|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
starš Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 1. nov 07, čet, 23:45 Sporočila: 5
|
Objavljeno: sobota, 08.03.2008, 14:59 Naslov sporočila: Rešitev matematičnega problema OŠ 5/9-prosim za pomoč |
|
|
Lepo prosim, če mi lahko nekdo pomaga pri razlagi otroku, kako rešiti matematično nalogo za peti razred devetletke.
Jaz sicer na mojem nivoju vem kako se naloge lotiti, ne vem pa načina, ki je pravilen za otroka v petem razredu devetletke, da lahko tak račun tudi reši.
Naloga se glasi:
Izračunaj z ocenjevanjem količnika!
84:19=
Najlepša hvala za vašo pomoč.... |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: sobota, 08.03.2008, 15:29 Naslov sporočila: Re: Rešitev matematičnega problema OŠ 5/9-prosim za pomoč |
|
|
Pozdravljeni,
Gre za to, da otrok približno oceni, koliko bi bil rezultat. Torej ne točen rezultat temveč približen.
Pri tem primeru bi lahko razmišljali takole:
84 je bliže 80 kot 90. 19 je bliže 20 kot 10. 80 deljeno z 20 je 4. Torej je ocena približno 4.
Res je, da morda zdaj uporabljajo kakšen modernejši pristop, če sem zgrešila, prosim za popravek  _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Mojcula Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 30. jul 07, pon, 17:41 Sporočila: 76 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: sobota, 08.03.2008, 19:51 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da je Natašina razlaga popolnoma v redu. Bi pa svetovala, da se morda ponovi snov 4. razreda: Ocenimo, zaokrožimo (Kocka 4 - matematika za 4. razred, - avtorji: T. Uran, F. Bitenc, S. Mutić - založba Modrijan - str.:64). Prepričana sem, da je omenjena snov tudi v drugih učbenikih za mat. v 4. razredu.
Glede na skrb "ocenjujem", da bo pomoč zagotovo uspešna.  |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|