|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zigatim Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 10. sep 06, ned, 20:38 Sporočila: 23 Kraj: celje
|
Objavljeno: ponedeljek, 10.09.2007, 13:15 Naslov sporočila: Raziskovalne škatle |
|
|
Pozdravljeni!
Zanima me ali je kdo izmed vas že delal pri predmetu naravoslovje in tehnika raziskovalne škatle in ob obravnavi katerih učnih tem ter kako je vse skupaj sploh izgledalo. V eni knjigi sem zasledila na primer kako narediš pravo mravljišče v steklenem kozarcu, vendar ta učni pripomoček ni trajen. Torej imate kakšne ideje? _________________ neshama |
|
Nazaj na vrh |
|
jablana zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 31. mar 06, pet, 21:57 Sporočila: 232 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: ponedeljek, 10.09.2007, 15:01 Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj raziskovalnih škatel sem naredila: za magnete, za elektriko, za čutila, za ključe, za školjke, za blago....za tekočine....za premikanje, kotaljenje ....
Moje izkušnje:
- uporabljam pri pouku, navadno za naravoslovni dan
- razdelim vsebino škatle in jo delno uporabim v blok uri, ostalo predstavim in lahko uporabljajo v opb
- učenci, ki jih določena snov zanima ali imajo afiniteto za raziskovanje.... jim dam škatlo, ko so svoje delo opravili (diferencirano delo)
S škatlami je veliko dela, ker se stvari rade izgubijo, ker včasih učenci želijo dodatne razlage ....ker bi vsi radi raziskovali pa ne znajo usmeriti pozornosti na raziskovalno hipotezo ...ne pospravijo za seboj...
So pa moje otroštvo, zato jih z veseljem pripravljam. Ob njih se prav tako zabavam kot učenci.
Je pa treba veliko teoretičnega znanja, da jih lahko dobro pripraviš, ker se sicer vse razgubi v kar neki....
Razmišljala sem o nekem enotnem formatu škatle, da jih lažje zložiš, vendar (še ne znam) tega urediti.
Oh, škatle.... za naravoslovni krožek so super.
Lp Mirjana |
|
Nazaj na vrh |
|
jablana zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 31. mar 06, pet, 21:57 Sporočila: 232 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: ponedeljek, 10.09.2007, 15:03 Naslov sporočila: |
|
|
Ah, kako je zgledalo?
Včasih razdelim več enakih škatel in jih vodim ali sugeriram (čutila, elektrika), včasih ima vsaka dvojica(trojica) po eno - različno škatlo.
Ni nujno vedno o vsem poročati. Učenci si med odmori potem sami pripovedujejo in naslednjič že vedo, katere škatle bi radi pregledali.
LP Mirjana |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|