|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Helena Mai Smolej Novopridruženi
Pridružen/-a: 11. jan 09, ned, 20:01 Sporočila: 4 Kraj: Kranj in okolica
|
Objavljeno: četrtek, 22.01.2009, 19:01 Naslov sporočila: |
|
|
Kaja, a si že bila na izobraževanju. Sem malo raziskovala po netu in našla polno stvari. Bom objavila linke ko bom imela čas. |
|
Nazaj na vrh |
|
Kaja zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 18. apr 05, pon, 17:18 Sporočila: 225 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: četrtek, 22.01.2009, 21:24 Naslov sporočila: |
|
|
Ravno prišla iz predstavitve table Interwrite (upam, da sem napisala prav, imena še nimam v glavi), ki jo imamo tudi pri nas. Fantastično. Videla sem uporabo nekaj orodij in ko to enkrat obvladaš si pred tablo kot "čarovnik". Za motivacijo, za poglobitev otroške pozornosti je super dodatek k vsemu, kar že delamo klasično (razlaga, kreda in zelena tabla, konkretne stvari ...). Malo soli oz. sladkorja.
Problem je le ta, da če želim program oz. svoje e-gradivo za to tablo komu poslati, mora imeti na svojem računalniku isti program, drugače ne gre in lahko pošljem samo v pdf formatu, s tem pa si ne moreš pomagati aktivno.
Lp od KJ
Predstavitev so pripravile kolegice iz RP, ki jo uporabljajo za namene razredne stopnje in so uporabljale in izdelale gradiva za RP. Veliko stvari pa nastaja na tej tabli čisto spontano med uro (miselni vzorci, pisanje ali učenje pisanja črk, številk, lahko si nastaviš črte, ki jih potrebuješ (tudi notno črtovje z vsemi mogočimi notami ...). OK. Dovolj za zdaj. Še mlejem podatke.
Komaj čakam na dokončno montažo naše table in milsim, da bom nekaj popoldnevo kar tam in se igrala.
Zdaj pa lahko noč! _________________ Lp od Kaje |
|
Nazaj na vrh |
|
spela EC Novopridruženi
Pridružen/-a: 3. feb 09, tor, 13:05 Sporočila: 1 Kraj: maribor
|
Objavljeno: torek, 03.02.2009, 15:28 Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav vsem navdušencem SMART Board interaktivne table!
Veseli me, da ste nadušeni nad enostavno uporabo SMART Board table in da spoznavate številne zmožnosti Notebook 10. Vidim pa tudi, da se srečujete z nekimi težavami pri uporabi le tega.
Na podjetju Svarog, ki je distributer SMART Board interaktivnih tabel, vsak petek pripravljamo brezplačno 90min izobraževanje, na katerega se predhodno prijavite na http://www.smartboard.si/index.php?module=seminar. Prav tako šoli ob nakupu nudimo brezplačno 3 urno izobraževanje, da učitelje seznanimo z osnovami in jim kasneje pomagamo pri nadgrajevanju le-teh.
Prav tako naslednje 3 petke, 6.2., 13.2. in 20.2.09 ob 16. uri izvajamo na Svarogu izobraževanja iz CCC - Crocodile Clips Kemija.
Na spletni strani www.smartboard.si se razvija forum, kamor vas vabim, da vpisujete svoje izkušnje pri uporabi SMART Board table in Notebook 10 programske opreme in kamor tudi lahko naslovite vprašanja in težave, s katerimi se soočate. Tu boste našli tudi krajše filme, zaenkrat še v angleškem jeziku, ki vam bodo olajšali določene probleme.
Citiram: | Posamezne Notebooke lahko odpreš in si ogledaš možnosti, ki so jih uporabili drugi učitelji. Jaz sem se zelo veliko naučila iz teh obstoječih možnosti. |
Gradivo, ki se nahaja na uradni SMART strani, je brezplačno. Poleg tega ga lahko po mili volji spreminjate in uporabljate, potrebujete le Notebook 10.
SMART Exchange je skupnost učiteljev po vsem svetu, ki si medsebojno deli gradivo. Naša želja je, da bi tudi v Sloveniji ustvarili takšno skupnost. V kratkem bo organizirano tudi tekmovanje za najboljšo pripravljeno uro v Notebook 10.
Citiram: | Po namestitivi programa bo program sam poiskal in snel s spleta galerijo (ki je kar obsežna), v kateri so orodja, slike, animacije, filmi ..., ki jih lahko uporabite pri svojem delu. |
V galeriji pa si lahko ustvarite tudio lastne mape z gradivom, ki ga ustvarite/shranite s spleta, kar vam olajša delo in prihrani čas v bodoče.
Nekatere vsebine iz Galerije so že prevedene. Za več informacij obiščite www.smartboard.si
Lep pozdrav! _________________ SMART Board
~ Making extraordinary simple ~ |
|
Nazaj na vrh |
|
Alenka@ zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 3. okt 05, pon, 16:31 Sporočila: 188
|
Objavljeno: torek, 03.02.2009, 19:13 Naslov sporočila: |
|
|
Sama bi bila ta trenutek zelo vesela možnosti, da mi program Notebook ne bi prenehal delovati že po 30 dneh (to bo vsak čas), ker bi lahko nekaj gradiva pripravila že sedaj, čeprav nimam table (in je najbrž še lep čas ne bom imela).
Je kakšna možnost dobiti aktivacijski ključ? Tole je kar vprašanje za predstavnike Svaroga
Z učenci sem že nekaj poskušala, znašla sem se tako, da je bil moj računalnik "tabla", na katero so pisali, sliko sem pa projicirala na platno. Seveda je na ta način potrebne več spretnosti, pa še projektor moram pripeljati z matične šole, zato to lahko izvedem le tu in tam  |
|
Nazaj na vrh |
|
sonja Vešč uporabnik
Pridružen/-a: 7. sep 06, čet, 21:17 Sporočila: 16 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: petek, 27.02.2009, 14:37 Naslov sporočila: |
|
|
Zanimiva informacija za vse uporabnike Smart Notebook: Tekmovanje učnih enot narejenih z uporabo SMART Notebook 10
Več na spodnji povezavi:
http://www.smartboard.si/forum/viewtopic.php?id=16
LP Sonja |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|