|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
*sanchi* Novopridruženi

Pridružen/-a: 4. apr 08, pet, 16:53 Sporočila: 1
|
Objavljeno: ponedeljek, 07.04.2008, 18:15 Naslov sporočila: KAJ DELAMO LJUDJE SPOMLADI - prosim pomoč |
|
|
Zdravo!
Ali mi lahko kdo napiše kake ideje za učno vsebino KAJ DELAMO LJUDJE SPOMLADI, v drugem razredu devetletke.Zamislila sem si, da bi za motivacijo učencem dala razrezanke, npr. slika vrta, njive, semen, ... in tako prešla na to, da ljudje začnemo spomladi delati na vrtu, sejati, saditi, obdelovati polja. Rabim pa pomoč, kaj je smiselno početi v osrednjem delu ure?
Hvala že vnaprej za kakršnokoli idejo,
LP
Sandra _________________ Lp, Sandra |
|
Nazaj na vrh |
|
Alenka@ zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 3. okt 05, pon, 16:31 Sporočila: 188
|
Objavljeno: torek, 08.04.2008, 20:24 Naslov sporočila: |
|
|
Uvodna motivacija se mi zdi v redu, potem pa bi bilo prav slediti ciljem, ki jih želiš uresničiti.
V UN sta predvidena naslednja cilja, ki ju lahko uresničuješ skozi omenjeno vsebino:
- spoznavajo, da ljudje pridelujemo hrano
- spoznavajo, da ljudem stroji pomagajo pri sajenju, spravilu, ohranjanju in premeščanju pridelka
Lahko pritakneš še:
- spoznavajo, kako ljudje vplivajo na naravo in kako lahko dejavno prispevajo k varovanju in ohranjanju naravnega okolja in urejanju okolja, v katerem živijo
Ta trenutek se ogrevam za stroje - morda bi obravnavala, katera orodja (nekoč) in stroje (danes) uporabljamo pri spomladanskih opravilih na polju (vrtu, njivi ...). Za to bi lahko porabila več ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|