Učiteljska.net Prijava
Prijava
Včlanite se
Včlanite se
Spletna zbornica
Spletna zbornica
Devetka.net
Devetka.net

Kazalo
Spletna zbornica
» Iskanje
» Prijava za pregled zasebnih sporočil
» Tvoja podoba
» Seznam članov
» Skupine uporabnikov
» Pomoč
Učna gradiva
» Iščite
» Pregled povpraševanja
Koristno
» Devetka.net
» Izbrana spletna orodja
» Izbrani programi
» Zanimivosti
Informacije
» O Učiteljski.net
» Skrbniki
» Avtorji
» Statistika
» Nagradni natečaji
» Pišite Pišite
» Novice RSS RSS

Sodelujemo
Arnes

Arnes

Učiteljska.net gostuje pri Arnesu.
SIO

SIO

Slovensko izobraževalno omrežje
Učiteljska.net » Seznam forumov » Pomoč - potrebujem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo
Zanimive razredne ure
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PetraR
Novopridruženi

Pridružen/-a: 19. feb 07, pon, 10:28
Sporočila: 2
Kraj: Slovenj Gradec

SporočiloObjavljeno: ponedeljek, 26.02.2007, 22:29    Naslov sporočila: Zanimive razredne ure Odgovori s citatom

V letošnjem letu imam razred, ki je neproblematičen (7. devetletka). Zato bi želela razrdne ure popestriti z drugimi dejavnostmi. Zelo srečen Knjigo Iskalci biserov že uporabljam. Hvala za nove ideje.

Lp, Petra
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pauline
Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 3. jan 07, sre, 18:17
Sporočila: 74
Kraj: Ljubljana - okolica

SporočiloObjavljeno: torek, 27.02.2007, 16:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljena,
sama sicer ne delam v prosveti, zato so tudi predlogi bolj "amaterski":

- pogovori o zgodbah v knjigi Dese Muck: Blazno resno o šoli?

- debate okoli bontona,

- ogled kakega filma (dokumentarca), ki bi se navezoval na tekočo učno snov (če morda nimate časa v okviru predvidenih ur). In pri izbiri naj imajo učeci tudi kako besedo: ponudite dva ali tri teme med katerimi se odločijo.

- vaje iz retorike: 2 skupini (npr. 3 ali 4 učenci), ki argumentirano in mirno zagovarjajo svoje mnenje in nato skupini zamenjata vlogi. Ostali učenci poslušajo in na koncu presodijo, ocenijo kdo jih je bolj prepričal...

- izberete družabno igro... učenci igrajo med seboj na izpadanje, zmagovalec se pomeri z učiteljico...

- sicer pa, pred sabo imate neizčrpen vir idej: kar v razredu, učence same... Povprašajte, predebatirajte smiselnost predlogov, naredite ožji izbor, glasujte in naredite razpored.

Ne glede na vse pa daj učencem (če bodo zadovoljni s tako obliko RU) vedeti, da imajo tako oblikovane ure zato ker so "neproblematični".

Še veliko lepih razrednih ur, Pauline
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenčka
Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 29. jan 03, sre, 7:50
Sporočila: 14
Kraj: LJUBLJANA

SporočiloObjavljeno: torek, 27.02.2007, 17:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz pri razrednih urah uporabljam knjigo Pri nas doma se pogovarjamo. Avtorja trenutno ne vem, knjiga pa je v šoli.
Notri imaš po sklopih različne teme:strpnost spoštovanje, ljubezen, samonadzor, moč lepe besede....
Popestreno je z zgodbico, nato pa so različna vprašanja, ankete, razmišljanja.
Priporočam vsem strašem tudi doma.
doris
Novopridruženi

Pridružen/-a: 3. mar 07, sob, 10:57
Sporočila: 4
Kraj: Škofja Loka

SporočiloObjavljeno: sobota, 03.03.2007, 13:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz uporaljam knjigo Zadovoljni razredi, zaodvoljni učecni (ali ravno obratno), kjer so vaje za ustvarjaje ali še boljšanje klime v razredu.
Lep pozdrav.
PetraR
Novopridruženi

Pridružen/-a: 19. feb 07, pon, 10:28
Sporočila: 2
Kraj: Slovenj Gradec

SporočiloObjavljeno: nedelja, 04.03.2007, 21:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za vse predloge. Jih že uporabljam Zelo srečen

Lp Petra
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jablana
zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 31. mar 06, pet, 21:57
Sporočila: 232
Kraj: Maribor

SporočiloObjavljeno: nedelja, 04.03.2007, 21:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pauline, ti si ena fajn mama. Kaj pa delaš poklicno? (Sem radovedna, če ne želiš pa saj veš: ni treba povedat.)
LP Mirjana
Nazaj na vrh
admin
Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55
Sporočila: 1335
Kraj: Lj

SporočiloObjavljeno: ponedeljek, 05.03.2007, 9:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kadar nočemo pisarit takšne stvari, da bi bile vsem na očeh, lahko uporabimo PS (privatno sporočilo) ali pa email - se sicer ne vidi naslova, pa pošta vseeno pride Nasmeh
pauline
Vešč uporabnik

SporočiloObjavljeno: ponedeljek, 05.03.2007, 18:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joooj Embarassed . Najlepša hvala za pohvalo.
Moje življensko vodilo je: moja svoboda se konča tam, kjer se začne svoboda sočloveka.
Po poklicu sem arheologinja. No, pred pocitnicami sem svoj poklic predstavila v hčerinem razredu (4. osemletke), potem ko so se učili o arheoloških in zgodovinskih obdobjih. Bilo je v obojestranski užitek in veselje. In menda tam sedaj raste nov rod arheologov (hi,hi,hi).

Lpp Pauline
Nazaj na vrh
admin
Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55
Sporočila: 1335
Kraj: Lj

SporočiloObjavljeno: ponedeljek, 05.03.2007, 18:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O, to pa verjamem, da je bilo užitno! Kar sem jaz imela izkušenj s sodelovanjem staršev, je bilo vedno enkratno!
pauline
Vešč uporabnik

SporočiloObjavljeno: petek, 06.07.2007, 13:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V začetku počitnic je nama s hčerko prišla v roke knjiga: "Razmišljaj s svojo glavo", s podnaslovom Vodnik za reševanje življenskih zadreg in dvomov, avtorice Cynthia MacGregor, založbe Mladinska knjiga.
v njej je opisanih več različnih življenskih situcij. V njej je veliko iztočnic za pogovor v razredu.

Lepe počitnice, P.
Nazaj na vrh
SabahataZulu
Novopridruženi

Pridružen/-a: 19. avg 07, ned, 11:33
Sporočila: 1
Kraj: Dolenjska

SporočiloObjavljeno: četrtek, 06.09.2007, 22:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super,
hvala za prepotrebne napotke novopečeni razredničarki Zelo srečen

Napisali ste ravno to, kar sem iskala.

Se že poglabjam...Zelo srečen

Srečno vsem in poskončno v novem šol. obdobju,

lpp
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Učiteljska.net » Seznam forumov » Pomoč - potrebujem Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem
V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme
V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
Na vrh
Bottom left graphics Učiteljska.net © 2003, 2004 Nataša