|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
hrybar Novopridruženi
Pridružen/-a: 19. okt 09, pon, 8:31 Sporočila: 1 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: ponedeljek, 19.10.2009, 9:16 Naslov sporočila: Specialni pedagog |
|
|
Lep pozdrav vsem.
Sem študent elektrotehnike in pred kratkim sem bil na pregledu pri psihologu, z namenom, da poda svoje mnenje o tem ali sem dislektik. Za to sem se odločil, ker sem imel težave pri učenju že vse od štarta osnovne šole in čez vso srednjo šolo. Sam sebi sem si zdel zadosti pameten(kar je na koncu pokazal tudi test inteligence), ampak to mi nikakor ni uspelo pokazati z ocenami. Končna ocena, pri psihologu je, da razultati kažejo v smer specifičnih učnih težav in disleksije; in dodal, da če želim še dodatno opredelitev teh težav, da priporoča oceno pri specialnem pedagogu.
Zanima me, kje se lahko naročim na ta pregled. Sprašujem zato, ker se mi dozdeva, da sem pri teh letih že malo prestar; hočem reči, da se specialni pedagogi ukvarjajo predvsem z otroki in jih ni veliko takih, ki bi to počeli z odraslimi ali študenti. Zanima pa me tudi, ali je ta obisk pri specialnem pedagogu sploh potreben.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor. |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: ponedeljek, 19.10.2009, 12:26 Naslov sporočila: |
|
|
Morda ti bo kdo od članov odgovoril bolj konkretno, jaz pa ti lahko priporočim le Društvo Bravo, kjer se ukvarajajo s tem. In na splošno je o tem kar veliko objavljenega na spletu. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
ovcica Novopridruženi

Pridružen/-a: 5. apr 07, čet, 15:16 Sporočila: 4
|
Objavljeno: ponedeljek, 19.10.2009, 17:00 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen!
Psiholog te je pravilno napotil.Bolj natančno in več o tem ali imaš specifične učne težave ti lahko pove specialni pedagog. Sama sem to po poklicu in delam med drugim tudi z otroki s specifičnimi učnimi težavami. Jaz ti svetujem, da se obrneš po pomoč na Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše na Gotski 18 v Ljubljani. Tam ti strokovnjaki svoje mnenje podajo tudi v pisni obliki. Povedali ti bodo kako si lahko olajšaš študij, mislim, da to mnenje lahko sedaj posredujejo tudi že na fakulteto, če bi ti to želel in bi imel določene prilagoditve pri študiju. Verjamem, da se ti zdi vse skupaj že zelo pozno, a bolje pozno, kot nikoli.Na internetu dobiš telefonske številke, pokliči in ti bodo vse natančneje razložili. So pa res dobri, tako da mislim, da ti ne bo žal.
Pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|