|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kitekat zaslužen uporabnik
Pridružen/-a: 31. jul 06, pon, 18:40 Sporočila: 102 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: sobota, 31.03.2007, 22:18 Naslov sporočila: V dvorani gorskega kralja - simfonična matineja |
|
|
Za konec maja moram pripraviti kulturni dan za celo 1. triletje. Gremo v Cankarjev dom na simfonično matinejo V dvorani gorskega kralja.
Zanima me, ali si je kdo že ogledal to predstavo in če, kakšna se vam je zdela. Dobrodošel bi bil tudi čim bolj podroben opis (koliko je plesa, kakšen je vezni tekst), kakšen predlog za delo v razredu (glasbo že zbiram)... Še najbolj bi pa koristil predlog za izvedbo glasbenega kulturnega dneva Moja priprava se konec maja gotovo znajde med gradivi. Obljubim. _________________ See ya |
|
Nazaj na vrh |
|
Kaja zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 18. apr 05, pon, 17:18 Sporočila: 225 Kraj: Slovenj Gradec
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Objavljeno: nedelja, 01.04.2007, 9:35 Naslov sporočila: |
|
|
Kaja, pregledala sem že vse možne vire, z Glasbene mladine so mi tudi poslali seznam izvajanih skladb in mi obljubili priprave en mesec prej. Rada bi slišala komentar nekoga, ki je že bil na prireditvi, če bi se pa našla še priprava za tak kulturni dan, bi bilo pa še toliko bolje :)
Imam zbrane že skoraj vse skladbe, zdaj pa brskam po netu za čim bolj zanimivimi aktivnostmi v zvezi z njimi (od gibalnega ustvarjanja, dramatizacije, ustvarjanja glasbe k neki pravljici ...) - primernimi za prvo triletje.
Če poznaš koga, ki je bil na tej prireditvi, ga malo spodbudi, naj se oglasi. Drugače pa si mi dala dobro idejo - z gondolo na grad. Skrbi me samo, da bi bilo vse skupaj čisto predrago: avtobus do Lj (z Gorenjske) + vstopnina v CD + gondola. Že brez tega včasih slišim: a morate res v LJ? A se ne bi dalo kaj na šoli organizirat? Potem moram utemeljevati, da samo na tak način učenci res doživijo neko prireditev, spoznavajo kulturne ustanove in bonton v njih... _________________ See ya |
|
Nazaj na vrh |
|
Kaja zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 18. apr 05, pon, 17:18 Sporočila: 225 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: nedelja, 01.04.2007, 16:35 Naslov sporočila: |
|
|
Gondola stane v obe smeri 1 evro 65 centov, mi smo koristili le eno smer (ne vem, koliko pride). Pri nas je stanje enako (Koroška). Te pa naj potolažim. Mi jih vsaj peljemo, čeprav je z organizacijo res težko, pa vsemi drugimi skrbmi zraven. Sem slišala, da osnovna šola v Celju ne pelje otrok nikamor, pa imajo prireditve pred nosom (povedala mamica iz te šole, ki je tudi v svetu staršev, pa ne morejo spremeniti nič).
Lp od KJ _________________ Lp od Kaje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Objavljeno: ponedeljek, 02.04.2007, 23:11 Naslov sporočila: |
|
|
Se mi zdi, da ne bo nič z gondolo. Razmišljam, da bi v primeru lepega vremena mogoče malo raziskali tržnico. To smo že počeli pred dvemi leti: vsak učenec je imel 500 SIT in je lahko to zapravil na tržnici - seveda pod nadzorom razredničarke. Zadeva je izpadla fenomenalno. Bilo je prav zabavno opazovati, kaj otroci kupujejo: od zelenjave, sadja (čeprav smo "z dežele":), do sveč, rož za mamice, balonov...
Kar se pa tiče obiskovanja glasbenih predstav: tudi pri nas je stanje podobno. Ene šole se ne potrudijo z organizacijo. Dela je res veliko in če gledaš samo z vidika plačila, se ti seveda ne splača... Ker se organizacije kulturnih dnevov ipd. pač ne plačujejo. Če pa pogledaš z vidika učenca - koliko pridobi - se pa po moje še kako splača. Najlažje je sicer na šolo povabiti kakšno skupino glasbenikov... Ponudba je velika. Saj ne rečem, da so te predstave slabe. Ampak običajno prostori za izvedbo sploh niso primerni.
Pri nas se z glasbeno prireditvijo trudim jaz. V prvem triletju skušam stvari organizirati tako, da otroci obiščejo eno plesno predstavo (npr. balet), eno inštrumentalno (zelo sem navdušena nad predstavami Policijskega orkestra) in eno vokalno (npr. lani smo si ogledali opero za otroke - Janko in Metka). Zaenkrat smo bili še vsako leto zadovoljni. Res pa se mi zdi, da je eden od razlogov za to tudi pripravljenost učencev: že prej preko različnih aktivnosti spoznavajo glasbo in jim je zato prireditev toliko bolj zanimiva. _________________ See ya |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: torek, 03.04.2007, 9:03 Naslov sporočila: |
|
|
Za ogled opere Janko in Metka pa imamo odlične prispevke! Kogar zanima, vpiši v isklani niz: "Janko in Metka" ali pa "opera" _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|