Učiteljska.net Prijava
Prijava
Včlanite se
Včlanite se
Spletna zbornica
Spletna zbornica
Devetka.net
Devetka.net
 
Kazalo
Spletna zbornica
» Iskanje
» Prijava za pregled zasebnih sporočil
» Tvoja podoba
» Seznam članov
» Skupine uporabnikov
» Pomoč
Učna gradiva
» Iščite
» Pregled povpraševanja
Koristno
» Devetka.net
» Izbrana spletna orodja
» Izbrani programi
» Zanimivosti
Informacije
» O Učiteljski.net
» Skrbniki
» Avtorji
» Statistika
» Nagradni natečaji
» Pišite Pišite
» Novice RSS RSS

Sodelujemo
Arnes

Arnes

Učiteljska.net gostuje pri Arnesu.
SIO

SIO

Slovensko izobraževalno omrežje
Učiteljska.net » Seznam forumov » Šolski vsakdan

Objavi novo temo   Odgovori na to temo
PASAVČEK
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
atia
Vešč uporabnik


Pridružen/-a: 3. jul 11, ned, 19:30
Sporočila: 14
Kraj: Nova Gorica

SporočiloObjavljeno: nedelja, 03.07.2011, 19:40    Naslov sporočila: PASAVČEK Odgovori s citatom

Drage kolegice in kolegi,
pošiljam vam zelo zanimiv dopis projekta Pasavček, katerega učitelji vestno in dosledno izvajamo celo šolsko leto v 1. ali 2. razredu. Tudi to šolsko leto sem se izjemno potrudila in za razliko lanskega leta, prejela letos le eno točko za napredovanje in ne več dve, kakor sem ju prejela lansko leto. Pa sem povprašala zakaj tako in pošiljam vam v branje odgovor odgovorne gospe za projekt Pasavček. Dobro preberite, da boste vedeli, kateri projekt boste sprejeli prihodnje šolsko leto.
Upravičeno ste razočarani nad potrdilom, ki ste ga prejeli, saj je bilo vaše poročila dobro napisano, iz njega je bilo lepo razvidno, da ste veliko delali, izvajanju različnih aktivnosti ste posvetili veliko časa, aktivna vloga staršev je bila jasno predstavljena, otroci pa so bili o pravilni in dosledni uporabi varnostnih pasov ter otroških varnostnih sedežev dobro seznanjeni.


CITIRAM:
"Vaše poročilo (in prav tako vsa druga poročila) je naša komisija pregledala in ga ovrednotila kot boljšega. Ampak ker je letos prišlo do sprememb in moramo upoštevati druge člene Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive ste posledično vsi, ki ste bili prijavljeni iz osnovnih šol in ste seveda tudi oddali zaključna poročila, prejeli samo potrdilo za eno točko, medtem ko so sodelujoči v vrtcih lahko prejeli ali potrdilo za eno točko ali potrdilo za dve točki (tako kot je bilo do sedaj).



Ker smo imeli v preteklih letih kar nekaj težav in so nas klicale učiteljice/vzgojiteljice, ki so jim na Ministrstvu za šolstvo in šport zavrnili naša potrdila o sodelovanju v projektu Pasavček, smo se z njimi dogovorili za sestanek, da omenjeno težavo v prihodnje odpravimo. V začetku leta smo se tako dobili s predstavnicama, ki sta odgovorni za Pravilnik o napredovanju v nazive. Obrazložili sta nama, da moramo pri izdaji potrdil za šole upoštevati drug člen. Po njihovih merilih lahko torej učiteljice, ki poučujejo v osnovnih šolah, prejmejo samo potrdilo za eno točko, medtem ko lahko vzgojiteljice v vrtcih prejmejo ali potrdilo za eno ali dvema točkama. Takšna razlaga se nam je zdela zelo krivična, saj tako ni pravično ovrednoteno delo tistih v šolah, ki so oddali dobra zaključna poročila in so veliko več truda in dela vložili za samo izvedbo. Pojasnili sta nama, da vzgojiteljice v vrtcih veliko težje pridejo do boljših potrdil, medtem ko to ne velja za učiteljice v šolah. In na podlagi vsega omenjenega smo bili primorani spremeniti letošnje točkovanje in izdajanje potrdil.



Iz prebranega poročila lahko rečem, da ste vse aktivnosti zelo dobro opisali, dobro ste jih povezali v zastavljene cilje, konkretne aktivnosti ter tudi evalvirali rezultate. Glede samega projektnega dela ste (kar je razvidno iz poročila), izvajali številne in pestre aktivnosti z otroki, aktivno so bili vključeni tudi starši (npr. pri načrtovanju, oblikovanju problema, evalvaciji, vodenju aktivnosti s strani staršev itd.), ki so izredno pomembni za dolgotrajnejše učinke. Na koncu ste zajeli evalvacijo projektnega dela, ki je konkretno povezala zastavljene cilje z doseženim. Pri ocenjevanju končnih poročil je strokovna komisija upoštevala med drugimi kriteriji tudi ključna elementa dobrega projektnega dela: aktivna vključenost staršev, kar daje dolgotrajnejše učinke (saj starši naprej vzdržujejo sporočilo, čeprav otroci niso več z vami v razredu), ter poglobljena in konkretizirana evalvacija rezultatov projektnega dela, povezana z zastavljenimi cilji. Iz vašega poročila je lepo razvidno, da ste upoštevali naše kriterije, zato smo poročilo ocenili z boljšo oceno. Kar pa žal ni mogoče razbrati iz posameznega potrdila, še vedno pa smo boljša poročila nagradili s tem, da so otroci prejeli pasavčke, trakove, obešanke ter priznanja. Te nagradice so namreč prejeli le tisti oddelki/skupine, katerih učiteljice/vzgojiteljice so oddale zelo dobra poročila. Vem, da s tem vseeno ni »pošteno« ovrednoteno vaše delo, vendar smo morali upoštevati zahteve iz Ministrstva za šolstvo in šport. Ker pa smo vseeno želeli nagradi tudi vas, učiteljice in vzgojiteljice, ste vsi sodelujoči, ki ste oddali zaključna poročila, dobili nakupovalne vrečke z likom Pasavčka.



Upam, da boste nekako razumeli nastalo situacijo ter da smo bili primorani upoštevati njihove zahteve."
KONEC CITATA.

Ali imate podobne izkušnje?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
admin
Administrator


Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55
Sporočila: 1335
Kraj: Lj

SporočiloObjavljeno: ponedeljek, 04.07.2011, 17:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Žalostna!
PO eni strani skušajo na vse mogoče načine spodbuditi k dobremu in uspešnemu delu, po drugi strani pa se vedno kje kaj zatakne. Žalosti me, ker učitelji in učiteljice ne morejo vedeti, kako se bo kaj zaključilo in s kakšnimi obrazložitvami. In potem pride do razočaranja. In potem se tak učitelj začne spraševati: zakaj so nekaj obljubili, potem pa ugotovili, da nas je veliko tako dobrih, da to preveč stane? Torej, povišajmo standard. Sprašujem se, čemu so namenjene take, kar recimo jim, manipulacije? Navdušenemu ustvarjalnemu delu prav gotovo ne. Škoda! Crying or Very sad
Kot sem iz poročila razbrala, je tisto, kar je bilo izvedeno le "boljše", da obstajajo še "najboljši"? Meni se je zdelo vrhunsko, z vsemi tistimi doseženimi cilji in učinki. Le kakšni so tisti najboljši? In če so tako zelo najboljši, ali je dovolj, da dobijo za tako garanje dve točki? Globoko spoštovanje boljšim in najboljšim! Hvala, ker ste.
_________________
Lep pozdrav, Nataša
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Učiteljska.net » Seznam forumov » Šolski vsakdan Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem
V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme
V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
Na vrh
Bottom left graphics Učiteljska.net © 2003, 2004 Nataša
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
iCGstation v1.0 Template By Ray © 2003, 2004 iOptional
Bottom right graphics