|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Gaja Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 19. jun 06, pon, 20:31 Sporočila: 14
|
Objavljeno: sreda, 08.07.2009, 8:04 Naslov sporočila: Dnevne priprave v OPB? |
|
|
Ali so v oddelku podaljšanega bivanja potrebne dnevne priprave, ali zadostujejo tedenske?
Po ZAKONU?
Hvala!
G. |
|
Nazaj na vrh |
|
PetraSraka Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 15. jan 07, pon, 23:55 Sporočila: 53 Kraj: Spodnji Duplek
|
Objavljeno: sreda, 08.07.2009, 13:17 Naslov sporočila: |
|
|
Po zakonu je obvezna priprava na vsako vzgojno-izbraževalno delo, sem spada tudi OPB, interesne dejavnosti, DOD in DOP pouk, dnevi dejavnosti.
Če boste pisali dnevne priprave, bodite čisto kratki, cilji in potek dela (na enem listu)
Je pa res, da je področje OPB še nedorečeno. Svetujem, da poiščete na spletu smernice za delo v OPB ter pregledate zakon o OŠ. |
|
Nazaj na vrh |
|
Gaja Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 19. jun 06, pon, 20:31 Sporočila: 14
|
Objavljeno: sreda, 08.07.2009, 14:06 Naslov sporočila: |
|
|
Seveda.
Imam letno pripravo z zelo razdeljenimi tedni, tako da je v bistvu tedenska. Dnevno se mi zdi nesmiselno pisati, ker je v PB vse tako fleksibilno, raznoliko, različnim situacijam prilagojeno in je od dneva do dneva drugače.
Meni se to zdi stran metanje dela, časa in papirja.
Zato bi rada vedela natančen odgovor, da se bom znala zagovarjati (če pride do tega).  |
|
Nazaj na vrh |
|
Rdeča Katrca Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 18. dec 06, pon, 21:46 Sporočila: 5 Kraj: Žlovenija
|
Objavljeno: torek, 04.08.2009, 7:42 Naslov sporočila: |
|
|
po Konceptu za PB (ki ga je izdalo MŠS leta 2005) sta potrebni letna in tedenska priprava.
iz prakse: jaz si napišem tedensko pripravo, potem pa v notes načečkam dnevno pripravo ... pozabljivi pišejo  |
|
Nazaj na vrh |
|
saso Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 21. jul 06, pet, 20:55 Sporočila: 44
|
Objavljeno: torek, 04.08.2009, 15:04 Naslov sporočila: priprava |
|
|
Tudi jaz sem delal letno, poleg pa še malo bolj podrobno tedensko in je bilo tako vredu. Tako je delala cela ekipa. _________________ Kaj ti je deklica, da si tak žalostna?
Kaj mi je, nič mi ni, srce me boli... |
|
Nazaj na vrh |
|
Kaja zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 18. apr 05, pon, 17:18 Sporočila: 225 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: četrtek, 06.08.2009, 18:17 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sama sem pisala tedenske priprave, vendar iz drugega razloga. Delo sem izvajala bolj kot tedenski projekt (način, ki je blizu vzgojiteljicam v vrtcu). Določila sem si temo, izdeleke za izdelavo in do konca tedna sem poskrbela, da so vsi izdelali vse zastavljeno (na začetku glede na interes posamezniokov, proti koncu tedna pa sem podrezala še tiste, ki so do tedaj bolj izbirali igralne kotičke). Razlog je tudi ta, da sem sem lahko delala z manjšo skupino izdelek, ostali so se razporedili po kotičkih. Glede na to priprava ne more biti dnevna.
Lp od KJ _________________ Lp od Kaje |
|
Nazaj na vrh |
|
sanja* Novopridruženi
Pridružen/-a: 7. jan 10, čet, 22:13 Sporočila: 1 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: četrtek, 14.01.2010, 20:49 Naslov sporočila: |
|
|
Po zakonu dnevne priprave niso določene. Na zadnji študijski pa so nam rekli da so dovolj tedenske - za učitelja, ki je stalno v oddelku PB, le da morajo biti dovolj podrobne. Koliko podrobne ne vem, naj pa bi obsegale več kot eno stran ...
Vsak dan se naučimo nekaj novega ...
Lp
Sanja |
|
Nazaj na vrh |
|
PeaceBabe Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 24. avg 06, čet, 8:34 Sporočila: 35 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: ponedeljek, 01.02.2010, 14:39 Naslov sporočila: |
|
|
Sanja, nam je pa ravno na študijski nekje v oktobru govorila, da mora biti dnevna priprava... Zato v našem kolektivu naredimo dnevne priprave, za vsako uro, vendar vse na enem listu. Pišemo pa res čimmanj, določene stvari se iz dneva v dan seveda ponavljajo (pod UPČ večinoma pišem dve stvari, da se lahko otroci odločijo, kaj bodo počeli). |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|