|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Katy13 Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 4. nov 09, sre, 15:13 Sporočila: 13 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: torek, 05.07.2011, 12:18 Naslov sporočila: Razvedrilna matematika |
|
|
Pozdravljeni!
Odločila sem se, da bom v naslednjem šolskem letu organizirala šolsko tekmovanje iz razvedrilne matematike.
Sedaj pa se obračam na vas z naslednjimi vprašanji:
- Ali obstaja kje kakšna razlaga za reševanje nalog, ki pridejo v upoštev na tekmovanju?
- Kateri tipi nalog pridejo v upoštev?
Hvala za vaše odgovore in nasvete.
Lep pozdrav, Katja |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: torek, 05.07.2011, 14:16 Naslov sporočila: |
|
|
Morda malo več podatkov ... za katere razrede, zahtevnost. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Katy13 Vešč uporabnik
|
Objavljeno: torek, 05.07.2011, 17:57 Naslov sporočila: |
|
|
V mislih imam od 6. razreda naprej, vsaj zaenkrat. Verjetno kasneje tudi za nižje razrede, čeprav mlajši še ne morejo sodelovat.
Za začetek bi lažje naloge, še posebej, ker bo kar hitro tu 20. 9. in bo tekmovanje, kasneje imam v planu tudi zahtevnejše naloge.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
onina Novopridruženi
Pridružen/-a: 1. jun 08, ned, 15:15 Sporočila: 1 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: petek, 26.08.2011, 22:43 Naslov sporočila: |
|
|
Katy13!
Tudi jaz sem se lotila razvedrilne matematike- Z razliko, da letošnjega tekmovanja še ne bom speljala, ker je prehitro. Naslednje šolsko leto pa zagotovo. Me pa tudi zanima kako to gre. Najbrž bo moje osnovno gradivo revija Logika & razvedrilna matematika. Pomagala si bom tudi s knjigo Matematika = Zabava2, kjer so različne zabavne naloge, uganke, ...
Upam, da nam uspe :)
Lp, Nina |
|
Nazaj na vrh |
|
Katy13 Vešč uporabnik
|
Objavljeno: sobota, 27.08.2011, 8:05 Naslov sporočila: |
|
|
Onina.
Kljub temu, da letos ni dovolj časa za dobre priprave na razvedrilno matematiko, sem se odločila, da bom izpeljala šolsko tekmovanje. Predvsem zaradi tega, ker imamo priprave na logiko in tu se pojavijo tudi naloge iz logike. Kar se pa tiče razvedrilne matematike, jim bom pokazala tiste lažje stvari in jih še ne bom obremenjevala z grupami in podobno. Bomo pa potem skozi šolsko leto delali tudi to.
Se pa tudi sama še ukvarjam z ravninskimi in linearnimi grupami. Ali mogoče poznaš kakšno literaturo, kjer bi bilo to fajn razloženo?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
Katy13 Vešč uporabnik
|
Objavljeno: ponedeljek, 12.12.2011, 20:37 Naslov sporočila: |
|
|
Še enkrat se obračam na vas...
Prosila bi, če kdo pozna kakšno literaturo na temo linearne in ravninske grupe, ker ne vem na kakšen način se naj tega lotim. :( Oziroma nasvet kako najlažje to razložit učencem.
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|