|
Kazalo |
|
|
Sodelujemo |
|
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zigarom Novopridruženi
Pridružen/-a: 1. mar 11, tor, 16:28 Sporočila: 4 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: torek, 01.03.2011, 16:39 Naslov sporočila: Pisno preverjanje znanja - družba |
|
|
Pozdravljeni,
zanima me ali je kje določeno, kako morajo biti sestavljene (točkovno) naloge za pisno preverjanje znanja. V 4.razredu so namreč pisali preverjanje z 8 vprašanji. Eno vprašanje je bilo vredno 10 točk, skupaj je bilo možno doseči 19 točk. V nalogi so morali s pravilno barvo podčrtat besede, ki govorijo o pravici, dolžnosti ali potrebi (10 besed - 10 točk).
Med drugim so imeli, za moje pojme, dvoumne besede; npr. šolanje, ki je po mojem lahko dolžnost ( vsaj ko govorimo o osnovnem šolanju ali pravica, ko govorimo o srednji šoli,...), varnost ( po konvenciji o otrokovih pravicah je to pravica, lahko pa je tudi potreba) ali si samo jaz razlagam tako?
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator
Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: sreda, 02.03.2011, 8:52 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljena,
Najbrž je veliko odvisno tudi od tega, kaj so se pogovarjali o dolžnostih, pravicah in potrebah. Verjetno so se pogovarjali v okviru konvencije. Vsako od besed, ki bi jo npr. postavili za pravico, bi lahko poiskali tudi kot dolžnost.
Vsekakor je šolanje pravica, vsaj tako bi se jaz pogovarjala z otroki. Kajti ta pravica še ni tako dolgo med nami , včasih je bilo šolanje privilegij. Dolžnost je za starše, ki so dolžni vpisati svojega otroka v osnovno šolanje, kakršnokoli že to je (javna šola, zasebna itd).
Varnost je seveda potreba vsakega človeka. Za otroka pa to mora biti pravica. Torej, varnost, ne samo v tem pomenu kot ga poznava ti in jaz za najine otroke, naj bi veljalo tudi za tista področja, kjer otroke izkoriščajo ali maltretirajo tako ali drugače, pa se ne morejo na nikogar obrniti.
Torej, jaz menim, da je oboje krepka otrokova pravica.
Kar pa se tiče točkovanja, je tudi tu vse zelo relativno. Razen morda če je moral otrok pri tistih vprašanjih, katerih odgovori so bili vredni po eno točko, odgovarjati na dolgo in na široko, pri tem, vrednih 10 točk pa samo podčrtovati besede.
Tako, po starševsko in učiteljsko bi priporočila naslednje: pri vsaki oceni, s katero nismo zadovoljni, bi se morali najprej pogovoriti z otrokom, preveriti, kaj so v šoli pravzaprav počeli. In če se izkaže, da se je zgodila krivica, o tem najprej govoriti z učiteljem. Včasih se problemi presenetljivo enostavno razrešijo, včasih pa je treba kopati globlje .
Vsekakor želim tebi in tvoji hčerki ali sinu veliko veselja in uspeha pri učenju. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
BarbaraJ Novopridruženi
Pridružen/-a: 23. feb 15, pon, 18:46 Sporočila: 1 Kraj: Loče
|
Objavljeno: četrtek, 26.02.2015, 8:51 Naslov sporočila: |
|
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|