|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sonchi Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 12. feb 07, pon, 19:29 Sporočila: 22
|
Objavljeno: torek, 06.11.2007, 8:47 Naslov sporočila: Okolica šole: izdelava načrta |
|
|
V 2.razredu imam nastop na temo Okolica šole: izdelava načrta. Ker nimam nobenih idej, kako uro izpeljati, bi prosila, če mi lahko kaj svetujete. Vesela bom vsakega predloga.
Hvala!! |
|
Nazaj na vrh |
|
Jana Potočnik Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 27. nov 06, pon, 13:37 Sporočila: 69 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: torek, 06.11.2007, 9:38 Naslov sporočila: |
|
|
Sigurno na šoli obstajajo letalski posnetki okolice šole. Tako lahko to fotokopiraš in povečaš, pa skupaj ugotavljate, kaj bi narisano pomenilo. Problem bo, če ti prihajaš iz čisto drugega kraja.
Nujno si moraš sama enkrat ogledati vsaj to ožjo okolico, morda fotografiraš kakšne zanimive stavbe in potem sprašuješ otroke, kaj katera fotografija predstavlja, kje se ta stavba nahaja. To bi bila lahko uvodna motivacija.
Verjetno morajo tudi učenci narisati načrt. Izdelate lahko maketo okolice (mislim, da boš morala hiške narediti ti, ker bi vzelo preveč časa). Uporabiš lahko razne kartonaste škatlice. Potem pa na podlagi te makete narišete načrt. Lahko se dogovorite za določene znake pri risanju, ni pa nujno. Paziti moraš, da bo načrt vseboval vse elemente(naslov, merilo...)
Lahko sama izdelaš več različnih načrtov, eden pa naj bo podoben okolici šole in potem učenci ugotavljajo, kateri načrt je podoben maketi.
LP
Jana _________________ To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. |
|
Nazaj na vrh |
|
sonchi Vešč uporabnik

|
Objavljeno: torek, 06.11.2007, 12:05 Naslov sporočila: |
|
|
Ideja o različnih načrtih mi je zelo všeč, jo bom verjetno kar uporabila.
Hvala
Drugače pa res prihajam s čisto drugega konca, tak da bom verjetno res imela manjše težave.
Če imate še kakšne ideje, mi lahko še kaj svetujete!! Bom zelo vesela!!
LP |
|
Nazaj na vrh |
|

|
Objavljeno: torek, 06.11.2007, 13:10 Naslov sporočila: |
|
|
Poznam to, ko prideš v kraj, ki ga otroci poznajo, ti pa ne. Malo nerodna situacija. Sploh ti nastopi na šolah.
Če imaš na voljo več, kot eno šolsko uro, jih pelji ven, pa si kaj ogledate - primerjate stavbe in kako so predstavljene na zemljevidu.
Če je ob šoli kakšna tekaška steza, je zanimivo, da pokažeš, kako je prikazana na zemljevidu.
Lahko jih s pomočjo zgodbe, ki si jo izmisliš(npr., da letijo z balonom nad šolo) in potem pripovedujejo, kaj vidijo, lahko tudi narišejo.
Ni nujno, da načrt narišejo, lahko imajo že pripravljene sličice stavb in jih potem samo nalepijo na list papirja in dobijo preprost načrt.
Nekatere šole imajo lesene gradnike(kvadri, piramide...). Tudi to lahko uporabiš pri maketah. Ali pa kocke za sestavljanje.
LP
Jana _________________ To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. |
|
Nazaj na vrh |
|
Mojcula Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 30. jul 07, pon, 17:41 Sporočila: 76 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: torek, 06.11.2007, 15:33 Naslov sporočila: Okolica šole - izdelava načrta |
|
|
Res, da učnega načrta za 2. raz ne poznam, zagotovo pa lahko potrdim, da je izdelava načrta okolice šole in potem širše - v programu 4. razreda. Priporočam ti, da natančno preveriš obseg zahtevane vsebine, da ne bo prezahtevno za drugošolce, saj se še s četrtošolci kar "namatramo", da so stvari jasne. Pa dober nastop! |
|
Nazaj na vrh |
|
sonchi Vešč uporabnik

|
Objavljeno: torek, 06.11.2007, 19:46 Naslov sporočila: |
|
|
Makete mi ni potrebno narediti, tak da se nebom mantrala še s tem. Učenci morajo poznati v kateri ulici je njihova šola, katere stvabe so v tisti ulici in okolici in tako naprej. Na voljo pa imam samo eno uro, tako da ogled okolice odpade.
Slike pa mislim da bodo kar vredu, saj morajo v DZ narisati kaj je v okolice šole.
Je pa kar zahtevna tema, vsaj meni.  |
|
Nazaj na vrh |
|
sonchi Vešč uporabnik

|
Objavljeno: ponedeljek, 12.11.2007, 11:54 Naslov sporočila: |
|
|
Pa bomo vseeno delali maketo okolice šole...
Zanima me pa, kakšne materiale naj vse učencem ponudim, da bodo maketo lažje naredili?!
hvala za pomoč |
|
Nazaj na vrh |
|

|
Objavljeno: ponedeljek, 12.11.2007, 17:07 Naslov sporočila: |
|
|
Odpadne škatlice(morda se oglasiš v kakšni lekarni) so najbolj enostavne, poceni, pa še obliko hiš imaš že narejeno. Aluminijasta folija lahko predstavlja vodo. Lahko prineseš kakšne kamenčke za izdelavo poti. _________________ To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. |
|
Nazaj na vrh |
|
Mojcula Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 30. jul 07, pon, 17:41 Sporočila: 76 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: ponedeljek, 12.11.2007, 18:59 Naslov sporočila: Maketa |
|
|
Mogoče poznaš kakšnega mizarja, da ti nareže iz lesa različno velike kocke (moja praksa, ker je mož mizar ). Lahko jih je barvati, za strehe pa lahko uporabiš karton. Včasih sem tudi sama uporabljala škatlice, pa je zamudno barvati ali oblepiti "stene hišic". Lp. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|