|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lia Novopridruženi
Pridružen/-a: 4. jan 07, čet, 15:22 Sporočila: 3 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: četrtek, 04.01.2007, 15:31 Naslov sporočila: pripravništvo |
|
|
Zanima me ali se je na pripravbništvo mozno prijaviti samo preko javnih razpisov in v za to dolocenih rokih, ali je mozno zaceti s pripravnistvom tudi sredi solskega leta, torej brez razpisa. Ce je slednje mogoce, kako oz. kje se sploh lotiti zadeve?
Ze vnaprej najlepsa hvala za vsak nasvet!
Lp, L. |
|
Nazaj na vrh |
|
Mladen Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 7. okt 06, sob, 7:51 Sporočila: 82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: četrtek, 04.01.2007, 16:00 Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi kakšno informacijo dobiti na tem naslovu:
http://www.mss.gov.si/index.php?id=166
Zraven imaš tudi povezave na strani zakonodaje, ki ureja to področje.
Lp! |
|
Nazaj na vrh |
|
lia Novopridruženi
|
Objavljeno: petek, 05.01.2007, 13:09 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za nasvet. Sem uporabila link, toda se vedno nisem zasledila nobene informacije o tem ali je mozno opravljati pripravnistvo tudi izven objavljenega roka. Vse je videti tako zelo formalno... ima se kdo mogoce kaksno koristno informacijo glede tega?
Hvala in lp, L. |
|
Nazaj na vrh |
|
Anglistka Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 25. avg 05, čet, 11:15 Sporočila: 14 Kraj: MB
|
Objavljeno: petek, 05.01.2007, 13:58 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljena
Načeloma lahko pripravništvo opravljaš preko razpisa na ministrstvu za šolstvo in šport.
ČE pa imaš možnost, da te na kateri šoli vzamejo v službo in normalno delaš, se ti tudi ta doba šteje za pripravništvo (dobivaš pa celo plačo...kot drugi učitelji). Po šestih mesecih lahko opraviš strokovni izpit.
Če delaš tako, kot sem napisala, moraš imeti tudi mentorja, ki je lahko z iste ali iz druge šole. Jaz sem nadomeščala porodniško, mentorice za moj predmet na šoli ni bilo, zato se je ravnateljica dogovorila z drugo šolo. Tako je mentor prisoten na tvojih nastopih, ki jih moraš imeti 5 (pred mentorjem in ravnateljem). Napiše poročilo, podpiše prijave itd...
Upam, da sem ti kaj pomagala in da se ni kaj dosti spremenilo (pri meni se je to dogajalo pred točno enim letom). Maja pa sem opravljala strokovni izpit. _________________ Ang |
|
Nazaj na vrh |
|
lia Novopridruženi
|
Objavljeno: petek, 05.01.2007, 14:57 Naslov sporočila: |
|
|
NAJLEPŠA HVALA!
Upam, da bo tudi pri meni šlo tako gladko...
LP, L. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|