Učiteljska.net Prijava
Prijava
Včlanite se
Včlanite se
Spletna zbornica
Spletna zbornica
Devetka.net
Devetka.net

Kazalo
Spletna zbornica
» Iskanje
» Prijava za pregled zasebnih sporočil
» Tvoja podoba
» Seznam članov
» Skupine uporabnikov
» Pomoč
Učna gradiva
» Iščite
» Pregled povpraševanja
Koristno
» Devetka.net
» Izbrana spletna orodja
» Izbrani programi
» Zanimivosti
Informacije
» O Učiteljski.net
» Skrbniki
» Avtorji
» Statistika
» Nagradni natečaji
» Pišite Pišite
» Novice RSS RSS

Sodelujemo
Arnes

Arnes

Učiteljska.net gostuje pri Arnesu.
SIO

SIO

Slovensko izobraževalno omrežje
Učiteljska.net » Seznam forumov » Pomoč - potrebujem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo
NUJNO rabim pomoč: učna priprava BONTON
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Tejka S.
Novopridruženi

Pridružen/-a: 21. mar 08, pet, 10:00
Sporočila: 1

SporočiloObjavljeno: petek, 21.03.2008, 10:42    Naslov sporočila: NUJNO rabim pomoč: učna priprava BONTON Odgovori s citatom

Lepo pozdravljeni!

Lepo bi prosila,če bi mi lahko kdo poslal ali svetoval, kako naj pripravim učno pripravo z naslovom BONTON, saj imam prvi nastop in ne najdem nobenih pametnih podatkov.

Zanima me še, kaj mi svetujete, kako naj popestrim učno uro, da bo vse bolj potekalo na sproščen način. Kakšne igrice, delovni listi?

Najlepše se vsem zahvaljujem!

Tejka
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
admin
Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55
Sporočila: 1335
Kraj: Lj

SporočiloObjavljeno: petek, 21.03.2008, 11:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imaš zelo prijetno temo, ki ima nešteto možnosti. Izhajaj iz vsakodnevnega življenja otrok. Morda naj oni igrajo odrasle osebe, ti pa bodi otrok. Situacij lahko zaigraš veliko, oni pa naj povedo, kaj je prav in kaj ne. To bo zabavno, nato pa lahko razgradiš podrobno. Materiala na to temo je dovolj (literatura v vsaki knjižnici).
Primeri neprimernega obnašanja, ki ga bodo učenci gotovo prepoznali:
pridi na obisk brez pozdrava, prerini se v sobo, ne odstopi sedeža na avtobusu, ne prosi za pijačo, vrivaj se v vrsto, itd. Tisto, kar počenjo vsak dan! Zelo srečen Navadno se nasmejijo, čeprav bi pravzaprav morali imeti slabo vest.
Jaz sem opazila še eno stvar, morda samo pri populaciji, ki sem jo dolga leta učila: stisk pri rokovanju. Smo se morali učiti dati roko, jo primerno stisniti in pogledati v oči. Ker dotedaj je bilo vse mlahavo in s pogledom v tla...
Razredničarka Miša
zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 24. nov 07, sob, 0:01
Sporočila: 193
Kraj: Slovenska devetletka

SporočiloObjavljeno: petek, 21.03.2008, 15:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo srečen Zelo srečen Zelo srečen super tema. Mi smo to obravnavali prejšnji teden in ura je krasno uspela... Zadeve smo se lotili takole Idea

Za domačo nalogo sem dala učencem poiskati definicijo besede BONTON ter jih spodbudila, da na domačih knjižnih policah ali v šolski knjižnici poiščejo bonton za otroke ter knjige prinesejo v šolo.

Uro sem pričela tako, da sem na sredino table napisala BONTON in učenci so besedo pojasnili (DN): pravila vedenja, ki veljajo v družbi, kar sem dopisala pod naslov in Vse skupaj smo "spravili v oblaček. Oni so storili isto v svojih zvezkih in sicer smo uporabili sredino kar dveh strani (A 3 format). Skupaj smo ugotovili, zakaj so taka pravila sploh potrebna Wink .

Nato sem iz njega potegnila 6 črt in na vsako zapisala eno situacijo: pri jedi, pri telefoniranju, na kulturni prireditvi, v trgovini, na avtobusu, pri pogovarjanju. Učenci so se razdelili v 6 skupin in vsaka je imela 10 minut časa, da je napisala vse, kar so učenci vedeli ali našli v prinešeni literaturi, o vedenju v dani situaciji. Preostanek ure je bil namenjen poročanju skupin: vsaka skupina je pojasnila "svoj del" pravil, kar smo sproti beležili v miselni vzorec na tabli in na tak način so učenci učili drug drugega. Učenci so pri delu uživali in neverjetno dobro izluščili najpomembnejša pravila za vsako od danih situacij.

Pravzaprav človek kar težko verjame, kako zelo dobro učenci poznajo pravila vedenja. Laughing Le zakaj jih bolj ne upoštevajo Shocked

Prav lep pozdrav
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Učiteljska.net » Seznam forumov » Pomoč - potrebujem Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem
V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme
V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
Na vrh
Bottom left graphics Učiteljska.net © 2003, 2004 Nataša