|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
starš Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 1. nov 07, čet, 23:45 Sporočila: 5
|
Objavljeno: petek, 30.11.2007, 15:34 Naslov sporočila: slovenščina 5/9 |
|
|
Imam eno vprašanje. otroci so se pri slovenščini učili oblikovati pisma in zdaj smo pač razdeljeni na dva tabora pri reševanju ene naloge, ker ne vemo kaj je tretirano pri pismu za pozdrav (v delovnem zvezku je zelo dvoumno napisano-enkrat tako, drugič popolnoma nasprotno).
Zanima me namreč, ali pod pozdrav spada samo sestavni del pisma "pozdrav": torej npr. Lepo pozdravljeni! ali pod pozdrav spada tudi podpis: torej bi pozdrav pomenil: Lepo pozdravljeni ....Ana Kovač.
Nekateri smo mnenja, da sta ti dvi prvini vsaka zase. Torej pozdrav zase in podpis popolnoma zase.
Še primer naloge....http://shrani.si/f/5/db/3gMAWgcQ/pismo.doc
Prosim za pravilno rešitev omenjene naloge.
Hvala!  |
|
Nazaj na vrh |
|
saso Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 21. jul 06, pet, 20:55 Sporočila: 44
|
Objavljeno: sobota, 01.12.2007, 20:59 Naslov sporočila: |
|
|
Pravzaprav imamo dve vrsti pisma. Eno je osebno in drugo neosebno (poslovna in uradna pisma).
Osebno pismo na koncu vsebuje pozdrav (lep pozdrav, S spoštovanjem, Pozdravlja Vas, itd.) in podpis, za katerim ne pišemo nobenega ločila. Podpišemo se dve vrstici pod pozdravom.Če pišemo znancem, zadošča ime; sicer pa se podpišemo z imenom in priimokm.
Podobno je pri neosebnem pismu, ki ga zaključimo s pozdravom in podpisom (posebej)
(Pavlin, M. (1997).Sporočanje za šolo in vsakdanjo rabo.Ljubljana:Rokus.)
Torej imate prav! _________________ Kaj ti je deklica, da si tak žalostna?
Kaj mi je, nič mi ni, srce me boli... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|