Učiteljska.net Prijava
Prijava
Včlanite se
Včlanite se
Spletna zbornica
Spletna zbornica
Devetka.net
Devetka.net

Kazalo
Spletna zbornica
» Iskanje
» Prijava za pregled zasebnih sporočil
» Tvoja podoba
» Seznam članov
» Skupine uporabnikov
» Pomoč
Učna gradiva
» Iščite
» Pregled povpraševanja
Koristno
» Devetka.net
» Izbrana spletna orodja
» Izbrani programi
» Zanimivosti
Informacije
» O Učiteljski.net
» Skrbniki
» Avtorji
» Statistika
» Nagradni natečaji
» Pišite Pišite
» Novice RSS RSS

Sodelujemo
Arnes

Arnes

Učiteljska.net gostuje pri Arnesu.
SIO

SIO

Slovensko izobraževalno omrežje
Učiteljska.net » Seznam forumov » Pomoč - potrebujem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo
Testni sistemi v šolstvu Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bela01
Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 10. jan 07, sre, 22:54
Sporočila: 27

SporočiloObjavljeno: ponedeljek, 16.06.2008, 20:39    Naslov sporočila: Testni sistemi v šolstvu Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Za seminarsko nalogo sem imela za naredit en tak tesni program, ki iz datoteke prebere vprašanja iz neke snovi, možne odgovore in še podatek o pravilnem odgovoru. Učenec tako rešuje te naloge, da si prebere vprašanje, kot pomoč pogleda priloženo sliko in nato izbere med podanimi vprašanji. Točke se nato ob koncu reševanja seštejejo in pokaže se končna oceno.

Za k prilogi k temu programu morem poiskati, če obstajajo tudi kakšni takšni testni programi oz. sistemi v šolstvu.
Prosila bi vas, če morda poznate kakšne takšne sisteme oz. če jih sami uporabljate, če bi mi lahko posredovali kakšen link oz. vsaj ime programa in kako deluje.

LP, Ines
Kaja
zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 18. apr 05, pon, 17:18
Sporočila: 225
Kraj: Slovenj Gradec

SporočiloObjavljeno: ponedeljek, 16.06.2008, 21:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem točno, kaj misliš. Sama si sestavljam to v Moodle učilnici, kjer imam npr. prosojnico s snovjo in nato sestavljeno preverjanje znanja, ki ga rešijo in oddajo. Oni vidijo procente, jaz pa imam pri sebi podrobno analizo odgovarjanja.
Ali je to to, pa ne vem.
Lp od KJ
Bela01
Vešč uporabnik

SporočiloObjavljeno: torek, 17.06.2008, 8:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovor.

Ja tudi Moodle je v bistvu en tak sistem. Ali je možno kje videt vzorce teh vaših testov? Rada bi dodala primere teh testov v seminarsko nalogo (pa recimi na kateri šoli to uporabljajo).
admin
Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55
Sporočila: 1335
Kraj: Lj

SporočiloObjavljeno: torek, 17.06.2008, 12:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prilagam piskerček Zelo srečen
Bomo potem lahko videli tvojo nalogo? Vsaj mene osebno bi zelo zanimalo, prepričana pa sem, da tudi mnoge druge.
Kaja
zaslužen uporabnik

SporočiloObjavljeno: torek, 17.06.2008, 14:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Učilnice imam zaklenjene.
Lp od KJ
Bela01
Vešč uporabnik

SporočiloObjavljeno: torek, 17.06.2008, 18:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko boste videli nalogo. Ampak prej morem najprej te sisteme še poiskat :/.
admin
Administrator

SporočiloObjavljeno: sreda, 18.06.2008, 11:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako pa si za to sploh zvedela, imaš samo neoprijemljive podatke ali je kaj bolj konkretnega? Zadeva se mi zdi zelo zanimiva. Skratka, lahko navedeš kaj bolj določnega?
Bela01
Vešč uporabnik

SporočiloObjavljeno: sreda, 18.06.2008, 12:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V bistvu imam samo neoprijemljive podatke, oz. nobenih podatkov. Mentorca mi je tik pred zdajci oz. ob samem zagovoru semianrske naloge dejala naj še malo to pogledam, če kaj obstaja in naj dodam še to noter. To je vse kar sem dobila kot informacijo o tem.
Kaja
zaslužen uporabnik

SporočiloObjavljeno: sreda, 18.06.2008, 13:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bela, če si s Koroške, se lahko oglasiš pri meni, pa ti pokažem, kako to deluje. Po pravici povedano je dobro, da ti nekdo sploh pokaže, kako in kaj, da boš razumela vse detajle. Ali pa se oglasi pri najbližjem računalničarju na osnovni ali srednji šoli, kjer pri fiziki, računalništvu preizkuse znanja samo še "rolajo" preko tega Moodle sistema. Potrebovala boš nekaj inštrukcij poleg samega vpogleda, da boš razumela vso razsežnost tega sistema.
"Rolajo" za mene pomeni, da enkrat sestaviš test, potem pa računalnik sam meša naloge, odgovore, vprašanja, katere naloge bo dodal, katere izpustil ... Računalni sam pregleda preizkus in po kriteriju celo oceni itd.
Lp od KJ
Bela01
Vešč uporabnik

SporočiloObjavljeno: sreda, 18.06.2008, 15:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem z Maribora. Hvala za ponujeno pomoč. Seveda bi mi tudi na splošno poznavanje tega kar prav prišlo (če ne sedaj pa kasneje).

Jaz bom sedaj nekako probala samo opisat približno in naštet šole ki to uporabljajo (nekaj sem našla), ker bi rada še v tem roku zagovorila seminarsko (zagovor sem imela 2 dni nazaj, danes pa je še zadnja možnost, da dopolnim in oddam). Če pa to ne bo dovolj, pa imam naslednji zagovor avgusta.
V bistvu moja seminarska naloga v začetni fazi ravno ni obsegala tega, ampak da sama v javi sprogramiram en tak test in opišem metode in objekte v javi, ki sem jih uporabila.

Ali bi mi lakho povedali samo katere šole že uporabljajo takšen način preverjanja znanja?
admin
Administrator

SporočiloObjavljeno: sreda, 18.06.2008, 18:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda pa sploh ni potrebno, da se za seminarsko tako zelo poglabljaš. Moodle je kar zahteven (vsaj jaz mislim tako Embarassed , oprosti, Kaja!)

Če je treba narediti samo kakšno nalogo za preverjanje znanja, ki ima tudi kasneje možnost vpetja v Moodle in je SCORM kompatibilno (govorim neumnosti???), bo morda kaj takega dovolj? http://www.uciteljska.net/kvizi/HotPot/naravoslovje/telo/uvod.htm

Hot POtatoes program je narejen točno za take naloge. Če imaš to v mislih, sporoči, bomo naredili hiter tečaj!
Bela01
Vešč uporabnik

SporočiloObjavljeno: sreda, 18.06.2008, 19:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nalogo za preverjanje znanja sem jaz že naredila in sicer v programskem jeziku Java.
Kar sicer vem da nima nobene veze z php jezikom, ki je uporabljen v moodlu. Pač mišljeno je bilo naj raziščem kakšni testni sistemi se uporabljajo v šolstvu (saj tudi meni ne gre čisto skupaj ena tema z drugo, ampak takšne so bile želje). Sedaj sem seminarsko končala. Na eni strani sem opisala na hitro kakšne vse testne sisteme uporabljajo šole oz. e-učilnice, ki vsebujejo tudi sisteme. Jaz upam, da bo to dovolj.

Kar se pa tiče zadnjega linka, je pa zelo zanimiv glede nalog.
HotPotatoes pa že tudi poznam iz ene druge seminarske Zelo srečen. Vseeno hvala za pomoč.

Glede "raziskovanja" Moodla je pa že moja naslednja faza :) za diplomsko nalogo, saj imam temo, kjer morem dodelat našo e-prakso, ki je narejena na moodlu.

In naj kar tu vprašam ali je kdo tu, ki malo bolj pozna php in sql oz. vsaj, da bi mi pomagal naložit php, ki mi nikakor noče delat (uporabljam wamp).
admin
Administrator

SporočiloObjavljeno: sreda, 18.06.2008, 19:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bom prosila enega od naših skrbnikov, ampak se bojim, da je zdajle huda stiska s časom.
Kaja
zaslužen uporabnik

SporočiloObjavljeno: sreda, 18.06.2008, 19:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdaj dva dni izvajam, za piko na i, ure v Moodle učilnici s tretješolci. Odziv neverjeten. Programirana sekvenca s PowerPoint prosojnico in nato sestavljeno preverjanje znanja, s pomočjo katerega rešujejo naloge v DZ-ju, npr. pri SPO.
Še računalnikarju se je smejalo, ker je bolj navajen ta večjih. Od samostojne prijave v učilnico itd. Bili so zakon. Sem kar zelo ponosna nanje. Ko se enkrat navadiš na učilnico na spletu, kar gre. Res pa je, da ni to lahko za sestavljat. Res pa je, da enkrat narediš in samo dograjuješ. Me prav zanima, kako bo to v prihodnosti. Mogoče second life učilnica.
Lp od KJ
Bela01
Vešč uporabnik

SporočiloObjavljeno: sreda, 18.06.2008, 20:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

:), sigurno jim je bila velika motivacija. Nekaj novega in drugačnega. Pa poleg se še učijo dela na računalnik.

admin: Bi bila zelo vesela kakšnih nasvetov. Se pa ne mudi tako zelo, saj neslednjih 10 dni še imam ispite za opravit. Zdaj če bo pa kdo res pripravljen še med poletjem pomagat oz. kaj svetovat, bom pa zelo vesela.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Učiteljska.net » Seznam forumov » Pomoč - potrebujem Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem
V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme
V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
Na vrh
Bottom left graphics Učiteljska.net © 2003, 2004 Nataša