|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kreativka Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 15. nov 07, čet, 15:14 Sporočila: 5 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: petek, 18.01.2008, 9:57 Naslov sporočila: delo z romskimi otroci |
|
|
Živjo!
Sem učiteljica začetnica - diplomirala sem konec decembra 2007
Prihodnji teden grem na razgovor za nadomeščanje dodatne strokovne delavke za delo z Romi. To delo mi pomeni zanimiv izziv, a hkrati se bojim, da me ne bi kdo izmed njih verbalno ali fizično napadel. Delala bom (če me bodo izbrali seveda) namreč na predmetni stopnji ... Imam že kopico načrtov, kako bi v teh mladih prebudila ustvarjalno žilico, da bi se aktivno vključili v šolski vsakdan ... pa vendar ... nek pritajen strah ostaja ... Sicer sem energična oseba, polna idej in ustvarjalnosti ... morda jih prepričam ...
Med Romi in ostalim učenci ne bi rada delala razlik, a miselnost današnje družbe in stereotipi me občasno spravijo v zadrego.
Kakšen nasvet? Ima morda kdo kako izkušnjo?
Hvala za morebitne odgovore. _________________ Vsak otrok je lahko ustvarjalen - le primerno spodbudo potrebuje. |
|
Nazaj na vrh |
|
kreativka Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 15. nov 07, čet, 15:14 Sporočila: 5 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: petek, 18.01.2008, 10:01 Naslov sporočila: delo z romskimi otroki |
|
|
Ups ... prej sem nehote napravila slovnično napako v naslovu prispevka ... saj vem ...: O OTROCIH, Z OTROKI  _________________ Vsak otrok je lahko ustvarjalen - le primerno spodbudo potrebuje. |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: petek, 18.01.2008, 15:58 Naslov sporočila: Re: delo z romskimi otroci |
|
|
kreativka je napisal/a: | Živjo!
Sem učiteljica začetnica - diplomirala sem konec decembra 2007
Prihodnji teden grem na razgovor za nadomeščanje dodatne strokovne delavke za delo z Romi. To delo mi pomeni zanimiv izziv, a hkrati se bojim, da me ne bi kdo izmed njih verbalno ali fizično napadel. Delala bom (če me bodo izbrali seveda) namreč na predmetni stopnji ... Imam že kopico načrtov, kako bi v teh mladih prebudila ustvarjalno žilico, da bi se aktivno vključili v šolski vsakdan ... pa vendar ... nek pritajen strah ostaja ... Sicer sem energična oseba, polna idej in ustvarjalnosti ... morda jih prepričam ...
Med Romi in ostalim učenci ne bi rada delala razlik, a miselnost današnje družbe in stereotipi me občasno spravijo v zadrego.
Kakšen nasvet? Ima morda kdo kako izkušnjo?
Hvala za morebitne odgovore. |
Mislim, da imaš vse, kar za začetek potrebuješ - načrti in veselje za tako delo. In najbolje bo, da predsodke odmisliš, z njimi nimaš v takem okolju kaj početi.
Kolikor poznam ta del poklica, vem, da se vse, ki so delale z Romi, izredno pohvalijo. Otroci učitelje sprejmejo za svoje, (ne vem sicer, kako je z višjimi razredi). In osnova, ki velja za vse otroke na svetu: pošten in odkrit odnos!
Si pripravljena kaj poročati? Mislim, da bi bilo zelo dobrodošlo! _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|