|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pauline Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 3. jan 07, sre, 18:17 Sporočila: 74 Kraj: Ljubljana - okolica
|
Objavljeno: petek, 16.03.2007, 16:47 Naslov sporočila: vpis ocene |
|
|
Pozdravček!
4. razred je slabo pisal pisno deljenje pri matematiki (razmerje: 4 negativne, 1 odlična). Preverjanje bodo ponovili še enkrat, da bodo učenci popravili oceno. Zanima pa me katera ocena se vpisuje, boljša ali zadnja (pa tudi če je slabša)?
Lep vikend, Pauline |
|
Nazaj na vrh |
|
jablana zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 31. mar 06, pet, 21:57 Sporočila: 232 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: petek, 16.03.2007, 19:35 Naslov sporočila: |
|
|
Pauline, pravzaprav ne vem.
Jaz pri preverjanju ne ocenjujem. Naprej ponavljamo učno snov, nato preverjamo in naredimo analizo preverjanja, potem šele pisno ocenjujem in še enkrat analiza pisnega ocenjevanja.
Včasih se dogovorimo, da je preverjanje že dovolj, če je učenec zadovoljen z oceno, ker so naloge pisnega ocenjevanja podobne po težavnosti - to res izjemoma.
Ocenjevanje je za učence 4. razreda občutljiva tema. Starši pričakujejo seveda najboljše ocene, učenec pa vedno ne zna presoditi koliko obvlada učno snov.
Moje mnenje je, da se vpiše boljša ocena. Meni se zdi smiselno, da se učenec nauči snov. Vsekakor je vzpodbuda, če je oceno izboljšal. Upoštevam pa tudi stresno situacijo, ko starši pričakujejo dobro (odlično) oceno in pod stresom učenci ne pokažejo pravega znanja.
Napisala sem ti svoje mnenje, ni pa merodajno. Mi se z učenci in starši dogovorimo v začetku šolskega leta, kako bomo kaj ocenjevali.
LP Mirjana |
|
Nazaj na vrh |
|
Mladen Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 7. okt 06, sob, 7:51 Sporočila: 82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: ponedeljek, 19.03.2007, 11:09 Naslov sporočila: |
|
|
Iz pravilnika o ocenjevanju - vpiše se boljša ocena:
13. člen
(ponovitev ocenjevanja pisnih izdelkov)
Če je na podlagi pisnega izdelka tretjina ali več izdelkov učencev v oddelku oziroma polovica ali več izdelkov učencev v učni skupini za izvedbo nivojskega pouka ocenjenih negativno, se pisno ocenjevanje enkrat ponovi, razen za učence, ki so bili prvič ocenjeni s pozitivno oceno in pisnega ocenjevanja ne želijo ponoviti.
Učitelj mora pred ponovnim ocenjevanjem ugotoviti vzroke za neuspeh in jih analizirati skupaj z učenci ter o tem obvestiti tudi razrednika in ravnatelja.
Ocena se vpiše v predpisano dokumentacijo po drugem ocenjevanju. Upošteva se boljša ocena. Učencem, ki so bili ocenjeni samo enkrat, se upošteva dosežena ocena. |
|
Nazaj na vrh |
|
jablana zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 31. mar 06, pet, 21:57 Sporočila: 232 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: ponedeljek, 19.03.2007, 18:50 Naslov sporočila: |
|
|
Mladen, hvala, super si !
LP Mirjana |
|
Nazaj na vrh |
|
Mladen Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 7. okt 06, sob, 7:51 Sporočila: 82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: torek, 20.03.2007, 9:23 Naslov sporočila: |
|
|
Malenkost.
lpm |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|