|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
amesic Gost
|
Objavljeno: petek, 24.02.2006, 20:32 Naslov sporočila: verouk v šolskih prostorih |
|
|
Sprašujem, ali je na kateri šoli že verouk takoj po kon?anem pouku in kako ste to izpeljali glede na zakonodajo.
Ravnatelj je namre? dobil pobudo staršev, da naj uredi , da bo verouk v ?asu takoj po pouku ali pred njim v šolskih prostorih.
Učiteljski zbor se ne strinja. Kakšna je prava pot?
Nuša |
|
Nazaj na vrh |
|
Gost
|
Objavljeno: četrtek, 13.04.2006, 22:34 Naslov sporočila: |
|
|
lep pozdrav
tudi mene zanima kako šole uravnavajo to. Ali ima kakšna šola v slovniji urejen verouk v šolskih prostorih? zanima me tudi kakšno mnenje imate ostali glede tega da bi se verouk poučeval kot eden izmed obveznih izbirnih predmetov in tako delno razbremenil otroke? |
|
Nazaj na vrh |
|
Lipovnik Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 25. apr 06, tor, 15:22 Sporočila: 7
|
Objavljeno: torek, 25.04.2006, 21:21 Naslov sporočila: |
|
|
Anonymous je napisal/a: | zanima me tudi kakšno mnenje imate ostali glede tega da bi se verouk poučeval kot eden izmed obveznih izbirnih predmetov in tako delno razbremenil otroke? |
Verouk nikakor ne spada v šolski prostor.
Zakaj?
Klasičen odgovor je, da ustava tako določa.
Moj pa, da je zelo pomembno lločevanje šole in vere, saj otroci v nasprotnem začnejo vleči vzporednice.
Eno temelji na znanosti, drugo na veri.
Npr. evolucija - ni popolna, ne odgovori na vsa vprašanja, ampak temelji na znanstvenih dejstvih, dejstvih, ki jihh lahko napovemo, preverimo in dokažemo:( hipoteza, eksperiment, dokaz).
Vera postavlja teološka vprašanja, ki jih ni možno dokazati.
Lahko se strinjamo, da vključitev neznanstvenih pogledov v znanstveni kurikulum našega šolstva napačno predstavlja naravo znanosti in tako kompromira glavni cilj našega izobraževanja, ki je: pridobivanje znanstveno pismene delovne sile.
Če ima kdorkoli problem z izobrazbo svojega otroka in mu želi nuditi drugačen pogled na svet, lahko to stori izven šolskega prostora. Lahko se bolj aktivno vključi v otrokovo izobraževanje.
Verouk krščanske ali katerekoli druge vere definitivno ne spada v šolske prostore, še manj pa v redne ure šolskega urnika.
Šola je, mora biti in ostati laična. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|