Učiteljska.net Prijava
Prijava
Včlanite se
Včlanite se
Spletna zbornica
Spletna zbornica
Devetka.net
Devetka.net

Kazalo
Spletna zbornica
» Iskanje
» Prijava za pregled zasebnih sporočil
» Tvoja podoba
» Seznam članov
» Skupine uporabnikov
» Pomoč
Učna gradiva
» Iščite
» Pregled povpraševanja
Koristno
» Devetka.net
» Izbrana spletna orodja
» Izbrani programi
» Zanimivosti
Informacije
» O Učiteljski.net
» Skrbniki
» Avtorji
» Statistika
» Nagradni natečaji
» Pišite Pišite
» Novice RSS RSS

Sodelujemo
Arnes

Arnes

Učiteljska.net gostuje pri Arnesu.
SIO

SIO

Slovensko izobraževalno omrežje
Učiteljska.net » Seznam forumov » Pomoč - potrebujem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo
V dvorani gorskega kralja - simfonična matineja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kitekat
zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 31. jul 06, pon, 18:40
Sporočila: 102
Kraj: Kranj

SporočiloObjavljeno: sobota, 31.03.2007, 22:18    Naslov sporočila: V dvorani gorskega kralja - simfonična matineja Odgovori s citatom

Za konec maja moram pripraviti kulturni dan za celo 1. triletje. Gremo v Cankarjev dom na simfonično matinejo V dvorani gorskega kralja.

Zanima me, ali si je kdo že ogledal to predstavo in če, kakšna se vam je zdela. Dobrodošel bi bil tudi čim bolj podroben opis (koliko je plesa, kakšen je vezni tekst), kakšen predlog za delo v razredu (glasbo že zbiram)... Še najbolj bi pa koristil predlog za izvedbo glasbenega kulturnega dneva Zelo srečen Moja priprava se konec maja gotovo znajde med gradivi. Obljubim.
Kaja
zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 18. apr 05, pon, 17:18
Sporočila: 225
Kraj: Slovenj Gradec

SporočiloObjavljeno: nedelja, 01.04.2007, 9:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na strani http://www.cd-cc.si/_Cankarjev_Dom/prvastran/prireditve_posamezna.php?id_pr=2323&id_kategorija=katkvz&kol_dan=1&kol_mesec=4&kol_leto=2007&lang=si&navactive1=6&navactive2=0#prireditev
ne piše o prireditvi nič posebnega. Naštetih je nekaj skladateljev, dirigent in povezovalec Andrej Rozman - Roza. Lahko pa postaviš vprašanje, mogoče bo kdo odgovoril.

Drugače pa smo mi ravnokar prišli iz Ljubljane (ogled Kositrnega vojaka) in smo kulturni dan popestrili s sprehodom skozi staro Ljubljano (Plečnikova tržnica, Zmajski most, Prešernov trg, Tromostovje, z gondolo na grad in po pešpoti nazaj do tržnice). Otroci so uživali ob ogledu in so se jim vtisnile v spomin.

Lp od KJ
kitekat
zaslužen uporabnik

SporočiloObjavljeno: nedelja, 01.04.2007, 9:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaja, pregledala sem že vse možne vire, z Glasbene mladine so mi tudi poslali seznam izvajanih skladb in mi obljubili priprave en mesec prej. Rada bi slišala komentar nekoga, ki je že bil na prireditvi, če bi se pa našla še priprava za tak kulturni dan, bi bilo pa še toliko bolje :)

Imam zbrane že skoraj vse skladbe, zdaj pa brskam po netu za čim bolj zanimivimi aktivnostmi v zvezi z njimi (od gibalnega ustvarjanja, dramatizacije, ustvarjanja glasbe k neki pravljici ...) - primernimi za prvo triletje.

Če poznaš koga, ki je bil na tej prireditvi, ga malo spodbudi, naj se oglasi. Drugače pa si mi dala dobro idejo - z gondolo na grad. Skrbi me samo, da bi bilo vse skupaj čisto predrago: avtobus do Lj (z Gorenjske) + vstopnina v CD + gondola. Že brez tega včasih slišim: a morate res v LJ? A se ne bi dalo kaj na šoli organizirat? Potem moram utemeljevati, da samo na tak način učenci res doživijo neko prireditev, spoznavajo kulturne ustanove in bonton v njih...
Kaja
zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 18. apr 05, pon, 17:18
Sporočila: 225
Kraj: Slovenj Gradec

SporočiloObjavljeno: nedelja, 01.04.2007, 16:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gondola stane v obe smeri 1 evro 65 centov, mi smo koristili le eno smer (ne vem, koliko pride). Pri nas je stanje enako (Koroška). Te pa naj potolažim. Mi jih vsaj peljemo, čeprav je z organizacijo res težko, pa vsemi drugimi skrbmi zraven. Sem slišala, da osnovna šola v Celju ne pelje otrok nikamor, pa imajo prireditve pred nosom (povedala mamica iz te šole, ki je tudi v svetu staršev, pa ne morejo spremeniti nič).
Lp od KJ
kitekat
zaslužen uporabnik

SporočiloObjavljeno: ponedeljek, 02.04.2007, 23:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se mi zdi, da ne bo nič z gondolo. Razmišljam, da bi v primeru lepega vremena mogoče malo raziskali tržnico. To smo že počeli pred dvemi leti: vsak učenec je imel 500 SIT in je lahko to zapravil na tržnici - seveda pod nadzorom razredničarke. Zadeva je izpadla fenomenalno. Bilo je prav zabavno opazovati, kaj otroci kupujejo: od zelenjave, sadja (čeprav smo "z dežele":), do sveč, rož za mamice, balonov...

Kar se pa tiče obiskovanja glasbenih predstav: tudi pri nas je stanje podobno. Ene šole se ne potrudijo z organizacijo. Dela je res veliko in če gledaš samo z vidika plačila, se ti seveda ne splača... Ker se organizacije kulturnih dnevov ipd. pač ne plačujejo. Če pa pogledaš z vidika učenca - koliko pridobi - se pa po moje še kako splača. Najlažje je sicer na šolo povabiti kakšno skupino glasbenikov... Ponudba je velika. Saj ne rečem, da so te predstave slabe. Ampak običajno prostori za izvedbo sploh niso primerni.

Pri nas se z glasbeno prireditvijo trudim jaz. V prvem triletju skušam stvari organizirati tako, da otroci obiščejo eno plesno predstavo (npr. balet), eno inštrumentalno (zelo sem navdušena nad predstavami Policijskega orkestra) in eno vokalno (npr. lani smo si ogledali opero za otroke - Janko in Metka). Zaenkrat smo bili še vsako leto zadovoljni. Res pa se mi zdi, da je eden od razlogov za to tudi pripravljenost učencev: že prej preko različnih aktivnosti spoznavajo glasbo in jim je zato prireditev toliko bolj zanimiva.
admin
Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55
Sporočila: 1335
Kraj: Lj

SporočiloObjavljeno: torek, 03.04.2007, 9:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za ogled opere Janko in Metka pa imamo odlične prispevke! Kogar zanima, vpiši v isklani niz: "Janko in Metka" ali pa "opera"
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Učiteljska.net » Seznam forumov » Pomoč - potrebujem Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem
V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme
V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
Na vrh
Bottom left graphics Učiteljska.net © 2003, 2004 Nataša