|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nika8 Novopridruženi
Pridružen/-a: 17. mar 07, sob, 16:57 Sporočila: 2 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: sobota, 17.03.2007, 17:11 Naslov sporočila: državljanska vzgoja in etika |
|
|
Pozdravljeni!
Nujno potrebujem vašo pomoč. Sem študentka in v sklopu pedagoškega predmeta moram pripraviti eno uro pri pouku državljanska vzgoja in etika- tema avtoritete. Nastop imam v ponedeljek, sem čisto brez idej, ali pa so čisto neuporabne...
Ali ima kdo kakšno idejo, kako bi sedmošolcem čimbolj zanimivo in dojemljivo predstavila to temo?? |
|
Nazaj na vrh |
|
kitekat zaslužen uporabnik
Pridružen/-a: 31. jul 06, pon, 18:40 Sporočila: 102 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: sobota, 17.03.2007, 23:52 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo.
Malo sem pobrskala po netu... In našla eno zanimivo obravnavo te teme. Je sicer v angleščini in se določene naloge nanašajo na ameriški sistem, ampak bi se po moje dalo brez problemov uporabiti večino materiala. Zanimivo se prepletata zgodba in diskusija. Lahko se malo poigraš in diskusijo pripraviš na različne načine: frontalno, v skupinah ... Problem je samo čas - pri takih stvareh ga hitro zmanjka :)
Na koncu so celo slike iz zgodbe, ki jih lahko projeciraš in uro narediš še bolj dinamično in privlačno. Pa tudi vse cilje imaš že zapisane. In nekaj predlogov za vodenje diskusije.
To je to:
http://www.montpelier.org/c4c/we_the_people/pdf/civic/kinder.pdf
Upam, da je kaj uporabnega in da nisem prepozna. _________________ See ya |
|
Nazaj na vrh |
|
nika8 Novopridruženi
Pridružen/-a: 17. mar 07, sob, 16:57 Sporočila: 2 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: nedelja, 18.03.2007, 22:21 Naslov sporočila: |
|
|
Kitekat, najlepše se ti zahvaljujem za tvojo pomoč!! zdaj pa sam upam, da bo jutri ura uspela..trema velika....
pozdravljeni! |
|
Nazaj na vrh |
|
kitekat zaslužen uporabnik
Pridružen/-a: 31. jul 06, pon, 18:40 Sporočila: 102 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: nedelja, 18.03.2007, 22:28 Naslov sporočila: |
|
|
Kar bo, pa bo... Poskušaj biti čim bolj sproščena. Tema je zanimiva, mogoče se vam sproti odprejo nova vprašanja, problemi. Pazi samo, da ne zaidete preveč. Pa malo bodi pozorna na čas. Že zdaj približno določi, koliko lahko porabiš za določen del ure, za določene pogovore. In obvezno uro na roko.
Poročaj, kako je uspelo. Me "firbec matra"  _________________ See ya |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|