|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Razredničarka Miša zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 24. nov 07, sob, 0:01 Sporočila: 193 Kraj: Slovenska devetletka
|
Objavljeno: torek, 27.11.2007, 18:59 Naslov sporočila: 3. Naj se spremembe prično! |
|
|
Vau, koliko zanimivih idej se skriva v teh knjigah . Učenci hlepijo po novem znanju, so neskončno radovedni in motivirani za učno delo. Avtoriteta učitelja ni vprašljiva. Tudi starši so več kot pripravljeni sodelovati z učiteljem in ga podpirati pri njegovih prizadevanjih. Krasno! Idealno! Vsi učenci so lahko uspešni le pravi pristop moraš imeti . Berem, primerjam, poskušam zadeve aplicirati v svoj razred in se čudim Halo?! Moji učenci že niso taki Ali poučujem v kakšnem vzporednem vesolju Večino mojih učencev, roko na srce, najbolj zanima, kaj bo za malico in koliko ur je še do konca pouka. Tiste malo bolj radovedne pa morda še, kdaj bo kakšen dan dejavnosti .Sem pa tja se res najde kakšna učna vsebina, ki nanje deluje približno tako, kot berem v teh učenih knjigah, saj jim je zanimiva. To so tiste ure, ko res uživam v svojem poklicu .
Znanje v naši družbi, žal, ni vrednota, če si to še bolj želimo. Ne zatiskajmo si oči! Tako kot obstaja na šolah nasilje pa droge pa še kaj, kar bi radi pometli pod preprogo, učenci in celo nekateri starši menijo, da šola in znanje, ki ga formalno izobraževanje ponuja ni življenjskega pomena. Učencem je že v zgodnjih letih kristalno jasno, da v družbi nekaj veljaš, če si uspešen in posledično bogat. Opazujejo svet okrog sebe pa vidijo in slišijo, da za uspeh in bogastvo ni treba imeti šol, dovolj je, če se znajdeš .Glavna naloga nas, učiteljev je torej, da jih prepričamo, da je znanje pomembno! Se strinjate, da je vse skupaj videti Mission Imposible ? Ampak jaz se ne dam. Bom že nekaj potuhtala ! Kaj pa vi menite? Se strinjate ali menite, da je nekaj narobe z mojim pogledom na vse skupaj
Se beremo  _________________ Razredničarka Miša |
|
Nazaj na vrh |
|
Mojcula Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 30. jul 07, pon, 17:41 Sporočila: 76 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: sreda, 28.11.2007, 17:55 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, veš, razredničarka Miša, je že tako, da imamo dobre in slabe dneve. Dobre, ko uživamo v svojem poklicu in smo navdušeni nad intelektualnimi iskricami otrok, ko smo tolerantnejši in bolj razumevajoči kot navadno in so dnevi, ko je vse ravno obratno. In to velja za vse - brez izjeme: učence, njihove starše in nas, učitelje.Mission imposible ? Ne bi rekla in verjetno se globoko v sebi tudi ti strinjaš z mano. Tvoj čas v šoli ni izgubljen, če si uspela navdušiti za delo in učenje vsaj enega učenca, če si vsaj enemu uspela dati nekaj več kot samo "snov v skladu z učnim načrtom in predpisanimi cilji".
Pa še post scriptum za zadnjič: Res smo veliko več na svojem delovnem mestu kot včasih in res, da moramo večino svojega dela opraviti doma. Na mnenje drugih se požvižgam in jim ne razlagam koliko ur nadomeščanja moram opraviti, da imam "počitnice" pa še takrat so seminarji. Seveda pa se tudi ob sredah in petkih, ko imam malo ur pouka ne opravičujem, ker sem ob 12.00 že doma, ampak grem hitro kuhat kosilo pa prat pa likat pa ... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|