|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
anuška Novopridruženi
Pridružen/-a: 14. feb 07, sre, 18:18 Sporočila: 4
|
Objavljeno: sreda, 14.02.2007, 18:21 Naslov sporočila: matematika- merjenje, 4r/9. |
|
|
Živjo...
Ker sem zadnje dni v ustvarjalni krizi...ima mogoče kdo kakšno idejo za uvodno motivacijo ali kakšno dejavnost pri uvajanju nove snovi - merjenje dolžine...? nekaj idej sicer že imam, ampak mi ni nič preveč všeč...
za vs eideje vam bom neskončno hvaležna.
lp, anuška |
|
Nazaj na vrh |
|
Jana Potočnik Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 27. nov 06, pon, 13:37 Sporočila: 69 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: sreda, 14.02.2007, 19:43 Naslov sporočila: |
|
|
Oj!
Sicer je to bolj namenjeno 3. razredu, ampak mogoče bo pa vseeno v redu. Lahko merite enake predmete, npr. učbenik za matematiko z nestandardnimi enotami(vžigalica, svinčnik, kreda...) in potem primerjate rezultate. Drugega se zaenkrat ne spomnim.
LP
Jana |
|
Nazaj na vrh |
|
anuška Novopridruženi
Pridružen/-a: 14. feb 07, sre, 18:18 Sporočila: 4
|
Objavljeno: sreda, 14.02.2007, 21:34 Naslov sporočila: |
|
|
o hvala. to z vžigalicami mi je všeč...to merjenje sem sicer že vključila v pripravo...ampak vžigalic se pa res nisem spomnila...super ideja.
HVALA |
|
Nazaj na vrh |
|
jablana zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 31. mar 06, pet, 21:57 Sporočila: 232 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: četrtek, 15.02.2007, 0:40 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz dam otrokom različno dolge vrvice - vrvi in merijo prostore v šoli. Potem napravimo primerjavo in ugotavljamo, zakaj so nastale razlike. prej naredimo tudi oceno naše merske enote - dolžino konkretne vrvice.
Zelo pomembno se mi zdi, da merimo tudi večje razdalje: 50 m, 100m, 500 m in to v različne smeri.
Ugotavljamo, če znamo pokazati 1 dm, 1 cm, polovico m, 1m. Učenci pokažejo približno in potem preverimo z metrom.Nekateri imajo dober občutek, nekaterim pa se začne sanjati šele po dosti vajah.
LP Mirjana |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|