|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
angelca Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 14. feb 07, sre, 22:14 Sporočila: 9
|
Objavljeno: sreda, 14.02.2007, 22:21 Naslov sporočila: disleksija |
|
|
Sem novopečena profesorica slovenščine. Ravnokar se srečujem s težavami dijaka disleksika. Ima kdo podobne izkušnje, predvsem pa kakšen koristen nasvet?  |
|
Nazaj na vrh |
|
kitekat zaslužen uporabnik
Pridružen/-a: 31. jul 06, pon, 18:40 Sporočila: 102 Kraj: Kranj
|
|
Nazaj na vrh |
|
angelca Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 14. feb 07, sre, 22:14 Sporočila: 9
|
Objavljeno: ponedeljek, 19.02.2007, 12:33 Naslov sporočila: |
|
|
Res ti hvala za obsežen spisek gradiva. Bom poročala kako napredujeva. |
|
Nazaj na vrh |
|
SašaK Novopridruženi

Pridružen/-a: 19. feb 07, pon, 10:25 Sporočila: 1 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: četrtek, 01.03.2007, 14:53 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljena!
Tudi jaz se srečujem s problemom disleksije. Meni je zelo pomagala VEDENJSKO-KOGNITIVNA METODA BRANJA, ki jo lahko dobiš na internetni strani društva Bravo. Veliko uspeha ti zelim.
Lp.S _________________ Saša Keserin |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: četrtek, 01.03.2007, 16:28 Naslov sporočila: |
|
|
Sem naložila link na forum društva Bravo in jih tudi prosila za sodelovanje. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Kaja zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 18. apr 05, pon, 17:18 Sporočila: 225 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: četrtek, 01.03.2007, 19:16 Naslov sporočila: |
|
|
V tem trenutku izvajam vedenjsko- kognitivno metodo za izboljšanje branja. Glede na to, da to delam prvič v življenju, vam bom poročala, kako to deluje v praksi. Glede na prebrano, stvar 100% deluje, zanima me, kako bo uspelo pri meni. Fant, s katerim treniram, ima zavore pri branju (črkovanje, pri tem težko diha in je v krču). Sva na prvi stopnji, glede na dom (služba staršev), berem jaz (10 - minut na dan). Resnično upam, da mu bom pomagala mimo težav pri branju, ker je bister fant (kljub slabi tehniki branja, razume, kar prebere in ni izgubil volje do branja, prebija se in rešuje naloge razumevanja en, dva, tri ...).
Lp od KJ _________________ Lp od Kaje |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: četrtek, 01.03.2007, 19:56 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, pa me res zanima! Jaz sem poskušala vse mogoče prijeme, naučene, izmišljene, razmišljene,
Zadeva je sicer delovala, ena bolj, druga manj, vendar se je vedno vse nehalo, ko je bilo na vrsti redno vsakodnevno delo. Moji učenci sicer niso bili dislektični (ali pa so bili?), pri nas je bil bolj problem jezik in pa nestimulativno okolje. In vsako angažiranje doma je bilo obsojeno na propad. Kar smo delali v šoli, je še šlo. Vendar sem zelo veliko uspela pri branju z razumevanjem, tako da smo vsaj tam nekaj nadoknadili, če že z glasnim branjem ni šlo najbolje. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|