Učiteljska.net Prijava
Prijava
Včlanite se
Včlanite se
Spletna zbornica
Spletna zbornica
Devetka.net
Devetka.net

Kazalo
Spletna zbornica
» Iskanje
» Prijava za pregled zasebnih sporočil
» Tvoja podoba
» Seznam članov
» Skupine uporabnikov
» Pomoč
Učna gradiva
» Iščite
» Pregled povpraševanja
Koristno
» Devetka.net
» Izbrana spletna orodja
» Izbrani programi
» Zanimivosti
Informacije
» O Učiteljski.net
» Skrbniki
» Avtorji
» Statistika
» Nagradni natečaji
» Pišite Pišite
» Novice RSS RSS

Sodelujemo
Arnes

Arnes

Učiteljska.net gostuje pri Arnesu.
SIO

SIO

Slovensko izobraževalno omrežje
Učiteljska.net » Seznam forumov » Pomoč - potrebujem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo
Pomoč pri diplomski nalogi /Uporaba spletne učilnice Moodle
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
veberk
Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 4. mar 08, tor, 12:56
Sporočila: 5
Kraj: Ljubljana

SporočiloObjavljeno: ponedeljek, 10.03.2008, 12:37    Naslov sporočila: Pomoč pri diplomski nalogi /Uporaba spletne učilnice Moodle Odgovori s citatom

Spoštovani učitelj / učiteljica!

Moje ime je Karin Veber in sem študenka Pedagoške fakultete v Ljubljani.
Odločila sem se, da za diplomsko nalogo analiziram uporabo spletnega
učnega okolja Moodle v osnovnih in srednjih šolah po Sloveniji.

Vaša pomoč bi mi zelo prav prišla.

Pripravila sem tri zelo kratke vprašalnike, ki bi mi pomagali dobit bolj
jasno sliko glede problema, ki sem si ga zastavila.
V kolikor ste pripravljeni odgovoriti na ta vprašanja se Vam najlepše
zahvaljujem.

Vprašalniki se nahajajo na spodnjih povezavah:
Vprašalniki so kratki in preprosti.
Kliknite na spodnjo povezavo in vprašalniki se vam bodo odprli v novem oknu.
Prvi se nanaša na splošno uporabo računalnika pri pouku, drugi je se
navezuje na uporabo in poznavanje učnega okolja Moodle, zadnji, tretji
pa je bolj splošne narave.

1. Uporaba računalnika
(V kolikor poučujete v 1. ali 2. triadi dopište pri prvem vprašanje pod zadnjo možnost; Drugo);
(v primeru, da na zadnje vprašanje odgovorite z Ne, rešite samo še
tretji vprašalnik)

2. Uporaba spletne učilnice Moodle

3. Izobraževanje učiteljev

Najlepša hvala za sodelovanje, Vaši odgovori mi bodo res v veliko pomoč!

Lep pozdrav, Karin Veber!

Nazadnje urejal/a veberk ponedeljek, 10.03.2008, 13:00; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
admin
Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55
Sporočila: 1335
Kraj: Lj

SporočiloObjavljeno: ponedeljek, 10.03.2008, 12:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljena, upam, da se nas bo oglasilo čimveč! Tema je zanimiva, mislim, da se jih kar veliko že poslužuje teh možnosti.
Vsekakor veliko uspeha pri diplomi in lepo prosim, če nam boš posredovala svoje izsledke. Hvala!
veberk
Vešč uporabnik

SporočiloObjavljeno: ponedeljek, 10.03.2008, 12:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z veseljem bom predstavila in objavila svoje ugotovitve, upam, da čim prej, ker si res močno želim diplomirati. Nasmeh
Nazaj na vrh
Saša Čadež
zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 22. feb 05, tor, 18:46
Sporočila: 120
Kraj: Škofja Loka

SporočiloObjavljeno: ponedeljek, 10.03.2008, 21:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo srečen , super temo imaš. Prav zavidam ti, da si se s tem srečala že v času študija Embarassed . Katero smer študiraš, da imaš to možnost? Naj pojasnim svojo radovednost Wink . Študenti, ki prihajajo na prakso večinoma, žal!, niso usposobljeni za uporabo računalnika pri pouku. Če jim pokažem spletno učilnico ali pa kakšno uro, ki jo izvedem s pomočjo računalnika, so običajno v zadregi in povedo, da teh stvari ne poznajo... Pa niso oni krivi, da ne bo pomote!

Prav lep pozdrav
veberk
Vešč uporabnik

SporočiloObjavljeno: ponedeljek, 10.03.2008, 23:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res je tema se je izkazala za zelo zanimivo. Na začetku je bilo vse videti tako nepregledno in neuporabno. Sama nisem videla pravega smisla v uporabi spletne učilnice, bolj pa sem zadevo začela odkrivati in spoznavati, bolj se mi je zdela zanimiva in uporabna. Sedaj me je že kar malo zasvojila Wink.
Poleg tega sem imela še to srečo, da mi jo je bližje predstavila oseba, ki se zelo dobro spozna na Moodle, saj organizira tudi razne tečaje na to temo. Ravno danes sem dobila informacijo, da se v naslednjem mesecu pripravlja izobraževanje na to temo, resno razmišljam, da bi se ga udeležila.
Več o tem na Moodle.si

Drugače pa študiram matematiko in računalništvo, tako, da mi računalništvo ne sme biti tuje Wink

Kar se pa tiče izobrazbe študentov,..., ko zapustimo študentske klopi smo bolj kot ne samo teoretično dobro podkovani, pa še to ne vsi. Predvsem pri računalništvu je še vse zelo v povojih, ni kakšnega predpisa kaj mora študent znati ko zapusti fakulteto. Veliko je odvisno od tega koliko si se sam pripravljen potruditi in dodatno naučiti.

Lep pozdravček!

Nazadnje urejal/a veberk četrtek, 20.03.2008, 7:36; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
admin
Administrator

SporočiloObjavljeno: torek, 11.03.2008, 8:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, o situaciji mi je malo znano ... Sad
Če se boš izobraževanja udeležila, še v mojem imenu lepo pozdravi Dušana!
Kot administratorja l
tele strani pa me pri Moodlu nekaj moti. In sicer zaprtost, kar je seveda nujno. Hkrati pa je bilo videti, da bo v tej dobi računalništva laže sodelovati, si kukati čez ramo in si deliti ideje (vedno se mi je zdelo silno krivično, da so nekateri učenci deležni kakšnega dobrega postopka, ki bi ga izvajal tudi kak drug učitelj, pa se ga enostavno ne spomni!)
V Moodlu je pa vse silno skrito oz. moraš dobiti dovoljenje. Morda bodo tudi na tem strokovnjaki kaj postorili. Da bi bilo kot npr. spletna stran z možnostjo, da je nekaj skrito, nekaj pa odkrito.
Vsekakor se veselim tvojega poročila!
veberk
Vešč uporabnik

SporočiloObjavljeno: torek, 11.03.2008, 10:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

admin je napisal/a:
(vedno se mi je zdelo silno krivično, da so nekateri učenci deležni kakšnega dobrega postopka, ki bi ga izvajal tudi kak drug učitelj, pa se ga enostavno ne spomni!)
V Moodlu je pa vse silno skrito oz. moraš dobiti dovoljenje. Morda bodo tudi na tem strokovnjaki kaj postorili. Da bi bilo kot npr. spletna stran z možnostjo, da je nekaj skrito, nekaj pa odkrito.
Vsekakor se veselim tvojega poročila!

V bistvu je tako, da se tudi v Moodle-u, da narediti tako, da so določene strani vidne, določene pa ne, vse je odvisno od uporabnika oz. učitelja kaj bo dovoljeval, da se vidi in kaj ne.
Za drugi problem, pa so verjetno ravno v ta namen, za izmenjavo mnenj in idej, ravno taki forumu kot je npr. tale, pa Moodle ima tudi svojo stran, kjer si lahko učitelji povežejo in delijo svoje mnenje, izkušnje, gradiva,...
Nazaj na vrh
admin
Administrator

SporočiloObjavljeno: torek, 11.03.2008, 10:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je še kakšen drug forum za Moodle razen na tistem linku, ki si ga že priložila?
veberk
Vešč uporabnik

SporočiloObjavljeno: sreda, 12.03.2008, 12:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Obstaja ogromno strani, ki so nekatere bolj druge manj uporabne, samo čas si je treba vzeti pa malo pobrskati po spletu. Obstaja tudi nekaj (žal za moje pojme še vedno premalo) oš v Sloveniji, ki imajo odlične učitelje, ki redno skrbijo da njihova spletna učilnico. Nekatere so tudi odprte za goste.

http://moodle.org

http://moodlers.ning.com/ na tej spletni strani prav tako obstaja
forum, kjer si učitelji, ki uporabljajo Moodle, delijo svoja mnenja in izkušnje. Zelo so pripravljeni pomagati in deliti nasvete, preizkušeno Wink , samo malo je treba angleško znati Confused
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Učiteljska.net » Seznam forumov » Pomoč - potrebujem Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem
V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme
V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
Na vrh
Bottom left graphics Učiteljska.net © 2003, 2004 Nataša