|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
manicam Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 17. jan 08, čet, 21:00 Sporočila: 21 Kraj: Trst
|
Objavljeno: torek, 30.12.2008, 9:44 Naslov sporočila: ne najdem vaje! |
|
|
Pred približno enim tednon sem na tej spletni strani našla zelo dobro vajo za urjenje smeri neba v razredu, ampak nisem imela dovolj časa, da bi si jo shranila in sem mislila, da bom to naredila enkrat kasneje. Zdaj pa nikjer ne dobim teh učnih listov!!! Poskusila sem tudi tako, da sem vstavila geslo orientacija v iskalnik in iskala med prispevki, a zaman.
Kdo mi lahko pomaga? Morda avtor te naloge?
Pri tej vaji so imeli učenci liste na kvadrate, učitelj pa jim je narekoval: en korak proti severu, dva koraka proti vzhodu... Na koncu vaje je na učenčevem listu nastala risba.
Hvala za pomoč. |
|
Nazaj na vrh |
|
Saša Čadež zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 22. feb 05, tor, 18:46 Sporočila: 120 Kraj: Škofja Loka
|
|
Nazaj na vrh |
|
manicam Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 17. jan 08, čet, 21:00 Sporočila: 21 Kraj: Trst
|
Objavljeno: torek, 30.12.2008, 12:47 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala lepa, ne vem, kako da je nisem našla. Verjetno ker sem mislila, da je novejša in nisem šla tako nazaj v času...  |
|
Nazaj na vrh |
|
jablana zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 31. mar 06, pet, 21:57 Sporočila: 232 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: torek, 30.12.2008, 15:40 Naslov sporočila: |
|
|
Na kariran papir si nariši kakšno preprosto risbico. Za začetek uporabi večji karo, kasneje je lahko manjši.
Risba naj bo preprosta, le silhueta avta, rožice, hiše, drevesa ..... potrem pa narekuješ otrokom: pojdi dva koraka severno, en korak jugovhodno....
Jaz naredim risbo v več izvodih, odvisno od števila učencev, za vsakih pet po en izvod. Rišem z debelim flomastrom. Potem si pod svojo "potjo" položijo mojo risbo na okensko steklo in si preverijo, kje so "zašli".
Uvodoma poudarim, da se vedno gleda od mesta, kjer smo se ustavili, od novega stojišča.
V začetku so nerodni, kasneje pa je tako kot pri Računanju je igra: že v naprej uganejo, kaj bo.
LP Mirjana |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: četrtek, 01.01.2009, 13:38 Naslov sporočila: |
|
|
Mirjana, hvala za dopolnitev. Tvojo pripombo sem vnesla v pripravo oz. pripomoček.
Krasno se mi zdi, da lahko dopolnjujemo svoje znanje in izkušnje. Vabljeni še drugi, dodajte svoje izkušnje, pripombe, dopolnitve na obstoječe gradivo. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
jablana zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 31. mar 06, pet, 21:57 Sporočila: 232 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: sobota, 03.01.2009, 19:24 Naslov sporočila: |
|
|
Pozabila sem dodati še dodatne naloge:
- druga težavna stopnja:
učenec ima narisano risbo in napiše besedilo za njo
- tretja težavnostna stopnja:
učenec sam kaj nariše in napiše navodilo
Ta 3. stopnja je težka zato, ker mora razmisliti o "enopoteznosti" risbe.
LP Mirjana |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: sobota, 03.01.2009, 19:29 Naslov sporočila: |
|
|
Takoj jutri dodam tudi to  _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|