|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zofka Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 26. maj 08, pon, 14:08 Sporočila: 29 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: sreda, 30.11.2011, 6:11 Naslov sporočila: Shranjevanje datotek |
|
|
Ima morda že kdo izkušnje s tem? (Razmišljam o ukinitvi ključka.)
Hvala za odgovor! |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: četrtek, 01.12.2011, 15:14 Naslov sporočila: Shranjevanje datotek |
|
|
Zadeva je super. Če nimaš problemov z internetno povezavo, dejansko ključka ne rabiš več. Morda le še za varnostno kopiranje. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
tancy Novopridruženi
Pridružen/-a: 1. apr 09, sre, 12:37 Sporočila: 1 Kraj: Javorje
|
Objavljeno: ponedeljek, 19.12.2011, 22:56 Naslov sporočila: Shranjevanje datotek |
|
|
Me vesli, da ste opazili uporabnost te zadeve.
Predlagam pa, da vedno preden greste od doma preverite, ali so datoteke, ki jih potrebujete pri izvedbi ure že naložene tudi na spletni strani vašega dropbox profila: v kolikor ste datoteko naložili doma na svojem računalniku v dropbox mapo, potem pa želite v šoli do nje dostopati preko interneta, ni nujno, da je že naložena tudi na splet (včasih žal traja nekaj časa). Drugače pa stvar deluje brezhibno :)
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: torek, 20.12.2011, 3:51 Naslov sporočila: Shranjevanje datotek |
|
|
Ko nalagaš, bodo pozorna, pozoren na ikonco Dropboxa. Dokler je modro in "miga", se nalaga. Ko so prenosi končani, se pokaže kljukica v zelenem krogcu. Čas nalaganja je pa odvisen tako od velikosti datoteke kot od hitrosti (moči) internetne povezave. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
zofka Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 26. maj 08, pon, 14:08 Sporočila: 29 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: četrtek, 22.12.2011, 7:17 Naslov sporočila: Shranjevanje datotek |
|
|
V šoli odprem datoteko, a jo malo popravim.
Kako naj shranim popravljeno? Ali moram vedno shraniti kot novo datoteko? |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: četrtek, 22.12.2011, 18:23 Naslov sporočila: Shranjevanje datotek |
|
|
Samo shrani kot običajno, v to isto mapo. In doma boš našla že popravljeno. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Alenka@ zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 3. okt 05, pon, 16:31 Sporočila: 188
|
Objavljeno: sobota, 24.12.2011, 20:47 Naslov sporočila: Shranjevanje datotek |
|
|
Oglašam se šele sedaj. Sama sem se pred nekaj meseci odločila za uporabo Windows Live Mesh in res ne potrebujem več ključka. Lahko določim, katere mape ali tudi datoteke naj se sinhronizirajo (običajno so to tiste, v katerih so shranjene šolske zadeve ...). V obeh računalnikih moraš imeti Win 7, vse se odvija avtomatsko. Kombiniram pa tudi z Win XP (še v tretjem, šolskem), a je način "polavtomatski" ;-). |
|
Nazaj na vrh |
|
asaje1 zaslužen uporabnik
Pridružen/-a: 12. dec 06, tor, 13:10 Sporočila: 120
|
Objavljeno: torek, 10.01.2012, 10:42 Naslov sporočila: Shranjevanje datotek |
|
|
Hvala vsem, ki ste nam posredovale možnost za ukinitev ključka. Jaz imam še mnoge stvari na pokvarjenih ključkih - torej je izgubljeno.
Tistim pa, ki tega še ne uporabljate, se lotite tega čimprej. Meni je Dropbox enostaven za uporabo. Windows Live Mesh pa sem ravnokar naložila in ima večjo kapaciteto. Odločite se in izberite. Morda pa boste imeli obe možnosti. Škoda je, da izgubite svoje delo na ključkih. Jaz sem zgolj zato, ko se mi je pokvaril prvi kjuček, začela nalagati na Učiteljsko.net.... Potem pa me je skrbnica Nataša naučila - individualno- uporabljat oz izdelovat vaje za učence v programu Hot Potatoes.
Veselo na delo.
Lep pozdrav, Andreja Saje |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: sreda, 11.01.2012, 4:36 Naslov sporočila: Shranjevanje datotek |
|
|
Andreja, zdaj ko imaš izkušnje z obema programoma, mi lahko poveš, v čem bi bil Mesh boljši, razen da ima več prostora? Sem sicer poskusila še eno drugo možnost, pa se mi Dropbox zaradi silno enostavne uporabe - kot da je samo še ena mapa v računalniku - zdi boljši. Če boš povedala, kako deluje Mesh v primerjavi z Dropboxom, meni, pa morda še komu prihraniš čas
Hvala. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
asaje1 zaslužen uporabnik
Pridružen/-a: 12. dec 06, tor, 13:10 Sporočila: 120
|
Objavljeno: sreda, 11.01.2012, 9:47 Naslov sporočila: Shranjevanje datotek |
|
|
Za enkrat sem več uporabljala Dropbox (prvega sem naložila) in sem za šolsko rabo čisto navdušena nad tem programom. Mesh pa sem šele včeraj naložila. Na prvi pogled mi je bil enostaven. Naložila pa sem ga zgolj zato, če mi bo pri Dropbox zmanjkalo prostora. Več o Mesh nam lahko pove Alenka. Mene je v Mesh potegnilo več prostora (za rezervo).
Lep pozdrav, Andreja |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|