|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Maja Koležnik Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 17. sep 06, ned, 19:18 Sporočila: 72 Kraj: Prevalje
|
Objavljeno: ponedeljek, 25.09.2006, 18:12 Naslov sporočila: ŠOLSKI ČASOPIS |
|
|
Odpiram novo temo, in sicer šolski časopis. Ker sama že drugo urejam šolski časopis, me zanimajo nove ideje, predlogi ...
Hvala.
lp
m |
|
Nazaj na vrh |
|

|
Objavljeno: sreda, 27.09.2006, 22:54 Naslov sporočila: haloooooooo |
|
|
Kaj zdaj to pomeni, drage učiteljice in učitelji ... smo brez idej ali jih enostavno ne zelimo posredovati?
Šolski časopis naj bi bil izviren, napolnjen z utripom šole oz. dogajanja na njej ... kako je na vaših šolah? Malo me zanima.
Halooooooooo?
lp
m |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: četrtek, 28.09.2006, 12:04 Naslov sporočila: Re: haloooooooo |
|
|
Malce potrpljenja, zivako, prosim
Upajmo, da se bo kdo le oglasil, če pa ne, ne bomo nikomur nič očitali, kajne? _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
jablana zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 31. mar 06, pet, 21:57 Sporočila: 232 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: petek, 29.09.2006, 16:58 Naslov sporočila: |
|
|
Mi imamo že vsa leta Brstje, ki izide dva do trikrat na leto. Lani smo uvedli
nov časopis - mesečnik: Škratek. Posvečen je temi, ki je tisti mesec aktualna. Seveda pa je mesečnik le dval ista A3 - (8strani).
Mislim, da je problem, če nimaš zagnanih sodelavcev. Moraš kar veliko vložit tudi svoje energije. Ponavadi moraš bit najboljše informirana oseba, da je časopis zanimiv.
Dobra ekipa dela, če je mentor zagret.
Ni mi všeč,česo prispevki iz dogajanja od drugod. To je že v drugih časopisih.
Zanimiv je, če poroča o dogajanju našoli.
LP Mirjana |
|
Nazaj na vrh |
|

|
Objavljeno: nedelja, 01.10.2006, 19:29 Naslov sporočila: Dobro delo |
|
|
No, hvala, Jablana.
Naš časopis ima dolgoletno tradicijo, saj izhaja ze od leta 1955 in je dobil ze kar nekaj nagrad za posamezne ali tematske stevilke. Izhaja 2-3 krat letno, posebej pa se devetosolska, kjer se nasi devetosolci poslovijo od sole. Ker je dolgoletna mentorica casopisa sla v pokoj in sem njeno delo pred dvema letoma prevzela jaz, bi rada nadaljevala z dobrim delom ... upam, da me razumete.
Nikomur ne bomo nic ocitali, itak da ne ... potrpljenje ... ja ... seveda ...
Lep dan, vecer ... vsem.
lp
m _________________ Največja napaka našega življenja je, če ne naredimo nobene napake. |
|
Nazaj na vrh |
|
Danica Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 29. avg 06, tor, 20:16 Sporočila: 11 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: ponedeljek, 02.10.2006, 23:19 Naslov sporočila: Šolski časopis |
|
|
Živjo!
Že vrsto let sem mentorica šolskega časopisa in moram priznati, da je delo zahtevno, zlasti pa odgovorno. V zadnjih letih izdamo ponavadi eno tematsko in eno bolj biltensko številko, obe pa sta v celoti ali vsaj delno barvni. Res so stroški tiska visoki, vendar nam zaenkrat to še uspeva. Sama imam rada nove izzive, sveže ideje,... Tudi sodelavci oz. tim za šolski časopis je dobro usklajen, zato so rezultati primerni.
Pa še to: Kdor (ne) dela, (ne) greši, kar pri takem časopisu kot pribito drži. Marsikdo vidi lupino, jedra pa ne; vsaka manjkajoča vejica ali strešica je prva kritika, na to se je pač treba navaditi.
Najlepše pri vsem tem pa je vsekakor delo z učenci, ki radi sodelujejo.
Veliko in novinarskega elana!
Lp D |
|
Nazaj na vrh |
|

|
Objavljeno: torek, 03.10.2006, 19:44 Naslov sporočila: Hvala |
|
|
Hvala za odgovor.
Pravzaprav ne orjem gladine, samo sveze ideje iscem ... za kaksno novo rubriko. Imamo pubertetnisko posvetovalnico, intervjuje, sport ... Ni mi vsec, ce je casopis sestavljen iz samih poustvarjalnih besedil ali iz samih pisnih nalog ... Izviren mora biti.
Vseeno hvala.
lp
m _________________ Največja napaka našega življenja je, če ne naredimo nobene napake. |
|
Nazaj na vrh |
|

|
Objavljeno: četrtek, 12.10.2006, 21:55 Naslov sporočila: ups |
|
|
orjem ledine ... ne gladine ... tiskarska _________________ Največja napaka našega življenja je, če ne naredimo nobene napake. |
|
Nazaj na vrh |
|
Andrej Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 17. okt 06, tor, 12:39 Sporočila: 14
|
Objavljeno: torek, 17.10.2006, 13:31 Naslov sporočila: Šolski časopis |
|
|
Šolski časopis je zelo zanimiva tema.
Zanima me kako se lotevate distribucije končnega izdelka? Je časopis izdan vedno v papirnati obliki ali ga morda izdajate tudi v elektronski obliki?
Zelo zanimivo bi bilo dobiti kakšno dobro idejo ob prebiranju v internetu objavljenih izvodov. _________________ -- Andrej |
|
Nazaj na vrh |
|
kitekat zaslužen uporabnik
Pridružen/-a: 31. jul 06, pon, 18:40 Sporočila: 102 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: torek, 17.10.2006, 18:55 Naslov sporočila: |
|
|
Na šolski strani OŠ Naklo (http://www.osnaklo.si/) sem objavila nekaj strani iz šolskega časopisa Kapljice. Mi vedno izdamo časopis v papirnati obliki, nekaj zanimivih tem pa v formatu pdf damo tudi na spletno stran. Tam objavimo tudi kakšne natečaje, učenci pa lahko preko e-pošte sodelujejo s prispevki.
Pdf-je najdeš pod Dejavnosti > Šolsko glasilo ali neposredno preko linka na prvi strani (levo spodaj, slikca kapljice). _________________ See ya |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: sreda, 18.10.2006, 7:02 Naslov sporočila: |
|
|
Prosim te, da objaviš link. Jaz pa bom prosila Primoža, da bo dodal vrsto pripsevka: Šolski časopis. Članki, ki so jih doslej naložila, so odlično opremljeni s ključnimi besedami in navodili. Naslovi pa ne smejo biti predolgi (računalnik je strog ).
In kdorkoli najde še kakšno zanimivo povezavo, naj jo kar naloži med
Spletne povezave, Prispevajte.
Hvala in lep pozdrav,, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Andrej Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 17. okt 06, tor, 12:39 Sporočila: 14
|
Objavljeno: sreda, 18.10.2006, 10:22 Naslov sporočila: šolsko glasilo |
|
|
kitekat, zelo lepo izdelano glasilo, prav prijetno ga je prebirati. Hvala za naslov.
Objava v internetu se mi zdi zelo pozitivna, saj je smiselno predstaviti zbrano in oblikovano gradivo tudi širšemu krogu bralcev. Pa še povratne informacije o številu bralcev se da dobiti. :) _________________ -- Andrej |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

|
Objavljeno: sreda, 18.10.2006, 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
Kitekat, je že nova vrsta prispevka - Šolski časopis, naloži, prosim!! Komaj čakam, po Andrejevi pohavli. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
stefi Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 19. okt 06, čet, 18:30 Sporočila: 19 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: četrtek, 19.10.2006, 18:42 Naslov sporočila: |
|
|
Z glasili je vedno križ - idej sčasoma tudi zmanjka. Me veseli, da vam je naše glasilo (OŠ Naklo) všeč. Je pa res, da letos s kolegico že malo umirjava tempo. Vsako leto pripraviva po dve številki, ki sta tematski, dodamo pa še prilogi in koledar. Letos bo morda nekoliko drugače.
Sicer pa se ponuja tudi možnost spletnega glasila, ki je precej lažje za postavljanje in končni izgled je tudi kar ugoden. Če bi koga zanimalo, lahko povem kaj več.
lp
t |
|
Nazaj na vrh |
|

|
Objavljeno: četrtek, 19.10.2006, 22:33 Naslov sporočila: m |
|
|
Nas zanima, bi prosila ... _________________ Največja napaka našega življenja je, če ne naredimo nobene napake. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|