|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kz Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 10. apr 06, pon, 15:18 Sporočila: 8
|
Objavljeno: petek, 24.11.2006, 17:08 Naslov sporočila: Pripravnikov dnevnik |
|
|
V pravilniku o pripravništvu je navedeno, da mora dokumentacija vključevati tudi pripravnikov dnevnik, ni pa nič navedeno, kaj naj bi pripravnikov dnevnik obsegal.
Zanima me, ali zadostujejo priprave na učne ure, pri katerih je opravljal nastope, ali mora pripravnik za vsako učno uro, pri kateri je hospitiral napisati kakšno poročilo. Kakšne so vaše izkušnje v zvezi s tem?
Lp, Tincy |
|
Nazaj na vrh |
|
Mojca2906 Novopridruženi
Pridružen/-a: 23. nov 06, čet, 21:14 Sporočila: 2
|
Objavljeno: petek, 24.11.2006, 20:13 Naslov sporočila: |
|
|
Trenutno tudi sama opravljam pripravnistvo in sem veliko nasvetov dobila od sodelavke, ki je pripravnistvo opravljala pred dvema letoma. Pripravniski dnevnik vsebuje vsa dnevna opravila. Naredis si tedensko razpredelnico, nato pa za vsak dan pises kaj si pocel: hispitacije (ucna tema in razred), nadomescanje (predmet in razred), priprava in izvedba ucnih ur (razred in ucna tema ter priprava), sodelovanje na seminarjih in nadaljnih izobrazevanjih, druga dela, ...
Upam, da ti bodo podatki v pomoc
Mojca |
|
Nazaj na vrh |
|
kz Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 10. apr 06, pon, 15:18 Sporočila: 8
|
Objavljeno: nedelja, 26.11.2006, 16:06 Naslov sporočila: |
|
|
Ali je potrebno potem ta dnevnik predložiti tudi ko opravljaš strokovni izpit ali ga po končani praksi oddaš na šoli, kjer si opravljal pripravništvo in ga hranijo kot dokumentacijo?
Res hvala za vse informcije |
|
Nazaj na vrh |
|
mateja1 Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 15. jul 06, sob, 15:46 Sporočila: 14
|
Objavljeno: ponedeljek, 27.11.2006, 17:53 Naslov sporočila: Dnevnik pripravništva |
|
|
Ja, zadeva je preverjeno sledeča.
Lansko šol. leto sem opravljala pripravništvo (pravo pripravništvo). Za vsak dan si moraš voditi, kaj si počel (jaz sem to zapisala s pomočjo tabele). Recimo nadomeščal, hospitiral, imel uradni nastop. V primeru hospitacij pri mentorju si jaz v dnevnik nisem zapisala naslova ure, samo hopitirala pri urah mentorice. Nisem pa pisala poročil o hospitacijah. Kadar sem nadomeščala, pa sem zapisala, koga sem nadomeščala in kaj sem počela. Seveda, če sem pri nadomeščanju namesto recimo matematike učila svoj predmet, sem si napisala pripravo; v primeru, da mi je manjkajoči učitlelj dal delo, potem priprave nisem pisala. V dnevnik si zabeležiš tudi vsa spremstva dijakov - recimo na ekskurzijah. Skratka, vse, kar si počel.
Aja, dnevnik oddaš po končanem pripravništvu vodstvu šole (za arhiv). Priloga dnevnika so tudi priprave vseh 30-ih nastopov, ki jih moraš opraviti. V Ljubljano pošlješ samo tiste priprave, pri katerih je hospitiral ravnatelj.
Vselo pripravništvo ti želim. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|