Učiteljska.net Prijava
Prijava
Včlanite se
Včlanite se
Spletna zbornica
Spletna zbornica
Devetka.net
Devetka.net

Kazalo
Spletna zbornica
» Iskanje
» Prijava za pregled zasebnih sporočil
» Tvoja podoba
» Seznam članov
» Skupine uporabnikov
» Pomoč
Učna gradiva
» Iščite
» Pregled povpraševanja
Koristno
» Devetka.net
» Izbrana spletna orodja
» Izbrani programi
» Zanimivosti
Informacije
» O Učiteljski.net
» Skrbniki
» Avtorji
» Statistika
» Nagradni natečaji
» Pišite Pišite
» Novice RSS RSS

Sodelujemo
Arnes

Arnes

Učiteljska.net gostuje pri Arnesu.
SIO

SIO

Slovensko izobraževalno omrežje
Učiteljska.net » Seznam forumov » Pomoč - potrebujem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo
Delovni zvezki za učence Rome
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ana marija
Novopridruženi

Pridružen/-a: 29. mar 09, ned, 10:29
Sporočila: 4
Kraj: Novo mesto

SporočiloObjavljeno: nedelja, 29.03.2009, 11:53    Naslov sporočila: sporočilo Odgovori s citatom

Drage kolegice.
Zasledila sem vprašanja glede delovnih zvezkov za učence Rome. Jaz sem avtorica zvezkov za 2. razred 4, za 3. razred 5, za 4. razred 4. Skupaj 13 zvezkov. Tiskala jih je Dolenjska založba v Tiskarni Novo mesto. Žal, te založbe ni več, imajo pa verjetno še shranjen arhiv. Potrebno bi bilo aktivirati ponatis. Pri Društvu za razvijanje prostovoljnega dela v N. m. bo vsak čas izšel dvojezični slov. - romski učni priročnik za 2. ali 3. razred, ki ga je podprla ES. Imam pa še kar nekaj učnih gradiv za interno uporabo, ki bi jih rada ponudila učiteljicam za pomoč pri delu z romskimi učenci. Učenci Romi po predpisanih učbenikih in delovnih zvezkih ne morejo delati. Ker so snovi glede na njihovo znanje slov. jezika prezahtevne, tudi predčasno zapuščajo šolo. Če bi bila katera od učiteljic pripravljena povrniti stroške fotokopiranja, vezave in pošte, bi zvezke z veseljem poslala. Jaz sem od 2 001 upokojena, uredila in prepisala sem rokopise, ki sem jih kot učiteljica uporabljala pri svojem delu z učenci Romi. Ves čas svojega učiteljevanja sem jih imela pri pouku. Izkušnje so bogate. Poučevala sem 6 let tudi v šoli za odrasle Rome.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
admin
Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55
Sporočila: 1335
Kraj: Lj

SporočiloObjavljeno: nedelja, 29.03.2009, 17:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za velikodušno ponudbo!
Kar pa se tiče posredovanja tvojih gradiv, je pa najlaže, če jih objaviš na spletu, potem pa si vsak lahko skopira oz. natisne tisto, kar potrebuje. In kako zelo dobrodošla bodo takšna gradiva!
Če si pripravljena objavljati, klikni na Učna gradiva>Prispevajte gradivo in sledi navodilom. V kolikor potrebiješ pomoč, piši na info@uciteljska.net, prosim.
ana marija
Novopridruženi

Pridružen/-a: 29. mar 09, ned, 10:29
Sporočila: 4
Kraj: Novo mesto

SporočiloObjavljeno: ponedeljek, 30.03.2009, 17:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Draga Nataša!
Ne morem objaviti učnih gradiv za interno uporabo na spletu, ker nimam vseh gradiv shranjenih v računalniku, pa tudi ne znam. Gradiv imam okoli 15 delovnih zvezkov za slovenščino od 2. do 5. razreda. Vsak zvezek ima okoli 150 strani, zato pride v poštev samo fotokopiranje. Kolegice iz okolice bi se lahko oglasile osebno pri meni in bi stvari uredile. Vsak ponedeljek in petek sem v pisarni na Novem trgu 10 v Novem mestu, od 10. do 14. ure v bližini je najcenejša fotokopirnica. Resnično bi rada prispevala s svojim minulim delom pri izobraževanju Romov, saj zelo dobro vem, kako je učiteljici, ki nima gradiva, ki bi ga ponudila učencu morda samo kot dopolnilo pozabljene snovi ali za utrjevanje ali ponavljanje. Nekatera gradiva so delno dvojezična, nekatera pa niso. V kratkem bo izšel dvojezični slovensko - romski učni priročnik, katerega avtorica sem. Izdajo bo podprla EU. Delovni zveuek bo izšel za Društvo za razvijanje prostovoljnega dela iz N. m. Sem tudi avtorica delovnih zvezkov za učence Rome, po katerih sprašujejo kolegice. Izdanih je bilo 13 del. zv. pri Dolenjski založbi v N. m. Založbe ni več, arhiv pa verjetno imajo, samo predlagati bi bilo treba (Ministru) ponatis. Izdajam tudi slov. - romski slovar, ki je že v pripravi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
admin
Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55
Sporočila: 1335
Kraj: Lj

SporočiloObjavljeno: ponedeljek, 30.03.2009, 17:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsekakor se ta teden enkrat oglasim pri tebi v pisarni! Se že veselim!
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Učiteljska.net » Seznam forumov » Pomoč - potrebujem Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem
V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme
V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
Na vrh
Bottom left graphics Učiteljska.net © 2003, 2004 Nataša