|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
TINCA Novopridruženi
Pridružen/-a: 25. jan 07, čet, 20:49 Sporočila: 3
|
Objavljeno: petek, 23.02.2007, 18:17 Naslov sporočila: ideje za diplomsko nalogo |
|
|
Pozdravljeni!
Sem študentka 4. letnika razrednega pouka in se počasi odločam za temo diplomske naloge.
Odločila sem se za predmet Spo, Nit ter Dru. Imam že kar nekaj idej, vendar pa sem mislila, da bi mi lahko vi, ki prihajate iz prakse, mogoče dali kak namig kaj bi bilo zanimivo raziskati.
Rada bi izvedla tudi raziskavo na šoli, zato me zanima ali je res tako zakomplicirano pridobiti vsa potrebna dovoljenja?
Za vaše ideje in pomoč se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem. _________________ LP, TINCA |
|
Nazaj na vrh |
|
Kaja zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 18. apr 05, pon, 17:18 Sporočila: 225 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: petek, 23.02.2007, 18:38 Naslov sporočila: |
|
|
Glede teme nimam posebnih idej. Mogoče bi pa lahko naredila raziskavo med povezanostjo ciljev pri SPO iz prve triade in NIT in DRU iz četrtega razreda.
Drugače pa glede anket na šoli. V tem trenutku prihaja na šole ogromno teh anket (nekaj učiteljic nas je, ki jih naredimo takoj in tudi oddamo, ene pač ne, ker jim je škoda njihovega časa). Nekatere študentke pošljejo ankete kar po pošti v svetovalno službo in vem, da jim je bolj všeč oseben odnos, če osebno prideš in se predstaviš in poveš, kaj hočeš (šole v bližini tvojega kraja - malo se jim tudi pokažeš - že zaradi službe, da te vidijo). Pri anketiranju učencev potrebuješ soglasje staršev. Ponavadi so ankete samo za učitelje, je manj problemov (kolikor sem jih reševala letos). _________________ Lp od Kaje |
|
Nazaj na vrh |
|
kitekat zaslužen uporabnik
Pridružen/-a: 31. jul 06, pon, 18:40 Sporočila: 102 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: sobota, 24.02.2007, 14:43 Naslov sporočila: |
|
|
Bo držalo, kar pravi Kaja. Na prvem mestu je osebni odnos. In to ne le z učiteljico, ki uči potencialne učence, temveč z ravnateljem (ravnateljico). Najavi se pri njem, povej kaj o raziskavi, pokaži anketo... Če ti odobri, je naslednji korak pridobivanje soglasij od staršev. Na kratko predstaviš problem, ki ga raziskuješ, zagotoviš anonimnost in pojasniš, v kakšne namene se bodo rezultati uporabili (npr. za dipl. nalogo, mogoče za objavo v kakšni didaktični reviji). Ali boš anketo izvedla sama ali učiteljica, je pa odvisno seveda od vsebine, zahtevnosti, koliko zaupaš učiteljici... Skratka, na kar precej stvari je treba biti pozoren.
Kar se pa tiče teme... Aktualno je ekološko osveščanje. Mogoče kaj v zvezi s tem (koliko se učenci zavedajo problemov, ali kaj delajo v tej smeri, kdo jih spodbuja k temu). Pazi, da problem zastaviš čim bolj ozko, da vključiš različne poglede... Število anketiranih učencev naj bo pa večje od 100. Mogoče je zato lažje delati raziskavo med učenci kot med učitelji. Dobiš 6, 7 razredov, soglasja običajno starši podpišejo, pa je stvar rešena.
Pa še to: ko se odločiš za temo, najprej preglej vse diplomske naloge in magisterije na to temo (lahko tudi na kakšni drugi fakulteti, npr. na biologiji, v Mariboru, v Kopru - če si z Lj :), pa seveda prebrskaj strokovne revije, ki jih najdeš na faksu. Nazadnje pa še internet: če ti angleščina ne dela težav, ti bodo v pomoč številni članki, raziskave, teorija na to temo. Najdejo se cele diplomske in mag. naloge, celo doktorati. Pomagaj si tudi z zadnjimi stranmi te literature, kjer imaš vedno navedene cele spiske dobrih virov. Potem pa se lotiš dela. _________________ See ya |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|