|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: nedelja, 25.11.2007, 18:01 Naslov sporočila: Sir? Labirint? Šolstvo? |
|
|
Spremljajte hudomušne zapiske učiteljice Miše, ki vam je na tem mestu pripravljena zaupati vsa svoja uspešna pa tudi manj uspešna prizadevanja, da bi poučevala to in tako, kot se to od nje pričakuje. Največ težav ji seveda povzroča razkorak med teorijo in resnično situacijo. Učitelji, preverite, če razmišlja podobno kot vi. Se z njo strinjate ali ne? Imate podobne ali popolnoma drugačne težave? Če ste zanje že našli rešitve, ji svetujte in če vas kaj zanima, ji pišite!
http://www.uciteljska.net/forum.php?c=31 _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Kaja zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 18. apr 05, pon, 17:18 Sporočila: 225 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: sobota, 12.01.2008, 10:32 Naslov sporočila: |
|
|
Po novem letu sem začela učiti po zapiskih razredničarke Miše. Rezultati so več kot zadovoljivi. Sicer imam res malo (resnično malo) več dela pri sami pripravi na uro (predvsem moram natančno vedeti potek ure in cilje, kaj želim doseči z uro), drugače pa sem po šolsme delu manj utrujena.
Priprave pa potem ne potrebujem več, - jo vem na pamet, saj je vse zapisano na tabli - otroci celo vadijo branje pisanih črk, kar je v tretjem razredu težje doseči.
Preizkusila sem takšen način dela v tretjem razredu pri urah SPO, MAT in SLO. Na hospitacijo sem povabila svetovalno delavko, ki je bila nad aktivnostjo otrok navdušena. Prav tako nad novim sistemom dela v razredu.
Lp od KJ |
|
Nazaj na vrh |
|
pikapokica Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 3. jul 07, tor, 4:53 Sporočila: 70
|
Objavljeno: sobota, 12.01.2008, 11:21 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz razmišljam, kako bi zadevo vpeljala v izbirni predmet - nemščino. Malo bom morala predelati način, ampak vseeno mislim, da bo veliko bolj učinkovit od zdajšnjega :) |
|
Nazaj na vrh |
|
Razredničarka Miša zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 24. nov 07, sob, 0:01 Sporočila: 193 Kraj: Slovenska devetletka
|
Objavljeno: sobota, 12.01.2008, 12:54 Naslov sporočila: |
|
|
, krasno!!!
Pikapokica, veseli me, da si se odločila, da preizkusiš. Kar pogumno! Dejstvo je, da ne moreš popolnoma nič izgubiti, veliko pa lahko pridobiš.
Kaja je, res sem vesela , preverila, če je tak način dela mogoč. Vesela sem, da ji je uspelo in je zadovoljna. Prepričana sem, da mnogo bolj uživa v razredu in ne le to, upam si celo trditi, da tudi učenci rajši prihajajo v šolo.
Hvala Kaja, da si nam sporočila svojo pozitivno izkušnjo! Upam, da se boš še kaj oglasila in opisala, kaj in kako delaš. Verjetno je delo v 3. razredu kljub vsemu drugačno? Učenci so leto mlajši od mojih in moraš kakšno zadevo izvajati drugače...
Grozno me zanima, če se je še kdo opogumil!? Je uspelo ali ne? Vztrajate ali ste obupali? Napišite!!!
Se beremo! _________________ Razredničarka Miša |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|