 Sporočila: 36 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: sreda, 18.06.2008, 20:40 Naslov sporočila: Pomoč |
|
|
Pozdravljena Ines,
kar se Interaktivnih vprašalnikov v šolstvu tiče, se promovirajo odprtokodne rešitve, ki podpirajo standard SCORM. Temu ustrezata programa HotPotatoes in ExeLearning. Oba sta bolj kot ne prilagojena samopreverjanju (rezultati se nikjer ne beležijo). Je pa možno HotPotatoes naloge odlično prenesti v Moodle učilnico, kjer pa je te rezultate možno tudi shranjevati za vsakega posameznika (zaradi posebne prilagodljivosti Moodle učilnice HotPotatoes nalogam). Pri ekspertni skupini za Izdelavo vprašalnikov v okviru ZRSŠ spodbujamo predvsem uporabo Moodle vprašalnikov predvsem zaradi neverjetne analize, ki jo omogoča. V slednjem namreč vidimo precejšnjo prednost uporabe pred klasičnimi preverjanji - učitelji ogromno prihranijo na času. Seveda ne izključujemo tudi licenčnih programov, ki so gotovo vsaj tako kvalitetni. Žal pa smo običajno v šolstvu omejeni z denarjem, takšne rešitve pa običajno niso poceni ...
Kar se tiče php-ja in mysql-a, imam kar nekaj znanja in če želiš, ti lahko pomagam. Zagotovo pa bi potrebival več podatkov o tvojih težavah in morda kar tvoje datoteke ...
Obenem moram pohvaliti Katjo, ki s tretješolci počne prave čudeže ... Prepričan sem, da me bo kmalu presenetila že s prvošolci, ki se bodo podobno izkazali bolje v spletni učilnici, kot kakšni devetošolci  |
|
Nazaj na vrh |
|
Bela01 Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 10. jan 07, sre, 22:54 Sporočila: 27
|
Objavljeno: sreda, 18.06.2008, 21:41 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za tako obširen odgovor.
Če vas lahko, bi vas kontaktirala čez kakšen dober teden. Sedaj imam pred seboj še en ustni zagovor in en (cel) izpit. Ko bom pa s tem mimo, bi pa bila zelo vesela vsakršne pomoči. _________________ LP, Ines |
|
Nazaj na vrh |
|
Dušan Klemenčič Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 8. maj 05, ned, 23:13 Sporočila: 36 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: četrtek, 19.06.2008, 7:58 Naslov sporočila: Pomoč |
|
|
Ni problema, radi pomagamo  |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: četrtek, 19.06.2008, 8:57 Naslov sporočila: |
|
|
Bela01 je napisal/a: |
Glede "raziskovanja" Moodla je pa že moja naslednja faza :) za diplomsko nalogo, saj imam temo, kjer morem dodelat našo e-prakso, ki je narejena na moodlu. |
Ko boš zaključila in diplomirala, te lahko prosimo za objavo diplomske naloge? In mislim, da boš imela na tone znanja, ki bi nam vsem zelo prav prišlo! Bi ga hotela deliti z nami? _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Bela01 Vešč uporabnik
|
Objavljeno: četrtek, 19.06.2008, 9:03 Naslov sporočila: |
|
|
Hehe, menda ga ne bo toliko, da bi ga morala s samokolnico za seboj vozit .
Mislim pa, da glede objave ne bo problem. _________________ LP, Ines |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: četrtek, 19.06.2008, 9:07 Naslov sporočila: |
|
|
Vsekakor ga bo toliko, kot ga imajo le redki med nami!  _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Bela01 Vešč uporabnik
|
Objavljeno: ponedeljek, 18.08.2008, 12:23 Naslov sporočila: |
|
|
Spet se malo javljam. Nisem pozabla na vas .
Situacija se je malce spremenila. Takrat seminarska ni bila zadostna. Se je pa sedaj spremenilo tudi glede diplomske, saj sem vzela kar to seminarsko tudi za diplomsko delo.
Torej kaj sploh potrebujem. Predvsem podatke, katere programe uporabljate za sestavljanje kontrolnih nalog in morebiti te programe tudi uporabljajo učenci za reševanje nalog. Če je možno kje to videt. Predvsem moram kar se da obširno opisat, naštet, slikice, ... Sama sem pa sedaj v javi sprogramirala en takšen manjši program oz. dva. Z enim sestaviš kontrolno nalogo (ustvariš novo ali pa dopolniš že obstoječo). Nato pa odpreš drugi program, kjer poiščeš na disko to nalogo in pričneš z reševanjem. Naloge zgledajo takole: Vprašanje, trije možni odgovori + slika za pomoč. _________________ LP, Ines |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: ponedeljek, 18.08.2008, 13:34 Naslov sporočila: |
|
|
Upam, da kmalu dobiš kakšen odgovor. Program je pa najbrž zelo uporaben!
Kaj primerjave s Hot POtatoes? _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Bela01 Vešč uporabnik
|
Objavljeno: ponedeljek, 18.08.2008, 13:38 Naslov sporočila: |
|
|
Malo spominja na tega. Sicer je bolj okrnjen. Tam lahko izbiraš med različnimi tipi nalog. Tu sem za zdaj naredila samo en tip nalog. _________________ LP, Ines |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: ponedeljek, 18.08.2008, 17:27 Naslov sporočila: |
|
|
Morda bi naredila anketo? Ampak bi morala počakat na rezultate vsaj nekaj časa, zdaj se počitnice končujejo, potem bo kakšen teden sploh noro, potem pa bo malo več časa, ko bodo zadihali.
Veš kje zastaviš anketo?
tule je link: http://www.surveymonkey.com/
Nikoli ne vem, če ti ne dajem odvečnih namigov.  _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Bela01 Vešč uporabnik
|
Objavljeno: ponedeljek, 18.08.2008, 17:43 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor. Namigi so vedno dobrodošli ;-). Ma za začetek bi jaz samo opisala in kakšno slikico prilepla. Ker če se še pri tem poglobim bo seminarska imela prek 120 strani, ker že sam program, ki sem ga napisala zahteva še kar precej dodatne dokumentacije. Pa tudi časa nimam toliko (potem da dokončam za diplomsko ja, ampak sedaj za seminarsko pa ne). _________________ LP, Ines |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: ponedeljek, 18.08.2008, 17:52 Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: | Torej kaj sploh potrebujem. Predvsem podatke, katere programe uporabljate za sestavljanje kontrolnih nalog in morebiti te programe tudi uporabljajo učenci za reševanje nalog. Če je možno kje to videt. |
Anketo v zvezi s tem ... Drugače boš težko dobila takšne odgovore, da jih boš lahko korektno in funkcionalno uporabila.
No, vsekakor me pa vedno bolj matra firbec!!!  _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Bela01 Vešč uporabnik
|
Objavljeno: ponedeljek, 18.08.2008, 17:57 Naslov sporočila: |
|
|
Aham, bom sestavla :).
Glede programa pa, ni ne vem kaj. Vizuelno sicer tudi ni dodelan (kar sicer ne vpliva na delovanje). Je bolj takšen osnovni - pač tolko da pokažem neko znanje v javi. _________________ LP, Ines |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: ponedeljek, 18.08.2008, 18:03 Naslov sporočila: |
|
|
Ne samo program, vse skupaj. Se mi zdi, da bo zelo uporabno. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|