|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
BLUECHANDA Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 7. apr 09, tor, 18:20 Sporočila: 7 Kraj: HRASTNIK
|
Objavljeno: torek, 14.04.2009, 18:53 Naslov sporočila: Spet rabim pomoč |
|
|
Bliža se mi ura oziroma dve uri likovne vzgoje na praksi. Moja tema pa je avtomobil iz odpadnega materiala. Kaj lahko delam z učenci? Če ne bodo v eni uri gotvi...zalepili škatlice skupaj in je to to...kaj je lahko motivacija,....???Karkoli, kdorkoli??? |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: sreda, 15.04.2009, 7:13 Naslov sporočila: |
|
|
Predvsem se mi zdi, da si malo prestrašena. Najbrž. Saj sem bila jaz tudi.
Ko premišljuješ o motivaciji, se postavi v lastno kožo. Kaj se bi ti zdelo zanimivo v zvezi s to temo? To, da lahko ustvarimo nekaj iz nečesa odpadnega? To, da se poigramo s snovnmi, ki nas obdajajo, mi pa se bomo igrali z njimi? Otroci imajo vendar tako bujno domišljijo ... In potem se bomo dpeljali s temi avtomobilčki na Luno ... ( odvisno od starosti učencev).
Vsekakor bi bilo dobro, da imaš izdelano, kaj in iz česa lahko narediš avtomobilček. POtem pa malo prepusti tudi učencem. Se spominjam, da smo nekoč izdelovali uro iz lesenih kljukic za perilo. K sreči sem zagovornik svobode in tisti dan smo imeli vse sorte izdelkov, od tanka do ure - sploh si ne bi mislili, kaj vse se je dalo sestaviti!
Torej, predvsem se sprosti, poskusi iz različnih odpadnih materialov kaj sestaviti, potem pa usmerjaj.
Upam, da je bilo kaj koristnega. Imam kar tremo, ko "obujam" spomine ...
Pa še to: tvoja mentorica oz. mentor je prav gotovo človek, ki ima veliko razumevanja za začetnike (drugače ne bi bila mentor!). Zato zaupaj, da ne bo lovila tvojih napak ampak te bo skušala usmerjati in nanje le opozarjati - dobronamerno. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
BLUECHANDA Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 7. apr 09, tor, 18:20 Sporočila: 7 Kraj: HRASTNIK
|
Objavljeno: sreda, 15.04.2009, 11:16 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za spodbudo..sej tud sama sebe to prepričujem..samo trema je treba..je potrebno iti skoz to...:) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|