|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
naett Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 3. avg 06, čet, 9:13 Sporočila: 28 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: četrtek, 30.08.2007, 17:24 Naslov sporočila: literarno-novinarski krožek v OPB |
|
|
Za interesno dejavnost moram napisati pripravo za literarno-novinarski krožek. Zanimajo pa me predvsem ideje, če pa že ima kdo pripravo za kaj podobnega, pa je tudi dobrodošlo! |
|
Nazaj na vrh |
|
naett Vešč uporabnik
|
Objavljeno: nedelja, 02.09.2007, 14:46 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj res ni nikogar, ki bi že poučeval ta predmet?
Še to vprašanje - je pripravi za interesne dejavnosti tudi potrebno napisati učno-vzgojne cilje? |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: nedelja, 02.09.2007, 15:43 Naslov sporočila: |
|
|
naett je napisal/a: | Kaj res ni nikogar, ki bi že poučeval ta predmet?
Še to vprašanje - je pripravi za interesne dejavnosti tudi potrebno napisati učno-vzgojne cilje? |
Verjetno je kje kdo, ki to poučuje oz. vodi. Pa še ne ve za tole stran! Zato: naredite čimveč reklame - več kot nas bo, več možnosti je za izmenjavo! _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Supra Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 12. avg 07, ned, 22:48 Sporočila: 16 Kraj: Radlje
|
Objavljeno: nedelja, 02.09.2007, 16:36 Naslov sporočila: |
|
|
Pa sem se našla jaz, ki že leta vodim literarni krožek. Zakaj literarni krožek? Ker v njem pišemo prispevke za glasilo, izredno veliko delamo na dramatizaciji, preverjanje knjig za bralno značko in razni natečaji... Vsako leto mi je ravnatelj podelil 35 ur te interesne dejavnosti. Ker sem navadno za 100 % presegla ure, mi jih je lani podelil 70 in sem lepo prišla skozi. Ker je vsa naša pozornost usmerjena v igranje iger, si že pred začetkom šolskega leta izberem igro in v začetku pouka razdelim vloge. Naše delo je prvenstveno namenjeno igri. Z učenci delam po prizorih, kar pomeni, da vadim ob določenih urah s tistimi, ki takrat nimajo pouka. Je pa težko. Vse učence dobim šele po pouku, ko so vključeni v OPB. Ampak vaje v času OPB imam bolj proti premieri. Kar se tiče urnika krožka, je fleksibilen. Ne more biti umeščen v urnik, saj moram imeti krožek pogosteje, ko se bliža predstava. Če te kaj zanima, kar vprašaj. Imam veliko izkušenj s tem. |
|
Nazaj na vrh |
|
naett Vešč uporabnik
|
Objavljeno: ponedeljek, 03.09.2007, 8:00 Naslov sporočila: |
|
|
O, krasno Supra, hvala za tele informacije. To mi je jasno, da učenci pišejo za šolsko glasilo, nisem pa pomislila na natečaje in dramatizacijo. Kako pa najdeš tekste za dramatizacijo? Mislim takšne, ki so pravšnji zanje? Si pomagaš z berilom ali kaj? Ker jaz jih ne učim nič drugega kot OPB. |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: ponedeljek, 03.09.2007, 9:16 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem si pomagala sama s sabo. Ker sem imela določeno število učencev in seveda morala zaposliti vse, sem si izmislila dodatne vloge za npr. Sneguljčico, Vidkovo srajčico, Rdeča kapica ...
Sama sem napisala ali dopisala ali prepisala besedilo, si pomagala z glasbo, pri Vidku je bilo enostavno (kaseta), pri Volku in kozličkih tudi, pri drugih sem pa pač vsaj približno dodajala. N.pr. pri Rdeči kapici smo imeli med drugim tudi petelina in polža, nekaj sta prispevala k celotni zgodbi, nekj pa sta prispevala s pesmico Le kam sem polžeku ....
Imeli smo velik uspeh, vsako leto smo nastopali vsaj trikrat, dvakrat na šoli, pa v vrtsih in v domu starejših občanov ... In vedno smo zelo "vžgali". Celo v vrtcu. Malčki so kar nepremično gledali našo Sneguljčico, ki je bila pravi muzikal! _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: ponedeljek, 03.09.2007, 9:36 Naslov sporočila: |
|
|
Pozabila sem pripisati bistvene podatke: Igrico smo vadili celo leto (eno) po 2 x 30 min na teden. Proti koncu pa seveda malo bolj, kajti takrat se je to že razvilo v projekt, ki so ga vsi zagrizeno pomagali udejanjati. Poskrbeli so za garderobo, kulise, šminkanje, medsebojno pomoč ... Še obstranski efekt: Zelo so se povezali med seboj.
Aja, pa Zvezdica Zaspanka smo tudi bili!! _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
tina1111 Novopridruženi
Pridružen/-a: 5. sep 07, sre, 8:45 Sporočila: 1
|
Objavljeno: četrtek, 06.09.2007, 8:35 Naslov sporočila: |
|
|
Mene še nekaj zanima - koliko učencev pa je pravzaprav igralo v teh igrah? |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: četrtek, 06.09.2007, 18:53 Naslov sporočila: |
|
|
Pri mojih? Kolikor jih je bilo v skupini! Kot sem že napisala: vloge sem si izmislila glede na njihove lastnosti, malo sem presodila, kaj jim bo ležalo. In potem pač prilagodiš znano zadevo. Dopišeš vloge in si zmisliš dialoge.
Tule se težko razpišem, lahko ti pa kako drugače pomagam, če želiš. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Supra Vešč uporabnik

|
Objavljeno: ponedeljek, 10.09.2007, 22:13 Naslov sporočila: |
|
|
No, takole je, že med počitnicami brskam po knjigah. Težko je, ker so moji učenci učenci predmetne stopnje (večinoma fantje). Težko je zato, ker so zelo izbirčni in ne bi kar tako nekaj igrali. Želijo pravzaprav takšne igre za odrasle, te pa trajajo po dve uri. Seveda to ni izvedljivo. Izbiram krajše, a smešne. Učitelj in učenec se pri igri zelo zbližata in harmonirata. Starši pomagajo s kostumi, kulturno društvo pa s kulisami. Za učence razredne stopnje ni tak problem najti igro. Jaz pa si kar oddahnem, ko do 1. 9. najdem kaj, to je namreč že polovica dela. |
|
Nazaj na vrh |
|
naett Vešč uporabnik
|
Objavljeno: sreda, 12.09.2007, 21:49 Naslov sporočila: |
|
|
Oprosti, ampak saj ni nujno da igrate celo delo. Saj lahko igrate samo najbolj zanimiv odlomek (npr. 15-20 min). Če je odlomek dobro izbran, lahko ravno tako zažge. |
|
Nazaj na vrh |
|
Supra Vešč uporabnik

|
Objavljeno: ponedeljek, 29.10.2007, 0:44 Naslov sporočila: |
|
|
Mi smo frajerji. Letos se pripravljamo na igro, ki bo trajala dve uri. Tedensko vadimo najmanj dve uri. Pred premiero pa ša več. In vsi prav lepo uživamo in smo ustvarjalni. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|