Učiteljska.net Prijava
Prijava
Včlanite se
Včlanite se
Spletna zbornica
Spletna zbornica
Devetka.net
Devetka.net

Kazalo
Spletna zbornica
» Iskanje
» Prijava za pregled zasebnih sporočil
» Tvoja podoba
» Seznam članov
» Skupine uporabnikov
» Pomoč
Učna gradiva
» Iščite
» Pregled povpraševanja
Koristno
» Devetka.net
» Izbrana spletna orodja
» Izbrani programi
» Zanimivosti
Informacije
» O Učiteljski.net
» Skrbniki
» Avtorji
» Statistika
» Nagradni natečaji
» Pišite Pišite
» Novice RSS RSS

Sodelujemo
Arnes

Arnes

Učiteljska.net gostuje pri Arnesu.
SIO

SIO

Slovensko izobraževalno omrežje
Učiteljska.net » Seznam forumov » Pomoč - potrebujem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo
DRAMSKI KROŽEK
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Lolka
Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 15. jul 08, tor, 20:41
Sporočila: 6
Kraj: Ljubljana

SporočiloObjavljeno: sreda, 16.07.2008, 9:03    Naslov sporočila: DRAMSKI KROŽEK Odgovori s citatom

Ali ima mogoce kdo letno pripravo za to interesno dejavnost?
Zelo bi bila hvaležna. :D
Lepe počitnice še naprej!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mojcula
Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 30. jul 07, pon, 17:41
Sporočila: 76

SporočiloObjavljeno: sreda, 16.07.2008, 14:15    Naslov sporočila: Dramski krožek Odgovori s citatom

Veš, mislim, da bo najbolje, če ga narediš kar sama. Sama boš namreč izbrala predstavo (igrico), ki jo boste igrali, sama najbolje veš (predvidevaš) ali boste uspeli pripraviti eno ali več predstav. Če boš vodila ta krožek (in upam, da si ga izbrala sama, ker imaš veselje do teh stvari), se gotovo zavedaš, da boš morala posvetiti kar nekaj časa (ur) izgovorjavi pa glasnosti pa obrazni in telesni mimiki. Skratka, ne bodi obremenjena s tem, kako grozno je narediti letni načrt in si naredi takega, ki bo v pomoč tebi in ne vzorec za zunanje opazovalce. Wink Mimogrede: na UN je kar nekaj primerov za predstave.
Pa veliko ustvarjalne uspešnosti. Nasmeh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Lolka
Vešč uporabnik

SporočiloObjavljeno: sreda, 16.07.2008, 14:27    Naslov sporočila: DRAMSKI KROŽEK Odgovori s citatom

Najlepsa hvala za spodbudne besede. Ja, izbrala sem si ga sama, veselja s tem imam veliko, izkusenj pa zaenkrat bolj malo, kar se tega tice. A ker je vsaka nova stvar izziv ... :D Rada bi videla kak vzorcen primer, zgolj za 'mušter', ki bi mi sluzil, da vanj vtaknem svoje ideje in zamisli.
Lep dan se naprej.
Nazaj na vrh
Mojcula
Vešč uporabnik

SporočiloObjavljeno: sreda, 16.07.2008, 14:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj mi je kar nerodno priznati Embarassed , ampak moj letni načrt je bil narejen na enem listu + priloga: dramsko besedilo. Na listu pa so bili napisani cilji, ki naj bi jih dosegli, planirano št. ur po etapah (seznanjanje z besedilom, razdelitev vlog, artikulacija, gibanje po prostoru, izdelava kulis) ter prostor za opombe. Res pa je, da je bil krožek učencem in meni v veselje in, da so bile vse predstave več kot toplo sprejete. Torej: cilji so bili doseženi, čeprav je bilo vse zapisano zgolj na enem listu. Svetujem pa ti, da besedilo, ki ga boš izbrala, res dobro večkrat prebereš in popraviš vse, kar se ti zdi, da bi bilo boljše na tvoj način. Besedilo s tvojimi opombami je namreč bistvo tvojega letnega načrta (po moji presoji, seveda) Wink .
Lp. Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Lolka
Vešč uporabnik

SporočiloObjavljeno: sreda, 16.07.2008, 16:12    Naslov sporočila: drmaski krožek Odgovori s citatom

Torej moram besedilo izbrati še pred septembrom, da lahko na tej podlagi potem napišem letno pripravo? Aha, no, bom ze nekako, hvala za vse informacije, prav mi bodo prišle.
Lp,
L
Nazaj na vrh
Lolka
Vešč uporabnik

SporočiloObjavljeno: sreda, 16.07.2008, 16:17    Naslov sporočila: dramski krožek Odgovori s citatom

Samo še nekaj: koliko predstav lahko narediš v šolskem letu? Več kot eno?
(razredna stopnja). Menim, da težko predvidiš, dokler ne veš, katere otroke boš v skupini imel. Hvala.
Nazaj na vrh
Mojcula
Vešč uporabnik

SporočiloObjavljeno: sreda, 16.07.2008, 17:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, to je pa čisto odvisno od dolžine (zahtevnosti) besedila. Res pa je, da to lažje preceniš, ko imaš za seboj vsaj nekaj kilometrine krožka. Kar se pa učencev tiče - sama sem imela krožek vedno le s svojim razredom (ki ga tudi nisem poznala) in to z vsemi učenci. Še tisti redki, ki so se na začetku upirali (da nastopali pa ne bi), so se, ko so slišali besedilo in sem jim vso zadevo predstavila, odločili, da bi bilo kar fino, če bi igrali. Skratka, za začetek izberi krajšo zadevo, potem pa kar pogumno začni s krožkom. Če bodo otroci imeli smisel za nastopanje in bodo dobro delali, boš morda lahko predstavico pripravila že za novo leto ali pa kulturni praznik. Če pa bo šlo počasi - nič zato - do konca šolskega leta jo boste zagotovo oživili.
Lp. Wink
Nazaj na vrh
Lolka
Vešč uporabnik

SporočiloObjavljeno: sreda, 16.07.2008, 22:18    Naslov sporočila: dramski krožek Odgovori s citatom

Najlepša hvala.
Nazaj na vrh
admin
Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55
Sporočila: 1335
Kraj: Lj

SporočiloObjavljeno: četrtek, 17.07.2008, 7:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naj še jaz priložim h kupčku Nasmeh
Učila sem 4. razred in smo vsako leto pripravili gledališko predstavo za konec leta. Igrali smo v vrtcu, v domu starejših občanov, na šoli pa dvakrat, enkart za višjo in enkrat za nižjo stopnjo. Vsakokrat zelo uspešno.
Uporabila sem standardna besedila, Vidkovo srajčico, Rdečo kapico, Sneguljčico, Volk in sedem kozličkov, Pepelko ...
Ker je bilo učencev seveda več kot oseb v besedilu, sem si osebe izmislila in napisala besedilo zanje, tako da so vedno nastopali vsi učenci. Vedno smo vključevali glasbo, nekaj so jo preprevali sami, nekaj je bilo otroških pesmi, ki sem jih predvajala ob pravem času. (Pri Rdeči kapici npr. smo imeli tudi mlinarja in polža in petelina, ki so dobili primerno besedilo, vključili smo pesmico Le kam se polžeku mudi). Predstave so bile vse zelo razgibane in gledljive. Učenci so si sami ustvarili garderobo in pri likovnem pouku smo ustvarjali ozadje in pripomočke. Učili smo se pravilno govoriti, biti pravilno obrnjen ... S tem, da sem tudi jaz začela brez kakršnih koli znanj o dramskem krožku.
Imam lepe spomine, pa tudi učenci jih imajo. Zdaj že doštudirani ljudje se spomnijo, kaj so igrali, ko so bili v 4. razredu. Prijetno!
angelca
Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 14. feb 07, sre, 22:14
Sporočila: 9

SporočiloObjavljeno: ponedeljek, 04.08.2008, 10:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Boš še jaz dodala svoje vprašanje: kaj mi priporočate, kje naj pobrskam, da bom našla kakšne predstave za gledališki krožek za predmetno stopnjo?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Učiteljska.net » Seznam forumov » Pomoč - potrebujem Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem
V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme
V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
Na vrh
Bottom left graphics Učiteljska.net © 2003, 2004 Nataša